keskiviikko 14. marraskuuta 2007

Tietoverkossa puhuva radio

Liberaali juutalainen keskustelee konservatiivisen natsin kanssa.

Alkaa olla aika selvää, että demografinen muutos joissain Euroopan maissa on ollut niin raju, että laskuja maksetaan vielä pitkään ja tämän hetkistäkin tilannetta voi ilman täysin naurettavaa liioittelua kutsua sodaksi.

Aika selvää on myös se, että mikäli Fjordman kirjoittaisi omalla nimellään hän olisi Euroopassa hengenvaarassa. Joten ehkä on aika ottaa KOM-teatterin liikuttavan vakavana esittämä kysymys vakavasti.

:)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tämän hetkistäkin tilannetta voi ilman täysin naurettavaa liioittelua kutsua sodaksi.

Länsimaalaiset eivät ainakaan sodi. Ehkä muutama hullu muslimi yrittää epätoivoisesti aloittaa jonkinlaista sotaa. Fiksummat muslimit tyytyvät tekemään lapsia. Kun ei ole vastarintaa, niin turhaahan se nyt on sapeleja kalistella.

IDA kirjoitti...

No tuossa radio-ohjelmassa Belien vertasi tilannetta sotaan. Aika laajasti perustellen myös.

Mitä itse olen juttuja Belgiasta kuullut niin tilanne ei ole ainakaan rauhallinen ja kiva.

Vasarahammer kirjoitti...

Idalle seuraava linkki, jos ei ennestään ole tullut seurattua.

http://www.jihadwatch.org/archives/018805.php

Siellä Robert Spencer yrittää tasapainoilla LGF:n ja toisen osapuolen välillä.

Jihadwatchin Hugh Fitzgerald on muuten eniten kannustanut eurooppalaisia omilla kirjoituksillaan, vaikka hän pitää Le Peniä ja Haideria haitallisina.

Minäkin olen sitä mieltä, että koherentti poliittinen ohjelma on parempi kuin puhdas populismi, jota nämä kaksi herraa edustavat.

IDA kirjoitti...

"Minäkin olen sitä mieltä, että koherentti poliittinen ohjelma on parempi kuin puhdas populismi, jota nämä kaksi herraa edustavat."

Samaa mieltä. Tosin en tiedä FN:n ja Haiderin puolueen ohjelmista. FN:llä on hieno vanha video

http://www.youtube.com/watch?v=lPhLY4T7CMc

joka on populistinen, mutta ei lähellekään niin kosiskelevalla tavalla kuin amerikkalaisissa vaalikampanjoissa. Jos joku osaa tuosta kannattaisi tehdä kansallinen versio. Varmaan saisi helposti luvan ;)

Koherentin ohjelman luominen ei varmasti ole helppo juttu. Suurimmat puolueet ovat syntyneet joukkoliikkeinä kriisiaikoina ja niillä on pitkät perinteet. Uudelle puolueelle jää tilaa lähinnä niissä asioissa joissa perinteiset puolueet laiminlyövät tehtävänsä.

Vasarahammer kirjoitti...

"Koherentin ohjelman luominen ei varmasti ole helppo juttu. Suurimmat puolueet ovat syntyneet joukkoliikkeinä kriisiaikoina ja niillä on pitkät perinteet."

Ei, vaan koherentin ohjelman luonti ottaa aikansa ja onnistuu, jos on onnistuakseen. Vlaams Belang on mielestäni onnistunut, vaikka Vlaams Blokin alku seurasikin perinteisiä malleja. VB:llä on etunaan, että sillä on konkreettinen asia (Flanderin itsenäisyys) ajettavanaan.

Ruotsin populistipuolueiden historiaa kannattaa käydä lukemassa Conservative Sweden blogista. Kreivi Ian Wachtmeister ja levytuottaja Bert Karlsson perustivat 90-luvulla Uusi Demokratia -puolueen, joka menestyi vaaleissa ja sai positiivista julkisuutta mediassa. Homma kaatui kuitenkin sisäisiin riitoihin (kuten SMP:llä aikanaan). Ian Wachtmeister jatkoi yksin ja seuraajapuolue ei saanut mediahuomiota eikä menestynyt.

Ruotsindemokraatit ovat kehittyneet tavallaan näiden varjossa. Natseja oli mukana alussa, mutta näillä on nykysin oma puolue Kansallisdemokraatit. Jimmie Åkessonin valinta puheenjohtajaksi avasi tien menestykseen ja seuraavissa vaaleissa SD:llä on hyvät mahdollisuudet ylittää 4 prosentin äänikynnys. Itse luen SD Kurirenia ja mielestäni puolueella on selkeä ja ymmärrettävä linja. Ylilyöntejä ei tarvita, koska Ruotsissa ongelmat ovat todellisia. Suomessa mittakaava on sen verran erilainen, että samantapainen linja ei täällä toimi.

Anonyymi kirjoitti...

Ylilyöntejä ei tarvita, koska Ruotsissa ongelmat ovat todellisia.

Suomessa pitää keskittyä nimenomaan muiden maiden ongelmien esittelyyn. Pitää vakuuttaa, että Suomi on samalla tiellä.

IDA kirjoitti...

"http://www.jihadwatch.org/archives/018805.php

Siellä Robert Spencer yrittää tasapainoilla LGF:n ja toisen osapuolen välillä."

Lueskelin nuo LGF:n viimeiset ja aika ihmeelliseltä tuntuu, että Spencer ei näe koko homman läpi.

Onneksi Fred Reed ei sittenkään lopettanut, joten usko koko Amerikkaan ei sentään karise :)

Vasarahammer kirjoitti...

"Spencer ei näe koko homman läpi"

Kyllä Spencer näkee ihan varmasti, mutta LGF on suositumpi Amerikassa kuin Jihadwatch. Jos Charles sanoisi Spencerin olevan rasisti, Spencerillä olisi vaikeaa.

Näin on, vaikka älyllinen kapasiteetti on Spencerillä aivan toista luokkaa kuin Charlesilla.