perjantai 20. elokuuta 2010

Savukeidas II

Otan osittain sanojani takaisin. Kirja, jonka edellisessä postauksessani ruttasin tosiaan ottaa näkökulmaa syvien, eurooppalaisten kulttuurivirtausten kautta:

Maahanmuuttokriittisen liikkeen akateemisesti koulutetut pääideologit innokkaine seuraajineen nojaavat pääsääntöisesti kovaksi keitettyyn nationalismiin, kulttuuripessimismiin, romattiseen weltschmertziin ja paratiisiunelmiin. Ainakin yksi kiivas kansallismielinen on maailmantuskissaan kääntynyt roomalaiskatoliseksi enkä nyt tarkoita Timo Soinia.

Kirjan ongelma onkin ilmeisti lähinnä se, että se tekee sen Jussi K. Niemelän kaltaisten seiskatason skribenttien pään kautta. Siinä mielessä teos voi olla mielenkiintoinenkin. Eli niiden, jotka tykkäävät lukea juttuja Matti Nykäsestä kannattaa varmasti ostaa kyseinen kirja. Se on varmaan oikoluettu ja siitä voi oppia kieltä. Valitettavasti se ei ole tavutettu, joten epäilen, että itse kirjoittajat eivät osaa sitä edes lukea.

9 kommenttia:

Michelange kirjoitti...

Onko tuo sitaatti nyt siis Jussi K. Niemelän tekstiä? Ilmeisesti. Edellisessä postauksessasi olin aistivinani taholtasi lievää arvostusta hänen suuntaansa, mistä minä puolestani olin lievästi ihmeissäni. Itse en odottaisi tältä arkkivapaa-ajattelijalta mitään hyvää missään asiassa.

IDA kirjoitti...

Onko tuo sitaatti nyt siis Jussi K. Niemelän tekstiä?

On joo :)

Edellisessä postauksessasi olin aistivinani taholtasi lievää arvostusta hänen suuntaansa...

Se oli virhe. Olen arvostanut Jussi K. Niemelää lähinnä sosiobiologiaan ja siihen liittyvien juttujen tuntijana. Nyt ei enää tarvitse arvostaa. Todennäköisesti mies tietää niistä juuri täsmälleen saman kuin sika päivännoususta.

Anonyymi kirjoitti...

Minua niin kovin huvittaa aina kun kirjoitetaan "katoliseksi" "katolilaisen" sijaan. Se kertoo aina kirjoittajastaan. Tunnettuja väärinkirjoittajia ovat Jussi K. Niemelä ja Hanu Böglund. Hanulla on vielä se huvittava piirre, että asia on saatettu tietoonsa, mutta silti virhe toistuu edelleen. Jonkinlaista veltsmertsiä sekin.

IDA kirjoitti...

Minua niin kovin huvittaa aina kun kirjoitetaan "katoliseksi" "katolilaisen" sijaan...

Nykymaailmassa viihteeltä ei kannata vaatia liikoja.

http://www.youtube.com/watch?v=-Vw2CrY9Igs

;)

Michelange kirjoitti...

Sitä paitsi 'Weltschmertz' on substantiivi ja sellaiset kirjoitetaan saksankielessä isolla.

IDA kirjoitti...

Sitä paitsi 'Weltschmertz' on substantiivi ja sellaiset kirjoitetaan saksankielessä isolla.

Totta tuokin, mutta et kai edes kuvittele, että kirjan kirjoittajat ja julkaisivat osaisivat saksaa?

Kumitonttu kirjoitti...

Nymmää vasta hokasin - JKN viittaa sinuun :-0 ??? Mähän voin sitte osallistua seuraavaan Radio Aallon Olen melkein sukua julkkikselle -skabaan!!!

Niemelässä ihmettelen sitä aktiivista inhoa toisin ajattelevia kohtaan. Jos joku on ateisti, hän on Niemelän mukaan luultavasti hyvä tyyppi, vaikka olisi millainen pikkudespootti. Jos joku on uskovainen, hänen täytyy olla läpimätä keijuihin uskova idiootti, vaikka olisi itse isä Camillo.

Ja jos nyt sitten ei jostain pidä, niin miksi ihmeessä sitä pitää yrittää mollata, nolata ja ivata? Ihan suora vittuilu on melkolailla turhaa. Jos ei ole mitään kaunista sanottavaa, niin voi olla hiljaa, on vanha härmäläinen hyväksi havaittu elämän ohje.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä osa tuossa siteeratussa pätkässä on totuuden vastaista?

Vasarahammer kirjoitti...

"Mikä osa tuossa siteeratussa pätkässä on totuuden vastaista?"

Vastaan anonyymille bloginpitäjän puolesta ja tietysti ilman lupaa. Lihavoidut kohdat ovat epätotuuksia.

Maahanmuuttokriittisen liikkeen akateemisesti koulutetut pääideologit innokkaine seuraajineen [b]nojaavat pääsääntöisesti kovaksi keitettyyn nationalismiin, kulttuuripessimismiin, romattiseen weltschmertziin ja paratiisiunelmiin.[/b]

Ainakin yksi kiivas kansallismielinen [b]on maailmantuskissaan kääntynyt roomalaiskatoliseksi[/b] enkä nyt tarkoita Timo Soinia. Eikä nimmerkki IDA:n nationalismi ole erityisen kovaksi keitettyä tai perustu kulttuuripessimismiin tai romanttiseen maailmantuskaan.

En usko, että IDA uskoo maanpäälliseen paratiisiin. Ne toiset ehkä uskovat.

En myöskään usko, että IDA:n sinänsä virheellisessä kääntymyksessä roomalaiskatoliseen uskoon on kyse maailmantuskasta vaan ihan omasta henkilökohtaisesta valinnasta.