sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Viikon urheilutapahtumat livenä.

Illan ottelu alkaa siis noin puolen tunnin kuluttua 21:00:00 Suomen aikaa. Oleelliset asiat ensin. Kotikentällä pelaavan Athletic Clubin kokoonpano on::

Iraizoz

Iraola
San José
Laporte
Balenziaga 

Iturraspe
Mikel Rico

Susaeta
Herrera
Muniain 

Aduriz. 

Ja vaihtopenkillä: Iago Herrerin, Toquero, Beñat, De Marcos, X. Etxeita, Erik Moran ja Guillermo.

Tuomarina ottelussa häärii Alvarez Izquierdo, barcelonalainen kavala katalaani, joka urallaan on tuominnut 19 Atheleticin ottelua kohtuullisella saldolla: 7 voittoa, 6 tasapeliä, 6 tappiota. Sarjassa tilanne on siis se, että Athletic Club on neljäntenä 3 pistettä vastassa olevaa Sevillaa edellä. Voitto tänään kasvattaisi siis eron 6 pisteeseen, kun illan jälkeen jaossa on enää 9 pistettä. Jos Sevilla hämmästyttävästi ja tuomarin avustuksella voittaisi se nousisi Atheleticin kanssa tasapisteisiin, mutta jäisi käsittääkseni sarjataulukossa jälkeen huonomman maalieronsa vuoksi. Palaamme asiaan viimeistään ottelun puoliajalla.

No niin. Jouduin kesäajan huijaamaksi ja ottelu olikin alkanut jo 20:00:00 Suomen aikaa. Mutta ei hätää, Athletic Club näyttää johtavan 1 - 0 toisen puoliajan juuri alkaessa. Ja 53 minuutin kohdalla Muniaian teki tyylikkäästä syötöstä hienosti 2 - 0. Ja 73. minuutilla Ander Herrera puskee 3 - 0. Uskaltaisin väittää, että Athletic Club on voittanut tämän pelin. Ollaan kuitenkin siitä hiljaa; 78. minuutilla Sevilla kavensi pelin 3-1:teen. Athleticin ei parane löysäillä tässä.

Lopputulos Athletic Club 3 - Sevilla 1.

Sarjaa on enää jäljellä kolmen ottelun verran. Ensin Rayo Vallecano vieraissa, sitten Real Sociedad kotona ja viimeisenä UD Almeria vieraissa. Yksi voitto riittänee mestareiden liigan paikkaan. Rayo Vallecanolle peli on suhteellisen merkityksetön, sillä ei ole pääsyä eurokentille, eikä vaaraa tippumisesta. Real Sociedad pelaa eurokenttäpaikasta ja UD Almeria tippumista vastaan.

12 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Niin Puolan Karolista tuli pyhimys. Mitkä olivatkaan hänen ihmeensä?

Nyt kun hiihtokausi on ohi, yleisurheilukausi ei ole vielä alkanut, niin ainoa oikea urheilu, jota on menossa on jääkiekko.

IDA kirjoitti...

En muista toisesta ihmeestä. En ole tainnut lukea siitä. Todennäköisesti ihmeparantuminen.

sozaburo kirjoitti...

Pojalla oli futisturnaus sunnuntaina ja olin ulkona koko päivän joten liika aurinko teki tehtävänsä ja nukahdin 2-0 tilanteessa. Onneksi teksti-tv ketoi aamulla ilosanomaa :)

Tämä on ollut kerta kaikkiaan upea kausi ja pelejäkin olen onnistunut katselemaan mukavan määrän. Vielä kun oppeisivat siellä etelässä että 0545 aamulla heräävä suomalainen ei voi valvoa niitä 2300 alkavia pelejä.

Tomi kirjoitti...

Ihmettelen mikä saa ihmiset intoutumaan kaukaisen maan potkupallosarjasta. Se ei mahdu pirtaani. Lajikin on saatanan tylsä.

Ymmärrän suomalaisseurojen fanituksen, mutta ulkomaisten seurojen fanitus on minusta gloryhunttausta ja mieshuorausta

IDA kirjoitti...

Sanoo mies, joka seuraa jääkiekkoa, vaikka Suomen kausi on ohi.

Tomi kirjoitti...

IDA, jääkiekon seuraamisella tarkoitin MM-kisoja. En seuraa juurikaan jääkiekkoa, enkä muitakaan joukkuelajeja. Olen täysverinen yksilöurheiluniilo.

sozaburo kirjoitti...

En seuraa futista sillä tavalla että edes tietäisin mitä mieshuoraus tarkoittaa.

Enkä ehkä myöskään käsitä mitä gloryhunttauksella futiksessa tarkoitetaan, Athleticin tapauksessa sitä glorya ei nyt niin paljon ole tarjolla, että joukkuetta kannattaisi sen takia seurata (ei siis fanittaa).

Siis Athleticin seuraamisessa ainakin mulla on kyse ihan muusta kuin tyypillisestä fanituksesta.

Tomi kirjoitti...

Sozaburo, Athleticin seuraaminen ei ehkä ole gloryhunttaamista, mutta miksi Athletic eikä esimerkiksi Rops.

IDA kirjoitti...

Athletic pelaa talvella.

sozaburo kirjoitti...

Tomi: Athleticia seuraan mm. niiden pelaajapolitiikan vuoksi.

Tomi kirjoitti...

Valistakaa minua, mutta olen siinä käsityksessä, että he ovat luopuneet puhtaasta baskipelaajapolitiikastaan. Eli he ottavat ei-baskejakin joukkueeseen.

sozaburo kirjoitti...

Tomi: http://footballcantera.com/athletics-cantera-changing-times/

Eli pelaajapolitikka painii kapitalistisen järjestelmän vaatimuksissa.

Toisaalta väittävät myös, että pelaajapolitiikka olisi EU-lainsäädännön vastaista, mutta tätä ei ole vielä ilmeisesti oikeudessa koeteltu.

Joku sitten pelaajapolitiikan rasismina, nationalismina tms, mutta minulle tässä on tärkeintä se, että raha ei mene sentään ihan kaiken edelle ja omista arvoista pidetään kiinni (toivottavasti myös jatkossa).