perjantai 8. marraskuuta 2013
Paperiviha
Turun Sanomat nostaa rohkeasti esille lehdistössä niin harvoin käsitellyn aiheen, eli vihapuheen ja verkkovihan.
Vihapuhe rajoittaa sananvapautta
Itseäni ei verkkoviha juurikaan häiritse. Verkko on vapaa ja pystyn valitsemaan sen aineiston mitä luen. Facebookin tai keskustelupalstojen kautta joskus eksyy Turun Sanomienkin sivuille, mutta se on harvinaista. Lähinnä luen uutiset maailman katolisista medioista, eikä niissä törmää ollenkaan verkkovihaan, jos jättää sekulaarien supersankareiden kommentit lukematta.
Onkin hyvä, että verkko on vapauttanut meidät paperilehdistä, ja muun myös muun keskitetysti toimitetun median seuraamisesta. Sanomalehtiä lukiessa ei yksikertaisesti voi välttyä siltä tukahdetulta vihalta ja ,joka niiden sivuilta välittyy. Ja se on huono juttu. Verkosta uutiset voi valita niin, että suosii vain sivistyneesti toimivia uutissivustoja, tai vaikka lukea poliittiset uutiset suoraan esimerkiksi kansanedustajien itsensä puhumina tai kirjoittamina.
En ole ollenkaan varma voiko teknologiaa pitää millään tavoin modernismin lapsena, mutta mikäli se on sitä edes osittain, niin tavallaan on paradoksaalista, että teknologian kehitys näin vapauttaa meitä modernismista ja relativismin diktatuurista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti