torstai 11. heinäkuuta 2013

Mielettömät ajat

Sanomalehti Karjalainen yrittää päästä iltaroskien imuun klikkausten määrässä ja vaatii pääkirjoituksessaan sisäministeri Räsäsen eroa. Kammottavaa typeryyttä, koska eroa vaaditaan tämän Kansanlähetyksen juhlilla pidetyn puheen vuoksi:

Kristittynä maallistuneessa yhteiskunnassa

Puhe on oikeastaan yllättävän hyvä, vaikka ei mikään paavin puhe olekaan. Osoittaa aika suurta yleissivistyksen puutetta sanomalehdeltä lähteä tulkitsemaan tuota Karjalaisen tapaan. Toisaalta on niinkin, että kristinuskon perusteiden tunteminen ei enää kuulu suomalaiseen yleissivistykseen. Silti sanomalehdeltä voisi ehkä odottaa enemmän.

Mitä itse asiasta irroitettuun aiheeseen tulee - eli siihen vääristeltyyn väitteeseen, että Päivi Räsänen katsoisi oikeudekseen rikkoa Suomen lakeja jonkin oletetun jumalaisen lain oikeuttamana - niin olisi oikeastaan hyvä, jos tehtäisiin kansanedustajien keskuudessa gallup siitä kuka heistä pitää säätämiään lakeja Jumalan lakia, omatuntoa, perinteistä moraaliopetusta yms. korkeampana ja arvokkaampana. Mikäli joku pitäisi, niin tietäisipä ainakin olla äänestämättä moista pelleä. Karjalaisen ja iltaroskien tapaiset lehdet voi ohittaa lukematta, kuten kai enenevässä määrin tehdäänkin, mutta ainakin eduskunnalta on demokratiassa syytä odottaa jotain. Jotkut kansanedustajat olivat innostuneet jo twiittailemaan mikä ei hyvää lupaa:

Poliitikot lämpenivät twiittailemaan.

Itse omasta puolestani ilmoitan aivan suoraan, että mikäli joudun katolisen kirkon katekismuksessa hyvinkin tarkasti kuvattua moraaliopetusta parhaani mukaan seuraamalla joskus ristiriitaan Suomen lain kanssa, pidän ilman vaiheita kirkon opetusta sitovampana ja ylempänä. Ja niinpä taisivat pitää muuten puolalaisetkin silloin, kun Suomessa Karjalaisen päätoimittajien toimesta vielä tuettiin Neuvostoliittoa ja Puolan hallitusta kaikin mahdollisin tavoin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olet viisa mies. Vanhan futisfoorumin aikaan olin usein eri leirissä mutta voi sanoa ettei maailma vierottanut vaan pikemminkin päinvastoin. Kiitos.

IDA kirjoitti...

Kiitoksia itsellesi. Vanhasta futisforumista on keskustelupalstana oikeastaan vain hyviä muistoja. Siellä ihmiset osasivat olla erimielisiä :D