perjantai 31. heinäkuuta 2009
Sitatointia
David Ruelle: Sattuma ja kaaos.
Unohdus
Nyt, kun tsekkasin sen haluan kuitenkin vastata tähän kommenttiin:
"Jokaista yhdistynyttä ja organisoitunutta ihmisten ryhmää voidaan tässä kutsua "kansaksi." "
Come on. Jos haluatte olla nationalisteja, teidän on vähintään uskottava, että etnisesti tai kulttuurisesti määräytyneet ihmisryhmät muodostavat "luonnolisia luokkia". Tällaisilla ryhmillä voi olla historiallisia, alueellisia tai kulttuurisia kansallisia valtioita. Mutta yllä olevan määritelmän nojalla virkkauskerho ja baskit olisivat samassa mielessä kansoja..
Kyse on siis Sun Yat-senin määrittelystä - ei kenenkään meidän - ja joka myöhemmin olisi selkiintynyt, jos olisin osannut. Joka tapauksessa demokratia on kansanvaltaa ja itsemääräämisoikeus taas voidaan määritellä lähtemällä yksilöstä laajempiin ryhmiin. Tuossa alussa siis vain määriteltiin käsite niin, kuin siitä sen jälkeen tullaan puhumaan. Varsinainen kansan määritelmä annettiin jo aikaisemmin. Kyse tuossa tai tuosta eteenpäin olisi siis kansan, kansanvallan ja itsemääräämisoikeuden suhteista. Kansa ei ole sosiaalinen konstruktio, mutta demokraattisesti hallittu valtio on.
torstai 30. heinäkuuta 2009
Ääriekumeniaa
Tulen perustelemaan ehdotusta, kunhan ehdin kirjoittaa. Aion tehdä sen korkeakirkollisella - jota en osaa, Jumala auttakoot - ja korkeakirjallisella - jota en osaa, aina voi harjoitella - tyylillä. Jälkimmäisestä voivatkin tyylin ystävät ounastella, että perimmäisenä tarkoituksena olisi välttää C.I.C ja SL
Joka tapauksessa, kävin miten kävi, mikäli itse kelpaan kristilliseen kirkkoon, harkitsen vakavasti eroa Suomen Evankelisluterilaisesta kirkosta.
sunnuntai 26. heinäkuuta 2009
Nettinatsi
Meillä nettinatseilla on älyä ja me osaamme aika ajoin yllättää. Rupea sinäkin nettinatsiksi ja hylkää älystä vapaa tylsyys. Se kannattaa.
lauantai 25. heinäkuuta 2009
Ottaa pollaan launtaina
Akuliina saa olla mitä on, mutta ihmettelen miten hänen kaltaisensa idiootti voi olla mesoamassa Radio ykkösellä silloin, kun sieltä pitäisi tulla klassista musiikkia tai hartausohjelmaa. Voisiko siis joku ystävällisesti antaa sivistyksestä lähinnä Abban tietävälle Jungerille kenkää ja todeta päälle, että So fucking what.
Kansansivistys
Luettuani tänä aamuna useammankin lehden pääkirjoituksen totean, että mikäli minulle maksettaisiin sellaisten kirjoittamisesta ampuisin itseni.
perjantai 24. heinäkuuta 2009
Tietosanakirja kesken
torstai 23. heinäkuuta 2009
maanantai 20. heinäkuuta 2009
Miksi ihminen on lapsi
David Ruellen kirja Sattuma ja kaaos on ärsyttävän hölmö, koska siinä käytetään sinuttelevaa muotoa tyyliin "sinua saattaa ihmetyttää"...jne...tosin kyseessä voi olla suomentajan virhe.
Kirjassa on kuitenkin hyviä juttuja. Itse viehätyin ajatuksesta, että ihmisen henkinen kehitys loppuu, kun hän kiinnostuu matematiikasta. Minusta tuntuu, että se on totta. Matematiikka avaa oven loputtomaan leikkiin missä mikään ei lopulta ole totta. Se on loppujen lopuksi - tautologiaa - vain kyselyikäisten kyselyä.
sunnuntai 19. heinäkuuta 2009
Runo
vain yksi kirjoitettiin ylös
Alfa ja omega, kaikki mitä voi kirjoittaa
siinä välissä
Elia
Hän hänen kanssaan, hän
ainoa, josta sanottiin liian vähän.
Vilja, ioka ruokkii kaiken
on hänen nimensä.
torstai 16. heinäkuuta 2009
Syväanalyysini sotien jälkeisestä ajasta
Koiviston jälkeen mitään valtiollista Suomea ei ole ollut muussa, kuin siinä mielessä, että virkamiehistölle ja edustajille maksetaan palkkaa, joten päätän analyysini tähän.
Olemme Suomen historian huonoimpia sukupolvia, mutta minkäs teet?
Natsisymppaaja
Taustamusiikkina.
keskiviikko 15. heinäkuuta 2009
Paluu tulevaisuuteen
Hyvin hienoa
John Calen johtaman ryhmän versio All that is my own kappaleesta on tavallaan häiritsevän kepeästä iskelmällisyydestään ja ajoittaisesta esittämisestään huolimatta jotain sellaista, mitä nykyään harvoin kuulee popmarkkinoilla. Alkuperäiselle se ei tietenkään vedä vertoja.
Nico on oikeastaan hämmentävän aliarvostettu. Desertshore on varmaankin paras levy minkä länsimaisen kulttuurin hörhöilyajat tuottivat.
tiistai 14. heinäkuuta 2009
Kansalaiskysymys ( EU )
5. KANSALAISILLE YHTENÄISEMPI YHTEISKUNTA: EU:N VASTUU JA SOLIDAARISUUS
MAAHANMUUTTO- JA TURVAPAIKKA-ASIOISSA
Maahanmuuttovirtojen hallinnan tehostaminen on EU:ssa lähivuosien suurimpia haasteita, etenkin kun sen oma väestö ikääntyy. Maahanmuutto on EU:n väestönkasvun kannalta merkittävä tekijä, ja pitkällä aikavälillä sillä on ratkaiseva vaikutus EU:n taloudelliseen suorituskykyyn.
Yhteisen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan luominen on lähivuosien keskeinen painopistealue, kuten kesäkuussa 2008 annetussa tiedonannossa todetaan. Solidaarisuuden on oltava yhteisessä politiikassa keskeisellä sijalla, ja EU:n on myönnettävä lisää tukea niille jäsenvaltioille, joihin suurimmat maahanmuuttopaineet kohdistuvat. EU:n lähivuosien toiminta keskittyy Euroopan maahanmuutto- ja turvapaikkasopimuksen periaatteiden ja tavoitteiden täytäntöönpanoon. Asiaa käsitellään neuvostossa säännöllisesti. Erityistä huomiota on kiinnitettävä maahanmuuton hallintaan liittyviin rahoitustoimiin: on laadittava arviointi, jonka perusteella voidaan määritellä, vastaavatko nykyisten välineiden jakoperusteet edelleen jäsenvaltioiden tarpeita ja maahanmuuton uusia suuntauksia.
[...]
Turvapaikkasäännöstön toisen vaiheen säädösten saattamista osaksi kansallista lainsäädäntöä ja niiden soveltamista sekä käytänteiden ja liitännäistoimien lähentämistä on tarkoitus arvioida perusteellisesti. Arvioinnin pohjalta EU vahvistaa ennen vuoden 2014 loppua vastavuoroista tunnustamista koskevan periaatteen, jota sovelletaan kaikkiin turvapaikkahakemusten perusteella tehtyihin suojeluaseman myöntämistä koskeviin päätöksiin. Periaatteen ansiosta suojelupäätöksiä voidaan siirtää jäsenvaltiosta toiseen ilman että EU:n lainsäätäjän tarvitsee laatia tätä varten erityisiä mekanismeja.
Lähde: Rakkauden ministeriö.
