lauantai 9. maaliskuuta 2013

Yhdistysten luvattu maa

Suomen Sisu pitää sääntömääräisen kevätkokouksen, koska jokaisen rekisteröidyn yhdistyksen on sellainen pidettävä. Kokous käsittelee yhdistyslaissa määrätyt asiat. Suomalainen, sosialidemokraattinen ja ateistinen sosiologia uppoaa aiheesta syvällisiin pohdintoihin Uuden Suomen vihapuhepalstalla:

Huudellaan neekeriä

Joskus tuntuu vähän siltä, että koska poliittisesti korrektit eivät saa, eivätkä uskalla, puhua vapaasti he projisoivat sen, mitä haluaisivat syvällä sisimmässään iloisesti huudella maailmalle, muihin ihmisiin ja julistavat sitä sitten kaikille muka paheksunnan kaavussa. Satun tuntemaan suuren osan niistä ihmisistä, joiden Sisun kevätkokoukseen voisi kuvitella menevän ja tiedän, että yksikään heistä ei huutele neekeriä yhtään missään. Se oikeus on jätetty aivan ateistisille demareille. Olisin itsekin menossa kokoukseen, enkä käy kokouksissa joissa huudellaan yhtään mitään, mutta on paastonaika ja sunnuntaina on tärkeämpää tekemistä.

Noin muuten olisi heinoa, jos Sisu elvyttäisi toimintaansa. Jotain järkeähän tähän hölmöyteen on saatava. Pienehkönä ja puoluepolitiikkaan suuntautumattomana järjestönä Sisu voisi toimia paljon vapaammin ja ketterämmin, kuin suuri poliittinen puolue, jonka on jo oman uskottavuutensakin vuoksi toimittava edustuksellisen demokratian pelisääntöjen mukaisesti ja suhtauduttava pieteetillä ulkoparlamentaarisiin irtiottoihin.

2 kommenttia:

sozaburo kirjoitti...

Odotan mielenkiinnolla millaista keskustelua aktivoituva SuSi saa aikaan.

Siitä onkin jo vierähtänyt monen monta vuotta kun itse Halla-ahon vieraskirjan kautta päädyin myös sisun foorumille, jossa oli niin reipasta keskustelua, että nykyään taitaisi tulla paskahalvausta monesta suunnasta.

Vaikka skene onkin osaltani aika lailla jäänyt niin tätä blogia ja muutamaa muuta jaksaa silti aina mielenkiinnolla lukea. Pidän myös positiivisena sitä, että keskusteluun on tullut katolista väriä tämän blogin kirjoittajan lisäksi, mm. Sarastuksen ja Juurikkalan toimesta.

Mielenkiintoista jatkoa odotellessa ja vanhoja muistellessa.

-sozaburo

IDA kirjoitti...

Olli Immosesta tuli puheenjohtaja ja Jani Alander oli valittu hallitukseen. Näin lukaisin Hommasta. Itse alan koputtamaan kävelykepillä lattiaan ja vaatimaan toimintaa ja vastinetta jäsenmaksulle :).