perjantai 27. elokuuta 2010

Kiihotusta kansanryhmää kohtaanHarkitsen blokin täydellistä rauhoittamista päivänpolitiikalta - mikä, jos vanhat merkit pitävät paikkansa merkinnee sitä, että päivänpolitiikka alkaa inspiroida entistä enemmän tekstejä - mutta en malta olla vielä kiihottamatta kansanryhmää vastaan tuolla Sverigedemokraternan vaalimainosvideolla.

Sverigedemokraterna on kohtalaisen maltillinen, kansallismielinen puolue, joka mielipidekyselyjen mukaan on ylittämässä äänikynnystä Ruotsin tulevissa valtiopäivävaaleissa ja saamassa sitten edustajia. Puoluetta on pidetty lähes täydellisessä mediapimennossa hyvin pitkään kaiken muun paitsi negatiivisten juttujen suhteen, eivätkä ruotsalaiset lehdet, valtiolliset tv-kanavat ja muutkaan mediat suostu esittämään sen vaalimainontaa. Nyt tuon yllä olevan vaalivideon esittämisen on kieltänyt myös Ruotsin kaupallinen TV4 vedoten siihen, että video on kiihotusta kansanryhmää kohtaan ja siten laitonta materiaalia.

Olisi todella kiva näin kansankiihottajana tietää mikä tuossa videossa on kiihottamista, joka voidaan katsoa laittomaksi, jotta voisin kohentaa omaa ammattitaitoani alalla, joten jos joku lukija tietää niin vastaus olisi kiva ylläri. Retorisena kysymyksenä voisi esittää: Koska Suomessa.

4 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Etkö ole vielä tajunnut yksinkertaista tosiasiaa? Realismi on rasismia.

Videon esityskielto oli aiheellinen. Törkeää kiihotusta kansanryhmää vastaan; ahneet eläkeläiset yrittävät viedä tuet niitä kipeästi tarvitsevilta köyhiltä lapsiperheiltä. Moni puolustuskyvytön mummo potkittaisiin kadulla, jos tällainen mainos sallittaisiin vihaa nostattamaan.

Juho kirjoitti...

Jaska on oikeassa, tuohan on suorastaan törkeää realismia. Kai nyt IDAkin huomaa, miten videon realismi on vaarallisen kovalla tasolla. Hyllylle vaan.

IDA kirjoitti...

No voi hitsi, realistiksi en veny millään. Sain lapsena siitä traumoja: Sehän merkitsi sitä, että telkkarissa kännissä olevat taiteilijat keskustelivat kuinka Kiinan ja Neuvostoliiton marksilaisleniläinen toveruus voitaisiin elvyttää reippaan miehekkäällä kädenpuristuksella itsensä Kekkosen kanssa. Tätä kesti ainakin kaksi tuntia ja sen jälkeen tuli reportaasi sovhoosista ja työväenlauluja.

Sellainen häiritsi pikku IDAaa, joka luki peiton alla taskulampun valossa Narniaa ja pikku IDA koki, että realismi on paha ;)

Dr. Doctor kirjoitti...

Parasta vanhemmuudessa on paluu Narniaan joka ilta ; ).

Suomessa mainoksessa kirisivät Kairolaismummo ja suomalainen lapsi (tuo raha reiistä pahin)