torstai 30. toukokuuta 2013

Sananvapaus henkisessä sosialismissa

Teknisesti on kaiketi mahdotonta menettää verkon tarjoamaa sananvapautta ilman, että kaikki maailman kansakunnat ja yritykset osallistuvat yhteistuumin sensuuriin. Itsesensuurin ja yya-viisauden taiteilijoiden rauhanjunassa siittämän Suomen on kuitenkin helppo vajota henkiseen sensuuriin. Ei tarvita kuin yksi ahkera häirikkö lähettelemään törkyviestejä ja sen päälle "riippumattomien" asiantuntijoiden armeija olevinaan ottamassa ne todellisina uhkina koko yhteiskunnalle.

Sananvapauden vallankumous.

Edelleenkin odottaisin näiltä asiantuntijoilta näkemystä siitä miksi Googlen toiminta Kiinassa, jossa yhtiö tuki valtion sensuuripyrkimyksiä oli väärin. Sehän vain ja ainoastaan pyrki estämään vihapuheen leviämisen. Missään tapauksessahan ei voi olla niin, että nämä aidosti huolestuneet asiantuntijat käyttäisivät yksittäisiä törkyviestejä verukeena siihen, että heille vieraita poliittisia mielipiteitä voitaisiin hiljentää.

On yksinkertainen tosiasia, että törkyviestit ja uhkaukset ovat törkeitä ja sivistymättömiä. Se on helppo sanoa. Se, että antaa niiden vaikuttaa poliittiseen keskusteluun sen sijaan, että vaatisi törkyilijää siivoamaan suunsa - mikä muuten voi olla vaarallista uralle Suomessa, koska siitä voi saada yrmeän konservatiivin maineen :D - on myös sivistymättömyyttä.

P.S.

Suomalaisten yleisten journalististen mittapuiden mukaan Le Figaro on muuten homovastainen ja homofobinen lehti ja niiden mukaan on hämmentävää, että tällaista vielä on Euroopassa, jonka poliitinen ja kulttuurillinen ydin me olemme:

Après le mariage gay, la polygamie?

Suomennos täällä:

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö meidän tulisi miettiä kulttuuriamme laajemmin? Omasta mielestäni tällainen ajattelu sai jalansijaa 2002, ja siitä eteenpäin se vain on voimistunut. Mikään ei selity yksittäisellä tekijällä vaan laajemmalla katsantokulmien sallitulla muutoksella. Ennen tirkisteltiin häpeillen, nykyään puolustetaan tirkistelyä demokratialla, mitä periaatteiden häpäisyä. Rasismi on huono tekosyy molemmin puolin, kenties enemmän niille, jotka noudattavat sitä tunto sydämessään, mitä isänmaa tarvitsee. Teidän tunteenne ei sitä kerro niin kauan, ennen kuin ajattelunne ei suuntaudu selittäviin syihin. Kommunismi, sosialismi, fasismi, ja vielä henkisessä muodossa. Voitteko itse lukea tätä muuten kuin propagandana. Valitettavasti perussuomalaiset on vakaumuksellisen puolue (huonoa vakaumusta) siinä mielessä, että kerran päätetty mielipide on pysyvä. Kerran päätetty päätös on eri, siinä kai poliittisesti korrektia onkin valehdella. Minä ainakin olen kyllästynyt tähän ilmanalaan, näihin sontiaistodisteluihin, pitäkää hyvänänne.

Anonyymi kirjoitti...

Ja ketkä näitä uhkailuja tekevät? Nuoret tai sivistymättömät, ja vielä kehtaat väittää tätä "kansaa" (millä luulen sinun tarkoittavan, kun sinulla kerran on oikeus, raamatullista jokamiestä) sivistyneemmäksi kuin oppineita. Väitätkö siis, että Suomen koululaitos on epäpätevä? Ihmiset ovat asia erikseen, he ovat yksilöinä usein tosi mukavia, mutta ryhmässä, uskoen tekevät vääriä päätöksiä siitä syystä, että seuraavat ilmapiiriä alueeseen, johon se ei varsinaisesti kuulu. Jalkapalllo- tai jääkiekko-ottelua seuratessa minäkin olen kansaa, ja makoisasti haukumme suurimpana huvinamme kaverin kanssa epäonnistuneimpia suorittajia - siis täysin rasistista silmätikuksi ottamista. Mutta meillä sentään on järkikulta säilynyt siinä määrin, kenties sivistyksemme haittapuolena, ettemme törttöile ihmisille henkilökohtaisesti tai päin naamaa näistä mitään. Ehkä se, jolla ei ole kykyä erottaa näitä asioita toisistaan, on sitä todellista kansaa. Nuoria, sivistymättömiä. Mutta ei se silloin voi olla niin viisasta, kuin kutakin miellyttääksesi haluat väittää.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö siis tarkkuutta aiheisiin olisi enemmän paikallaan kuin tarkkuuden perusteella oikeutettua mielipidettä, meillä päin sitä kutsutaan hymistelyksi. Mikä helvetin henkinen sosialismi, mitähän se tarkoittaa? Se on retorisesti tulkittuna sinua vastaan, mutta nimitys on propagandistinen samassa mielessä kuin äärivasemmiston helisevät kirjoitukset.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkä vaikeeta sinun, IDA, on erottaa vihapuhe siitä, että Google tekee bisnesmielessä myönnytyksiä Kiinalle? Oleteko te oikeasti, suoraan sanottuan, noin tyhmiä, että koitatte kaiken vääntää nurinniskoin. Tuohan on ihan hullu vertaus!

Anonyymi kirjoitti...

Siis, ihan oikeasti, kuka uskoisi analogian Googlen bisnesmyönnytysten ja vihapuheen välillä? Onko tämä sitä kansaa, jonka sanot olevan huippuälykästä?

IDA kirjoitti...

"Mitenkä vaikeeta sinun, IDA, on erottaa vihapuhe siitä, että Google tekee bisnesmielessä myönnytyksiä Kiinalle? Oleteko te oikeasti, suoraan sanottuan, noin tyhmiä, että koitatte kaiken vääntää nurinniskoin. Tuohan on ihan hullu vertaus!"

Ei se ole hullu vertaus. Kyseessä ei ole analogia, vaan Kiinassa on selkeästi määritelty mikä on "vihapuhetta". Sitä voidaan jopa teknisin mentelmin karsia. Suomessa termiä käytetään puhtaasti vain tarkoituksellisen hämäränä poliitisen sananvapauden vastaisena aseena. Kukaan ei kykene, eikä halua määritellä vihapuhetta, mutta hämmentävän suuri osa suomalaisista on valmis vaahtoamaan siitä, kun halutaan hiljentää avointa, poliittista keskustelua.

IDA kirjoitti...

Niin ja vielä se, että jos sinulle jotkut törkyviestien ja uhkausten spammaajat edustavat Suomen kansaa, niin se on ihan oma näkemyksesi se. Minua ei kannata siihen sotkea.