keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Oikeudenkäymisiin

Jussi Halla-ahon oikeudenkäynnin hovioikeuskäsittelyssä päätös edelleen viipyy. Itse uskoisin päätöksen olevan vapauttava, koska sellainen päätös toteuttaisi oikeuden. Näinä päivinä tuosta ei kuitenkaan voi olla varma.

Jussi Halla-aho sai käräjäoikeudessa tuomion tämän pykälän:


julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa tai häpäisee sitä, mitä uskonnonvapauslaissa tarkoitettu kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta muutoin pitää pyhänä

perusteella. Hänen olisi pitänyt ymmärtää, että islam pitää Muhammedia pyhänä.

Apostolinen uskontunnustus, joka on niin syvällä oman kristillisen uskomme perusteissa kuin vain olla voi toteaa: "...pyhän katolisen kirkon pyhäin yhteyden..." ja Nikean uskontunnustus: "...Ja yhteen pyhään, katoliseen ja apostoliseen kirkkoon..." Eli on itsestään selvää - ja mikä jokaisen Suomen kansalaisen pitäisi myös tietää - että kristityt pitävät kirkkoa pyhänä.

Olenkin tuumaillut seuraavaa operaatiota: Kerään netistä tuhat viestiä, jotka pilkkaavat roomalaiskatolista kirkkoa pahemmin kuin Jussi Halla-ahon teksti Muhammedia ja islamia, sekä tuhat tekstiä, jotka tekevät saman luterilaiselle kirkolle ja teen näistä tutkintapyynnöt jokaisesta erikseen. Koska sekä katolilaisia, että luterilaisia voi Suomen lain mukaan pitää myös kansanryhminä liitän tutkintapyyntöihin vaateen tutkia kiihottavatko tekstit kansanryhmää vastaan, jolloin asia menee suoraan valtionsyyttäjän harkintaan.

Tämä on vielä ihan idea-asteella ja tuskin toteutan tätä, mutta jos joku haluaa ottaa neuvosta vaarin, tai on valmis hyppäämään mukaan, niin voisihan tuon tehdäkin.

3 kommenttia:

Matias kirjoitti...

Ihan hauska ajatus ja toteuttamiskelpoinenkin. Lähetin fb-viestin tästä.

Timo Hännikäinen kirjoitti...

Ei pitäisi olla vaikea työ. Tarvitsee vain lukea black- ja death-metal-yhtyeiden sanoituksia; niissä pilkataan kristittyjen pyhinä pitämiä asioita paljon härskimmin kuin kukaan on tässä maassa pilkannut islamia, ja niitä sisältävät levyt ovat aivan julkisessa levityksessä. Hyvällä tuurilla koko mölymusiikin laji joutuu pannaan, mikä olisi merkittävä esteettinen voitto.

IDA kirjoitti...

Hyvällä tuurilla koko mölymusiikin laji joutuu pannaan, mikä olisi merkittävä esteettinen voitto.

Jep. Nuo syytteeseen ilman vaiheita. Niiltä voisi myös vaatia ansaittujen rahojen palauttamista kirkolle, koska - kuten eräällekin hevidiggarille olen kertonut - ilman kirkkoa niillä ei olisi mitään ideoita.