torstai 11. heinäkuuta 2013

Hyviä uutisia

Pakko myöntää, että tulee edelleen seottua päivänpoliittisiin uutisiin niin, että tärkeämmät asiat meinaavat jäädä huomaamatta.

Vatikaani vihittiin kahdelle pyhimykselle

Tuo on hyvä uutinen ja siinä on, jos asian haluaa ilmaista suomalaisittain ja suomen yleistä henkistä eetosta noudatellen, hieman sellaista "sido, toveri, taisteluvyös" - henkeä. Joskin tietysti paljon, paljon parempana. Vastustajahan on jo voitettu.

Pyhä Josef on saanut muutenkin huomiota viime aikoina, sillä hänet on lisätty messun eukraristisiin rukouksiin autuaan Jumalansynnyttäjän ja autuaiden apostoleiden väliin. Rukouksella pyhälle Mikaelille on mielenkiintoinen tausta ja koska ei tarvitse olla jesuiitta huomatakseen mikä ja kuka monen nykyisenkin "kohun" taustalla hääräilee, niin lausutaan se tässä myös Suomen puolesta:

Pyhä Mikael, arkkienkeli, puolusta
meitä taistelussa ja ole suojanamme
paholaisen juonia ja pahuutta vastaan.
Nöyrästi rukoilemme: ojentakoon
Jumala häntä.

Ja sinä, taivaan joukkojen päämies,
syökse Jumalan voimalla helvettiin
saatana ja muut pahat henget, jotka
kiertelevät maailmaa sielujen
kadotukseksi. Aamen.

2 kommenttia:

Michelange kirjoitti...

Elikkä Leo XIII lisäsi tämän Sancte Michael -rukouksen hiljaisten messujen jälkeen luettaviin rukouksiin. Valitettavasti se melkein katosi kaikista V 2:n jälkeen julkaistuista rukouskirjoista. Minä olen kyllä siihen turvautunut iät ja ajat. Suosittelen.

Mistä tuo suomenkielinen versio on peräisin? Oletan että hiippakunnan uudesta rukouskirjasta (jota en ole tullut hankkineeksi). Carlingin suomennos lienee kyseessä; vähän kankeahko, mutta asia tulee selväksi.

IDA kirjoitti...

Itse asiassa tuo on Katolisen tiedostuskeskuksen aikanaan julkaisemasta Koululaisen rukouskirjasta. Uudesta Katolisesta rukouskirjasta se puuttuu, samoin kuin esimerkiksi Fatiman rukous, joka on Koululaisen rukouskirjassa suomeksi ja latinaksi.

Uusi rukouskirja on hyvä, mutta se pitäisi varmaan päivittää lisäämällä esimerkiksi nuo ja ripikaava, sekä opetus aikuisille, Koulaisen rukouskirjassa on omantunnontutkiskelu lähinnä varhaisnuorisolle. Koululaisen rukouskirjassa ovat myös ankaran asiallisesti kuolemansynnit ja viimeiset asiat, mitkä Katolisesta rukouskirjasta puuttuvat :)