Tuossa lukee: EU:n on myönnettävä lisää tukea niille jäsenvaltioille, joihin suurimmat maahanmuuttopaineet kohdistuvat.
Suomen hallituksen mukaan vuonna 2010, kun suuret ikäluokat alkavat todenteolla eläköityä, iskee todella voimaperäisesti globaali työvoimapula. Tällöin ne maat, joilla noita siirtolaisia on eniten ovat todella vahvassa etulyöntiasemassa. Kysyn siis, miksi muka niitä pitäisi erityisesti vielä tukea?
maanantai 13. heinäkuuta 2009
Meinasin, mutten viitsi
En kuitenkaan viitsi. Sen sijaan tarjoan lukijoille linkin Jussi Saramo nimisen yhteiskunnallisen ajattelijan tuoreeseen lehtikolumniin. Ajattelua herättävät jutut ovat aina arvokkaita. Kai.
:)
sunnuntai 12. heinäkuuta 2009
Konservatiisuus jälleen kerran.
Todellisen konservatismi, joka kiteytyy kuuden keskeisen periaatteen, jotka tässä toiston vuoksi esitetään
1. Syvä epäluottamus valtiota kohtaan
2. Vapaus ennen tasa-arvoa
3. Isänmaanrakkaus
4. Usko vakiintuneisiin instituutioihin ja hierarkioihin
5. Skeptisyys edistystä kohtaan.
6. Elitismi
ympärille nostaminen toimivaksi yhteiskunnalliseksi voimaksi olisikin nykypäivänä vallankumouksellisuutta ja edistystä. Siksipä kohti konservatiivista vallankumousta on hyvä jatkaa.
Apinat
Nyt kaikki ovat kaiketi tyytyväisiä. Itse palaisin tuohon ylempänä linkitettyyn Daytonin apinajuttuun. Yhä enemmän alan olla sitä mieltä, että sen kertosäe pitää paikkansa. Ja tottahan on, että "silloin jo juotiin, kun maailma luotiin, ja tanssittiin ja hurrattiin."
via.
Kulttuurinvastaisuus
En tiedä meneekö tuo keskustelu vieläkin noin, mutta tuo muistuttaa minua jostain.
Tuo on kuitenkin vanhentumassa oleva, retorinen tapa sumuttaa, koska verkosssa on aina kohtuullisen helppo tarkistaa koko keskustelun kulku, eikä tarvitse kaivella vanhoja lehtiä.
torstai 9. heinäkuuta 2009
Jedda
tiistai 7. heinäkuuta 2009
Vierasvihainen
Aika ikäviä tekstejä tuossa käsitellään. Kaikki esimerkit ovat kuitenkin niin sanotun valtamedian pitämiltä palstoilta. Itse moderoin aikani Kansallismielistä keskustelupalstaa, johon tuossa viitataan ohimennen ja asia oli juuri päinvastoin, kuin tutkija olettaa. Me jätimme tuollaiset viestit julkaisematta, mutta muistaakseni emme koskaan mitään kritiikkiä omia näkemyksiämme kohtaan. Sitä jopa toivottiin ja ylläpito suosi sitä. Sitä ei vain tullut.
maanantai 6. heinäkuuta 2009
Kynä joka kirjoittaa
Kesä on kauneimmillaan, käännetään katseet siis malttamattomina jo syksyyn.
”When Saturday comes” – lause joka yhdistää Eurooppaa enemmän kuin Brysselin kalseat toimistokolossit konsanaan. Syyskuusta aina punaiseen toukokuuhun lauantai merkitsee poikkeustilaa kylissä ja kaupungeissa kautta vanhan mantereen ja muutamalla sumuisella saarella sen kupeessa.
Ensikertalaista suurta jalkapallon kohtaamista ympäröivä odotus ja kiihkeät, joskus äärimmäisetkin tunteet saattavat hämmästyttää ja pelottaakin. Mutta tunne että on mukana jossain yhteisessä, elämää suuremmassa, imaisee helposti mukaansa. Niin suuri intensiteetti herättää alkukantaiset vaistot ja kiintymyksen, jopa rakkauden omaa ja tuttua kohtaan.
