keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Alkoholipoliittinen ohjelma

Muinaisessa pakanavaltiossa, ja pakanavaltioiden huipentumassa, Roomassa jokainen, joka joi viiniä sekoittamatta sitä veteen oli täysi doku. Tässäkin asiassa on oma pakanvaltiomme siis vain rappeutunut muisto menneisyyden loistosta. Asioiden tilan korjaamiseksi esitän seuraavaa ohjelmaa: Punaviinin, jota nykytekniikan suomien mahdollisuuksien puitteissa pyritään viljelemään myös itse, mutta jota voidaan ostaa myös alempien kansojen markkinoilta, hinta lasketaan samalle tasolle pullotetun veden kanssa. Näin saavutetaan tasapaino ja järjestys, jossa jokainen porvarillinen ja kunnollinen ihminen oppii sekoittamaan viinin ja veden aivan itsestään ilman mitään kalliita ja turhia valistuskampanjoita. Vedellä laimennetusta viinistä tulee mukavan rento ja jopa inspiroiva känni ilman alkoholin muuten karmeita sivuvaikutuksia, kuten moraalista krapulaa.  Tähän meidän tulisi siis pyrkiä.

Muiden alkoholijuomien kuin punaviinin hintaa voidaan kohottaa rajustikin ja ohjata siten ihmisiä myös palkitsevaan ja virikkeelliseen kotivalmistukseen. Marjaviinit ovat kuitenkin poikkeus tähän: Jokaisen kunnan on tuotettava vähintään yksi yleinen ja hyväksytty marjaviini ollakseen valtion ja EU:n hyväksymä hallinnollinen kunta. Marjaviinien kauppaaminen yli kuntarajojen myös kielletään täysin. Kunnasta ostetun marjaviinin saa kuitenkin kuljettaa kuntarajojen yli pullotettuna.

Muuten olen sitä mieltä, että Suomi ei todellakaan ole pohjolan Japani. On nimittäin niin, että Japanissa on myös tuotantoa. Sulkeudunkin suosioonne. Mikäli asetun ehdolle senaattiin odotan ääniänne ja tulen tekemään kaikkeni, että väärin äänestäneet kokisivat sen nahoissaan.

Ei kommentteja: