lauantai 20. heinäkuuta 2013

Spotify II

Olen kuunnellut Leavi and the Leavings yhtyeen tuotantoa. Tällä hetkellä Musiikkiluokka niminen levy menossa. Kadonnut laakso -levyllä oli tyylikäs instrumentaali, joka selkeästi muistutti italowesternien musiikkia. Sen nimi oli Olipa kerran ihminen... mistä mieleen assosioituivat Timo Vihavaisen näkemykset spagettiwesternien murrosluonteesta, eräänlaisesta siirtymisestä hyveestä kyynisyyteen. Rupesin miettimään miksi Leevi and the Leavings on yksi niitä todella harvoja - jollei ainoa - suomalaisia popyhtyeitä, joita voi kuunnella täysin nolostumatta konservatiivisemminkin ajatteleva ihminen. En ole varma, mutta yksi syy lienee se, että sanat ovat tarinoita henkilöhahmoineen ja niistä puuttuu kaikenlainen individualistinen, syvällinen sanoma "minulta teille". Ja musiikihan on erittäin kekseliästä ja hienoa. Perjantai 14. päivän olisin valmis tältä istumalta julistamaan hienoimmaksi suomalaiseksi progealbumiksi.

Spotifysta yleisesti sen verran, että vaikka ymmärrän, että voin kuunnella näitä ilmaiseksi vain mainostuksen vuoksi, niin en koskaan tule ostamaan Subwayn hampurilaisia. En kasvi-, enkä muitakaan.

6 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

Enkä minä aio katsoa uusinta elokuvaa jossa jokin hirviö tekee jotakin ... tai käyttää Helsinki Groupon etuja ... tai maalata taloani pinkillä maalilla ... ad infinitum.


Yhteiskunnasta tulee surkea silloin kun kaikkien on myytävä kaikille kaikkea. Parempi olisi jos vain joidenkin olisi myytävä joillekin jotakin.

IDA kirjoitti...

Juuri mietimme sitä, että olisiko tulevassa itsenäisessä Kymissä muodostettava erityinen porvarissääty, jolla olisi oikeus myydä palveluksia ja tavaraa :)

Tuo Musiikkiluokka oli hieman kesy, mutta nyt on ylistettävä tätä Raparperitaivas -levyä. Silkkaa neroutta.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä! Ei kannatusta SubWayn ohella McDonalsille, siitä tulisi huono isäntä kaikille ajatteleville ihmisille.

Anonyymi kirjoitti...

JOssain haastattelussa Qöstä Sunqvist sanoi, että tekee lauluja kuunellassaan vain tarinoita joita kuulee (tai joitan sine päin:)
Mitä muuten tykkää Ruikonperän multakurkusta Jaakko Teposta ,,,

IDA kirjoitti...

Täytyy ottaa seuraavaksi varmaan kuuntelun alle. Muistan vain hämärästi, että hauskoja ja toimivia lauluja oli.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Kannattaa kuunnella Leavingsien lisäksi Göstan haastatteluja. Viisas mies, jolla oli sana hallussa.

http://www.youtube.com/watch?v=MkE7q6dk6VI