Puolustetaan lippua, kärsitään ja voitetaan yhdessä, tänään kaikki on mahdollista.
Tämä on sitä Eurooppaa joka on yhteistä. Uneliaalta itäsuomalaiselta kyläkentältä aina myyttisille jalkapallon pyhätöille asti.
Ja jokaiselle se tie on periaatteessa myös avoinna, niin katsomossa kuin kentälläkin. Oli nimi sitten Jari, Sami tai vaikka Aleksei tai Mikael.
Koska Euroopan Unionissa?
sunnuntai 5. heinäkuuta 2009
Humala
lauantai 4. heinäkuuta 2009
Asiasta toiseen
Lidlissä käynti vastaa viikon reissua ulkomaille. Tästä lievästi vittuuntuneena rupesin pohtimaan nimimerkki Tiedemiehen kommenttia tekstiin Anonymiteetti ja unohdin ostaa mitään muuta, kuin kaljaa. No, maassa on perunaa kyllä, mutta kai tässä pitää kalaan lähteä, jos kunnolla syödä aikoo.
II
Nakke: Sun pitäisi perustaa blogi ja antaa sille nimeksi Hätäpäiden kalinaa.
IDA: Aika hyvä idea, yllytyshulluna teen juurikin noin.
Noin se kävi ja tässä ollaan. Lukijoita on enemmän, kuin ne viisi, joita alunperin ajattelin ja kiitän kaikkia huomiosta. Uskon ja toivon, että kukaan lukijoista ei usko minua, vaikka neuvoni ja näkemykseni toki aina oikeita ovatkin :)
Tribalismi
torstai 2. heinäkuuta 2009
Myyrä
Kaikki mitä olette halunneet lukea Lahtisen Teemun ja Halla-ahon Jussin kulissien takaisesta pelistä on luettavissa täältä. Sulkeudun suosioonne kuin Salaman Hannu, Anderssonin Klasu ja muut kovan luokan radikaalit.
keskiviikko 1. heinäkuuta 2009
Jumalattomuus
Itse en pidä ateisteista. 0,001 niistä edes tietää mikä geeni on ja täydet 1 niistä jauhaa ikään kuin se olisi heidän tietoaan, jota pitäisi opettaa myös muille. He ovat pahoja ihmisiä.
Poliittinen ateismi pyrkii tuhoamaan yksilöllisen ja inhimillisen ajattelun keskeiset elementit, jotta ihmisistä voisi tehdä passiivisia koneita palvelemaan hyvää tarkoitusta. Se tekee sen tietoisesti tai tiedostamattaan.
Anonymiteetti
Itse ainakin kadun sitä, että luovuin anonymiteetistäni ja rupesin pröystäilemään. Anonymiteetti on älykkään ihmisen valinta maailmassa, jossa Tyrvään eurooppanuoret ovat sairaalloisen kiinnostuneita ihmisten yksityisistä asioista. Myydäkseen itseään, he etsivät ja kertovat valheita lähimmäisistään.
Anonymiteetin paras puoli on, että anonyymeina asiat nousevat henkilöiden yli. Anonyymissä tekstissä kirjoittajan henkilöllä ei ole mitään merkitystä; mikä on puhtaasti hyvä asia. Ja toisaalta kenelläkään ei ole mitään velvollisuutta paljastaa itsestään mitään kenellekään, jota hän ei ole itse valinnut. Ja valtamediaa ei ole kukaan valinnut, vaan sinne ovat hakeutuneet lähinnä mielenvikaiset tyrkyt, joiden keskeinen kiinnostuksen aihe on jonkun Arja Korisevan yksityiselämä.
Internet ja anonymiteetti ovat paljon terveempiä ilmiöitä. On vain odotettava, koska ne vapautuvat täysin vanhan valtamedian sairaalloisesta vaikutuksesta.