sunnuntai 29. elokuuta 2010

Kausiotsikko

Athletic Club Bilbao aloitti kautensa Espanjan liigassa voittamalla eilen vieraissa sarjanousija Herculesin 0 - 1. Valitettavasti hengelliset harrastukset ohittivat tämän pelin seuraamisen. Seuraava peli, jonka voisi oikeastaan katsoa olevan varsinainen kauden käyntiin potkaisu on kotipeli Atletico Madridia vastaan 12.9. Ollaan silloin valppaampia ja pistetään sitä ennen hieman kauden ennakkotunnelmiakin. Varmaahan joka tapauksessa on, että eteenpäin on menty.

5 kommenttia:

Ville kirjoitti...

Saako kysyä, mistä Athleticin kannatus juontaa? Oma pervertti kiintymykseni kohdistuu piskuiseen Alavekseen, jota olin seuraamassa se huippukaudella n. 2000 jkr.

Vasarahammer kirjoitti...

Athletic taistelee valtavirtaa vastaan eikä hanki Baskimaan ulkopuolisia vahvistuksia. Siitä kai tuo kannatus johtuu.

IDA kirjoitti...

Olen selittänyt tätä joskus aiemmin: tuo Hammerin sanoma on syy miksi aloitin ns. "mieshuorailun" asian tiimoilta, eli aloin yleensäkään kannattamaan jotain ulkomaista, ulkopaikkakuntalaista seuraa.

Sitä ennen seura oli tehnyt minuun vahvan vaikutuksen 80 - luvulla. Eli sama kuin Villellä Alavesin suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Athletic Bilbaon kausi alkoi siis vierasvoitolla. Bilbaosta on sanottu urheilumedioissa että se on hyvin kotipeliriippuvainen. Jos baskijoukkue siis haluaa eurokentille niin pitäisi otteet vieraskentillä parantua. Ehkä IDA tietää mikä vieraspeleissä tökkii jos ei pisteitä saa kotimatkalle?

Bilbao valitsee pelaajikseen vain baskeja, joko Espanjan baskeja tai Ranskan baskeja, tai ehkä semmoisia ulkomaalaisia joilla todistetusti baskitausta.

Tietyt suurseurat ostavat parhaita pelaajia sieltä täältä, voi käydä niin että koko avauskokoonpano on ostopelaajia, mahdollisesti kaikki ovat ulkomaalaisia. Esimerkkinä Italiasta Inter tai Englannista Arsenal.

Tuommoiseen suurella rahalla mässäilyyn ja pelaajien haalimiseen verrattuna Athletic Bilbao on virkistävä poikkeus.

Tietyllä tapaa on ihailtavaa että Athletic on perinteilleen uskollinen, vaikka sitten menestyksen kustannuksella. Toisaalta menestys on hyvä juuri ottaen huomioon että pelaajien rekrytointi suuntautuu rajattuun ryhmään.

Onko tämä Bilbaon hymni vai onko niitä useita? SinäPutkessa oli muutama eri kuuloinen hymni.

IDA kirjoitti...

En oikein tiedä mikä vieraissa tökkii. Viime kaudella minusta meni jo paremmin. Sen, että joukkue on kotona hyvä haluaisin uskoa johtuvan stadionin suojelupyhimyksestä ;) Se on edelleen San Mames eikä mikään Finnair- tai Saudi Arabian Money - Stadium.

Joo. Tuo on joukkueen hymni.