perjantai 4. toukokuuta 2012

Mediapeliä

Olin juuri poistumassa alkoholiliikkeestä, kun rakas Yleisradiomme kertoi, että Matias Turkkila on valittu Perussuomalainen-lehden päätoimittajaksi. Ellei tämä merkitse sitä, että kaikkia Kymin bannikerhon skribenttejä kierrätetään vuorollaan bannissa ja Leivänjakaja - palsta lukitaan poliittisesti liian epäkorrektina, niin kyllähän tämän uutisen kunniaksi voisi yhden tai jopa kaksikin konjakkia nauttia. Ja eihän se sitä varmasti merkitse, vaan sitä, että perussuomalaisten mediastrategia todella alkaa toteutua käytännössä ja tuottamaan hyvää hedelmää.

Vaikka kaikki olemmekin syntisiä, niin muistutetaan silti, että tätä voidaan pitää myös osoituksena rukouksen voimasta.

Sen mitä itse neuvoisin, niin itse lehden tulee olla linjakas ja sen kaikkien juttujen tulee olla puolueen aatemaailmasta lähtöisin ja sitä tukevia, mutta ollakseen kiinnostavat tulee verkkosivujen nostaa esille myös vastakkaisia näkemyksiä ja - tiettyyn rajaan asti - sallia avoimesti ristiriitaiset näkemykset ja jopa avoin riitely. Uskoisin itse, että Matias Turkkila on juuri oikea henkilö tasapainoilemaan tuossa vaikeassa tehtävässä, jossa joudutaan päättämään mikä on avoimuuden ja rehellisyyden kannalta tärkeää ja milloin peli pitää viheltää poikki kokonaisedun nimissä.

Vaikka tämä nimitys ei varsinaisesti ollut eduskuntaryhmän päätös, niin lyhennän epäluottamustani eduskuntaryhmälle yhdellä vuodella ja tarkistan tilanteen jo keväällä 2014 ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"..milloin peli pitää viheltää poikki kokonaisedun nimissä."

Mietityttää tässä ristiriitaisten etujen maailmassa, että mikä se kokonaisetu oikein on.

Itse en kehtaisi väittää, että oma näkökulmani asioihin olisikin KAIKKIEN etu. Mutta vallanmiehiltä tämä toki on aina onnistunut.

Lyömätön strategiana ja peittoaa rehellisyyden ja avoimuuden 5 - 0!

Ainakin hetkellisesti.

-Milla

IDA kirjoitti...

Siis en tietenkään tarkoittanut kokonaisetua universaalisti, vaan kokonaisetua PS:n kannalta puolueena, joka pyrkii - ainakin ihanteellisesti ajatellen - vaikuttamaan kokonaisetuun positiivisella tavalla.

Jos pitäisi aina puhua pelkästään kaikkien ihmisten kokonaisedusta, niin eihän tässä uskaltaisi sanoa muuta kuin: "kääntykää ja uskokaa evankeliumi." ;)