perjantai 25. toukokuuta 2012

Kuppi nurin

Tänään siis pelataan Espanjan Cupin, tai Copa del Reyn, kuten miljoonat suomalaiset Athletic Clubin kannattajat tuttavallisesti sanovat, loppuottelu.

Athletic Clubilla on takanaan kohtuullisen hieno kausi. Liigassa sijoitus jäi kymmenenneksi, mutta toisaalta siinä vaiheessa, kun neljäs sija alkoi karata ei liigaan ollut järkeä suuremmin panostaakaan, vaan keskittyä Eurooppa liigaan, sillä Cupin loppuottelupaikka takasi jo pääsyn eurokentille ensi kaudellakin. Eurooppa liigassa Athletic etenikin tyynen varmasti loppuotteluun pudottaen matkalla muun muassa ManU:n Loppuottelussa sitten tuli ikävä häviö Atletico Madridille, mutta menneitä ei muistella.

Tänään vastaan tulee FC Barcelona, joka ei tällä kaudella ole voittanut vielä mitään, eikä voita tänäänkään. Ottelu alkaa kello 23:00 Suomen aikaa. Ottelun tuomitsee David Fernández Borbalán Almeriasta. Ei mikään huipputuomari, mutta ei täysin toivotonkaan. Miehen tilastot melko pitkältä uralta ovat 22 ottelua joista 8 voittoa, 3 tasapeliä ja 11 tappiota. Lievästi vastustajapainotteinen taapertaja siis. Ottelu pelataan Madridissa, jota voi pitää puolueettomana, joskaan ei ystävällisenä maaperänä.

28 vuotta sitten.

Ottelun alkamisajankohdasta lievää epäselvyyttä. Athleticin omat sivut ilmoittavat Suomen aikaa kello 23:00, kun taas vihatun yleismedian sivut Suomen aikaa kello 22:00. Varmuuden vuoksi pidämme kiinni jälkimmäisestä. Pahoittelen aiempaa, mahdollista disinformaatiota.

Alkuperäinen tieto piti paikkansa. Ottelu siis alkaa kello 23:00 Suomen aikaa Vicete Calderón stadionilla. Atletico Madridin kotistadion, joka voidaan katsoa rakennetuksi baskien taidolla luomien perustusten päälle antaa siis Athleticille lievän kotiedun. Vastakkain on kaksi selvästi eniten Cupin voittoja historian aikana ottanutta joukkuetta. Barcelonalla niitä on 25 ja Athleticilla 23. Hieno ja lukuja, sekä sen kautta maailmaa kohti järjestystä ja tasapainoa saattava ottelu tulossa. Jänskättää jo.

Sikäli mikäli espanjan taitoni ei ole täysin ruostunut lähtee Athletic Club otteluun kokoopanolla:

Iraizoz

Iraola
Ekiza
Amorebieta
Aurtenetxe

Javi Martinez
De Marcos
Muniain
Susaeta

Llorente
 Ibai Gomez

Vaihtopelaajista ei vielä ole tietoa, mutta se on varmaa, että penkillä istuu Marcello "El Loco" Bielsa, joka kyllä tietää miten pelaajia vaihdellaan. Ander Herrerakin varmaan siellä on ja hyppää kentälle mikäli Barcelona jostain syystä onnistuu tekemään maaleja ja johtamaan peliä. Ellei Herrera sitten ole loukkaantunut tai lähtemässä muille maille pelailemaan mistä kaitselmus meitä varjelkoon.

Ja saman tien syntyjä syviä pohdiskellessa rävähtivät myös vaihtopelaajien nimet prompteriin. Penkillä siis:

Raúl, Toquero, San José, Gabilondo, Iñigo Pérez, Gurpegi ja Ander Herrera.

Puoliaikatulos: Athletic Club 0 - FC Barcelona 3.

Tää on niin tätä. Miten muka rehti urheiluseura voisi pärjätä jollekin popjengille, johon suurella lainarahalla tai jopa rikollisen rahanpesun kautta kerätään maailman parhaat pelaajat. Kysyn vaan ja totean, että joka tapauksessa Athletic Club on moraalinen voittaja. Ensi kautena tavataan.

9 kommenttia:

vieras kirjoitti...

Onko mitään tietoja ensi kaudesta? Pysyykö Marcelo Bielsa ruorissa? Saisi pysyä ja nostaa liigasijotusta neljän parhaan joukkoon.

Onko kissa oleillut ulkona näin kesän lähestyessä? Voisit vaihteeksi laittaa kuvia näytille.

IDA kirjoitti...

Se on jatkuvasti ulkona nyt. Pistetään kun keretään.

En ole seurannut tarkemmin vielä, mutta taas liikkuu huhuja, että rahakkaat saalistajat olisivat joukkueen kimpussa. Tosin, koska Athleticilla on ensi vuonna joka tapauksessa mahdollisuudet vähintään samanlaiseen euromenestykseen kuin nyt, niin kenelläkään pelaajalla ei oikein ole muuta syytä lähteä kuin raha ja todennäköisesti Athletic maksaa myös aika hyvin. Tiedä sitten millainen on seuran oma kassa.

Tämän joukkueen pysyminen koossa ennustaisi kuitenkin todella hyvää ensi kautta.

Liskohallitus kirjoitti...

Nyt jos koskaan varamiehinen ja löyty Barcelona saa selkäänsä´.

Liskohallitus kirjoitti...

Vittu! Samat alkeelliset virheet kuin Atleticon-finaalissa. Maalit samasta paikasta kuin Falcao teki ja puolustus ryssii jälleen. Edes pojan junnupeleissä ei toistu joka saatanan pelissä samat virheet!

IDA kirjoitti...

Tätä ei oikeasti tapahdu. Tämä on vain pahaa unta.

Ensi kausi, uudet kujeet ja silloin todellisuus paljastuu.

vieras kirjoitti...

Just nyt alkaa Turkki-Suomi harjoitusottelu joka pelataan Itävallan Salzburgissa. Mikä on IDA:n arvio pelistä? Ottelu näkyy YLE Fem-kanavalla.

IDA kirjoitti...

Turkki vaikuttaa lievästi vahvemmalta. Tosin Suomi teki hienon maalin ja tilanne 1 - 1.

vieras kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
vieras kirjoitti...

Suomi voitti 3-2.

Suomi kaatoi Turkin viime hetken maalilla Salzburgissa

Huuhkajat kaatoi Turkin