lauantai 5. joulukuuta 2009

Tyhjää

Hämmentynyt ilmastotutkija miettii takana olevaa ilmaa ( oljy )

Jotenkin kaikki on niin tyhjää. Tätä on jatkunut Kouvolan kokouksesta asti. Tilaa on vaikea kuvata; se on ikään kuin ontto kupla, jota moukaroivat kumisevat tietoisuuden iskut: Suuri, ikuinen Johtaja Pekka Hämäläinen on luopunut johdosta.

En tiedä, ehkä maalaan jonkun taulun, jos jaksan.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ida, parhaat terveiseni Sinulle ja kaikille kolumnisi lukijoille täältä Kouvolasta, jossa, tietenkin, jokin väki kaiken aikaa "kokoustaa". On siinäkin uudissana. Kehitys kehittyy, as you know. - Vanhemman polven lukeneet, latinaa edes hieman osaavat ihmiset muistavat oppitermin 'horror vacui', joka tarkoittaa tyhjyyden kammoa, monen mielestä selkeästi "vain" kuolemanpelkoa. Kreikan kieli on latinaa elastisempi: 'tyhjyyden kammo' tai 'kuolemanpelko' tai miksei myös pelko siitä, että elämä menettää "eksistentiaalisesti" merkityksensä, tarkoituksensa, on kreikasi KENOFOBIA. Yhdyssana siis. - Adjektiivi 'kenos' tarkoittaa kreikassa tyhjää. Latinassa sen vastine on adj. 'vacuus', mutta siitä ei latinan rajoituksista johtuen tahdo olla yhdyssanan osaksi. Filosofi Sven Krohn, kuten moni muukin, ehti kertoa ihmisten parissa lisääntyvistä "vakuumielämyksistä".

IDA kirjoitti...

Ida, parhaat terveiseni Sinulle ja kaikille kolumnisi lukijoille täältä Kouvolasta.

Terveiset sinullekin. Tämä saattaa olla niitä poikkeuksellisia hetkiä, jolloin sivistys siirtyy ylävirralta suistoon ;)

Oletko vielä tiistaina Kouvolassa? Itse suunnittelin lähteväni sinne Neitsyt Marian perisynnittömän sikiämisen johdosta tiistaina vietettävään juhlamessuun. Pappi saattaa vetää ainakin osia latinaksi tai sitten ei.

Voisi samalla rukoilla Sauli Niinistölle viisautta, että hän ei toisi Palloliittoon enää lisää moderneja konsultteja.

latinaa edes hieman osaavat ihmiset muistavat oppitermin 'horror vacui', joka tarkoittaa tyhjyyden kammoa, monen mielestä selkeästi "vain" kuolemanpelkoa.

Minusta monet ovat väärässä ja nuo ovat eri asioita. Vanhetessaan sitä ymmärtää kyllä miksi uskonnot järjestäytyvät kuoleman ympärille, mutta minusta kuoleman kammo ei koskaan ole ollut keskeinen asia. Ennemmin tuo tyhjyyden kammo syntyy noista kokoustamisista :)

Unknown kirjoitti...

Conceptio immaculata (tahraton sikiäminen) näyttää siis jossakin määrin säilyttäneen ajankohtaisuutensa, hyvä Ida. Olen nyt sekä liian väsynyt että ärtynyt ajatellakseni henkisiä asioita, kun kävi ilmi, että taksi, joka taannoin pamautti vanhan autoni takaosan tuuusannuusaksi (peräänajo risteyksessä) on nyt kadonnut kuin tuhka tuuleen ja jättänyt laskun, 2700 e minun, syyttömän maksettavaksi. On sitten eri asia, tahrasiko eli MAKULOIKO tapaus ko. taksifirman maineen. Ehkä tapaus entisestään kirkastaa suomalaisten taksikuskien hyvää mainetta, eritoten täällä Kouvolassa.