perjantai 1. maaliskuuta 2013

Television olemus

Aamukahvitelevisiossa poliitikot Juha Sipiä ja varsinkin Juho Eerola onnnistuivat erittäin hyvin, koska pääsivät puhumaan asioista, jotka tuntevat. Lopun Jälkiviisaat taas herätti kysymyksen onko ohjelma pelastettavissa edes sen nimen muuttamisella Jälkiviisaaksi. Televisio ja sähköinen median ilmeisesti toimii niin, että kaikkien alojen asiantuntijoista - jollainen toki olen itsekin :) - oleellinen informaatio on se mikä on negatiivista, kertoen sen missä ihmiset ajatteleva väärin. Kalle Isokallio totesi ohjelman lopuksi kuuluvansa "järjestöön", rahoittavansa sen toimintaa ja allekirjoittavansa siis sen tunnustukset, vaikka ei ole koskaan ymmärtänyt lainkaan mistä itse "järjestössä" on kysymys. On aika kyseenalaista voiko tällaista henkilöä kutsua edes jälkiviisaaksi, mutta viisaaksi tuskin. Isokallion todetessa, että mikäli meno on tällaista hän kohta eroaa kirkosta, ainoa mikä ihmetytti oli miksi ihmeessä hän ei ole jo eronnut. Mikäli kirkko jostain syystä alkaa uudelleen vetää puoleensa, niin perusteellisen katekeesin kautta sitten takaisin. On ehdottomasti hyvä tietää missä on. Ja tämän pitäisi olla myös talouspoliittinen perusohje.

2 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Idalla taitaa olla hieman masokistinen suhde tähän meidän kaikkien rakastamaan tiedon ja totuuden jakelukanavaan. Niin monasti sinut on odotuksinesi paiskattu maahan, mutta silti palaat sen luokse kerta kerran jälkeen. Josko sieltä tänään kuulisi jotain ylevää...

Mutta ainakaan et ole pitkävihainen.

IDA kirjoitti...

Omistajana tunnen vastuuni kanavan tasosta :)

Asiasta toiseen: Teksti tuli naputeltua vähän ohimennen. Isokallio oli siis todella huolestunut siitä, että kirkossa uskotaan demoneihin ja uhkasi erota jos asiaa ei selväksi tehdä. Toisaalta suomalainen "oikeisto" on ennenkin kunnostautunut kummallisella näkemyksellään asioista, jotka länsimaisille konservatiiveille pitäisivät olla itsestäänselvyyksiä. On jokseenkin hämmentävää, että todella suuren osan kokoomuslaisista kirkkopolitiikka on täsmälleen samaa kuin euroopan sosialisteilla. Muistetaan, että kokoomusministeri on esittänyt tutkittavaksi rippisalaisuuden purkamisen mahdollisuutta ja kokoomuksesta nousee vastustus, kun ehdotetaan hoitohenkilökunnalle - eurooppalaiseen tapaan - omantunnon vapautta abortin tekemisen suhteen.

Olisi oikeastaan hyvä, jos Verkkouutisten uutinen Sisun toiminna elpymisestä pitäisi paikkansa. Sisu voisi tähdätä siihen, että seuraavan kerran, kun länsimainen arvovieras kysyy Kokoomuksen juhlilla: "Entä onko Suomessa myös oikeaa oikeistoa?" niin hänet voitaisiin ohjata Sisun pakeille. Tuskin tuollainen projekti kymmentä vuotta kauempaa kestäisi.