perjantai 12. heinäkuuta 2013

Heinäkuu

Lueskelin ja katseli mediaa, sekä verkon keskusteluja Päivi Räsäseen liittyen. Tuli mieleeni, että heinäkuu ilmeisesti aiheuttaa Suomessa kollektiivisen mielenhäiriön. Ehkä se olisi vanhatestamentilliseen tapaan pyhitettävä jonkinlaiseksi kasvun kuukaudeksi: Kaikki sanomalehdet lopettaisivat ilmestymisensä ja radiossa ja televisiossa uutisina julkaistaisiin vain valtion ja viranomaisten hätätiedotteita, mutta muuten tulisi pääasiassa vanhoja kotimaisia elokuvia ja Metsoloiden uusintoja. Aikakausilehdet voisivat julkaista jatkosarjoja ja kuvakertomuksia. Verkolehdiltä kiellettäisiin poliittinen uutisointi sanktioiden uhalla.

Uskon, että tämän ehdotuksen toteuttaminen osoittautuisi hedelmälliseksi kansakunnan tulevaisuuden kannalta.

10 kommenttia:

Tomi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
IDA kirjoitti...

Kiellän heinäkuun ajaksi täysin älyvapaiden ja asiaan kuulumattomien uutisten linkitttämisen.

Tomi kirjoitti...

Lisätään vielä, että olen nähnyt ko. kuvat ja täytyy sanoa, että ne ovat tehty hyvällä maulla ja tuoden esille kauniita kehoja. Mitään pornoon viittaavaa kuvissa ei ole.

Tomi kirjoitti...

Räsäsen möläytys oli juuri sitä tasoa mitä häneltä saattoi odottaa.

Hän on sitä mieltä esim., että lääkärit julkisella puolella saisivat kieltäytyä abortin teosta. Minusta asian pitäisi olla yksiselitteinen lääkäri tekee juurikin niin kuin työnantaja käskee tai tulee kenkää. Lääkäri ei voi kieltäytyä abortista.

Luulen Räsäsen olevan eri mieltä lain kanssa myös lasten kasvatuksessa. Monien uskovaisten mielestä lasten piiskaamisessa ei ole mitään väärää vaikka laki sen kieltääkin-

IDA kirjoitti...

Esimerkiksi Saksassahan niistä saa kieltäytyä. Saako siellä edes tehdä niitä sairaaloissa silloin, kun kyseessä ei ole hoitotoimenpide?

Monien ateistien mielestä lapsia saa pahoinpidellä vaikka laki sanoo muuta. Tuo viimeinen oli siis tuon tason heitto.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispa Askolan mielestä, ainakin Iltalehden uutisen mukaan, hoitohenkilökunnan olisi pakko tehdä abortteja myös Suomessa eikä niistä voisi kieltäytyä eettisiin syihin vedoten, joten sinänsä olet hyvässä seurassa mielipiteinesi.

Sanna kirjoitti...

Kannatan ehdotustasi heinäkuun rauhoittamiseksi! Aatella, miten helppo olis lomien ja tuuraustenkin kannalta, kun puljut olis kiinni heinäkuun...

Tomi kirjoitti...

IDA, raamattu kehottaa pieksämään lapsia. Joten monet uskovaiset pitävät piiskaamista jumalan tahtona.

Ateisteilla ei ole pyhiä kirjoja, joten ne eivät voi myöskään kehottaa lasten pahoinpitelyyn.

Valkea kirjoitti...

licylfa 464Tomi,

raamattu ei kehota pieksämään lapsia, vaan kehottaa käyttämään vitsaa silloin kun se on tarpeellista. Nämä ovat kaksi eri asiaa, mutta en tietenkään odota, että sinä ymmärtäisit niiden eron. Kohtuullinen kurittaminen, esim. pieni tukkapölly on sopiva rangaistus lapselle silloin kun hän on riittävän vanha tajuamaan syyt ja seuraukset, ymmärtää hyvän ja huonon käytöksen erot ja on tehnyt tietoisesti pahaa. Pidän kuitenkin tärkeänä sitä, että lasta ei saa koskaan halventaa, haukkua, mollata, nujertaa henkisesti, pelotella tms., vaikka hän olisi tehnyt pahaa. Asian selittäminen, miksi näin ja miksi ei noin ja huonon toiminnan kieltäminen ovat sopivaa kommunikointia.

Valkea kirjoitti...

Minkä takia bluffer blotspot heitti sanavahvistuksen kommenttiini?

IDA kirjoitti...

En tiedä. Sanavahvistukset ovat muutenkin ilmeisesti taas muuttuneet.