lauantai 5. huhtikuuta 2014
Tulisopuli
Mozillan johtaja Brendan Eich on pakotettu eroamaan, koska hän vuosia sitten lahoitti 1000 dollaria Proposition 8 -kampanjalle, jolla pyrittiin estämään homoavioliittojen hyväksyminen Kaliforniassa. Ehdotus voitti kansanäänestyksen, mutta oikeusistuin sitten myöhemmin käveli kansanäänestyksen yli ja homoavioliitot hyväksyttiin Kaliforniassa oikeuden päätöksellä kansanäänestyksen tuloksen vastaisesti. Eich ei suostunut häneltä odotettuihin mateleviin anteeksipyyntöihin, eikä kertomaan nykyistä mielipidettään, joten Mozilla yhtiönä alistui erilaisten boikottikampanjoiden edessä ja käytännössä ilmeisesti potki hänet pihalle. Mozillan perustelut ovat todella surkeita kaikessa karmeudessaan ja niihin voi tutustua seuraavasta artikkelista
Mozilla's litmus testi violates liberal values
jota en edes jaksaisi suomentaa. Eräät uskonnolliset sivustot ovat käsitelleet asiaa myös varsin syvällisesti, mutta en viitsi niitä linkittää, koska pidetään tämä nyt poliittisesti korrektina, poroporvarillisesti globaalin markkinavetoisena kuten nykyinen punavihreä, liberaali tapa on :D
Brendan Eich on kehittänyt Javascriptin. Siitä voi ohjelmoinnin kannalta olla montaa mieltä. Itse en kuitenkaan enää kirjoita riviäkään koodia, vaan liikun verkossa vain käyttäjänä ja kuluttajana ja sellaisena olen enemmän kuin tyytyväinen nykyiseen verkkoon. Se toimii aivan mainiosti myös ilman Mozillan panosta. Verkon ansiosta voimme laajasti lukea totuuteen pohjaavia näkemyksiä vaikka Unkarin tilanteesta jopa suomeksi
Kansa, joka äänesti väärin?
Isänmaaton suomalainen media ja isänmaattomat suomalaiset poliitikothan tekevät kaikkensa, jotta tietäisimme sukulaiskansastamme Unkarista vain kansainvälisten pankkien ja niiden kanssa alisteisessa avioliitossa olevan EU-kommission näkemykset. Unkari maksoi IMF:lle kaikki velkansa pois ja kehotti järjestöä poistamaan toimitilansa ja virkailijansa maasta. Moraalisesti kestävä ja isänmaallinen teko, johon nykyinen Suomi ei koskaan pystyisi moraalittomuutensa vuoksi. Unkarin kaltaisiin, arvostettaviin valtioihin nähden mekin olemme eräänlaisia tulisopuleita vain.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Minä jo luulin Mozillasta parempaa.
Googlen Chromehan loisti tarkoituksellisesti kaikissa sateenkaaren väreissä Sotshin aikaan.
Apple on uhkaillut osavaltioita mikäli ne eivät suhtaudu suopeasti homolainsäädäntöön.
Microsoft on vain tyytynyt tukemaan homoliittoja joissakin osavaltioissa, koska se "on hyvää bisnekselle".
Onko Seamonkey Council seuraava?
Eivät ne minusta olleet mitkään poliittiset värit, tai ainakaan itse en huomannut niiden olevan.
Jos tämä jatkuu näin, niin pidemmän päälle siinä käy niin, että verkko liiketoimintaympäristönä huononee ja rappeutuu. Samoin alkaa ilmetä aivan oikeaa homovihaa ja muita noitavainoja. Sitten aikaa myöten kristityt taas perustavat omia laitoksiaan ja laittavat asiat kuntoon.
Aloituspäivänä oli kuvia urheilijoista homoväreissä. Muistaen yleisen keskustelun ja värien esittelyn mm kynsissä, niin asia oli melko ilmeinen, koska värit eivät olleet Googlen logon normaalit.
Asiasta on näköjään uutisoitukin laajasti. Yritin yllä panna Reutersin linkin, mutta siitä tuli niin pitkä, että poistin sen.
No joo. Se oli tommonen. Saattaa olla poliittinen, mutta yleisesti ottaen sateenkaaren värejä on aika vaikea välttää, jos hakee värikkyyttä.
Itse asiassa Google voisi tehdä noita niin, että ne sopisivat käyttäjän profiiliin. On tiettyjä juhlia ja juhlapäiviä, joita suuret massat erilaisista ryhmistä juhlivat. Itseäni ei esimerkiksi kiinnosta pätkääkään Dr. Who, jonka vuosipäivä on kai ollut tähänastisista logoista kekseliäin. Ja google varmaan osaisi tsekata mikä minua mahdollisesti kiinnostaisi. Tai sitten se voisi yksinkertaisesti tehdä erilaisia yleisprofiileja, joista käyttäjä voisi itse valita itselleen sopivimman.
Lähetä kommentti