The Fourth Checkraise linkittää Mark Steynin mielenkiintoiseen artikkeliin ja toteaa siinä ohessa totuuden.
Koko uusvasemmisto ( tai kutsutaan sitä nyt miksi vain koska joku loukkaantuu kuitenkin, olemassa se on kuitenkin ) on psykologisesti ja historiallisesti rakentunut niin, että sille on täysin oleellista kuvitella olevansa kapinassa jotain valtaa vastaan. Ajatus, että se itse on vallassa ja on - ja on ollut jo melko pitkäänkin - täysin vastuussa kehityksestä on sille täysin vieras.
Uusvasemmistolaisista tulevatkin mieleen, toki todentamattomat, kertomukset alkuasukkaista, jotka eivät yksinkertaisesti nähneet tutkimusretkeilijöiden laivoja, koska heidän ajatusmaailmassaan ei ollut mitään käsitteellistä kontekstia niin isoille laivoille. Tätä punavihervasemmistoa ( ranskalaista intelligentsijaa ) ei siis kannatakaan äänestää, koska vallassa ollessaan se ei yksikertaisesti tajua missä se on ja mitä se tekee.
4 kommenttia:
Evan Sayetin esitelmä "How do modern liberals think" on aina ajankohtainen. Löytyy Youtubesta.
Spämmään vielä lisää...
Tämän valtakulttuuriksi nousseen vastakulttuurin perusparadigma on täydellisen syrjimättömyyden periaate.
Tavat, arvot ja asenteet, jotka johtavat menestykseen, eivät voi olla parempia kuin sellaiset, jotka johtavat syrjäytymiseen.
Se, että tietyt tavat, arvot ja asenteet johtavat menestykseen ja toiset eivät, johtuu syrjinnästä eli hegemoninen valtakulttuuri estää toisenlaista kulttuuria edustavien menestyksen. Tämä taas on eliminoitava poliittisen toimenpitein siten, että kaikenlaiset tavat, arvot ja asenteet johtavat yhtä hyvään menestykseen tapojen, arvojen ja asenteiden sisällöstä riippumatta.
Tuossa on tiivistettynä postmodernin vasemmistolaisuuden eli modernin vasemmistoliberalismin perusparadigma.
Niin, mutta tuossa on se ongelma, että moderni vasemmistoliberalismi on hegemoninen valtakulttuuri :)
Kysymys: ajatteliko kirkkokaan valtansa päivinä olevansa vahvoilla, vai ajatteliko se pikemminkin olevansa koko ajan puolustuskannalla ja hätää kärsimässä kosmista synnin ja saatanan voimaa vastaan? Eivät hengenmiehet, jotka kateederista katedraaleissa kansalle saarnasivat, ehkä ajatelleet olevansa enemmistö, eivätkä ajatelleet sanomansa oikeutta sen kannalta, miten hyvin se otettiin vastaan, miten tarkkaan sitä noudatettiin.
Lähetä kommentti