keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Chromebook III

Noin kuukauden käyttökokemuksen perusteella pidän tätä todella hyvänä koneena Tämä on rajoitettu, mutta mitä sitten? Se on rajoitettu juuri siihen mitä nyt eniten tulee käytettyä ja toimimaan siinä mahdollisimman nopeasti, oikeastaan täysin huomiotta. Idea on tavallaan siinä, että huomio pysyy kuin itsessään sen sisällössä mitä ollaan tekemässä, sen sijaan. että pitäisi koko ajan miettiä miten saa ilmaistua ja arkistoitua sen mitä on sanomassa.

Jos olisin vielä asemassa, jossa mielipiteistäni maksettaisiin, niin sanoisin ihan pokkana jollekin suuryhtiölle, että lopettakaa tust'tykkänään tietoteknisistä ratkaisuista maksaminen ja siirtykää pilveen. Siellä jokainen osaa ja kaikki mikä sinne on näpytelty on tarkastettavissa.

Voisin hyvin kuvitella, että suurenkin konsernin taloushallinto toimisi Chromella tehokkaammin ja paremmin noin vuoden säätämisen jälkeen, kuin mitä se toimii nykyään. Itselleni, joka olen lähinnä maalaustaiteilija, on ollut yllätys miten tehokkaasti kuvankäsittely toimii. Iso näyttö ja piirtotabletti vain kiinni, niin Chromebook on melkein täysin ilmainen Photoshop.

Hyvä kone. Paras ensimmäisen pönttömacin ja Nintendon jälkeen.

2 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

Konsepti on hyvä, mutta nykyisissä kromikirjoissa on vavisuttavan pieni n. 11 tuuman näyttö. Jos ja kun näyttö kasvaa n. 16 tuumaan tai suuremmaksi, minustakin voi tulla pilviveikko.

IDA kirjoitti...

Joo, mutta tuo näytto on nettiselaamiseen ja spammiseen aika optimaalinen. Sanoin mukana kannettavuuteen. Se nyt on ilman muuta selvää, että vakavaan kuvankäsittelyyn ja vastaavaan vaaditaan pöytäkone.

Silti yllättävän hyviä ovat myös nuo verkossa toimivat ohjelmat. Pixlr - ohjelmaa olen testaillut enempi ja se on oikeasti hyvä.