torstai 19. kesäkuuta 2014

Loppupäätelmät lyhyesti

Erosin perussuomalaisista, koska puolue erotti Arto Hirvosen jäsenyydestään. Olisi pitänyt erota jo silloin, kun ensimmäisiä joukkokokouksia yhtä henkilöä vastaan järjestettiin, mutta puolueessa oli, ja on edelleen, kuitenkin paljon hyviä, arvostettavia kavereita ja ajattelin järjen voittavan. Sinänsä koko juttu oli tietysti ensisijaisesti kotkalaisten sekoilua, mutta se, että asia meni heidän ajamallaan tavalla läpi koko puolueessa kertoo paljon. Juoruilu ja tunteilu voittivat totuuden ja järjen, eikä ole mitään syytä olettaa, että ne eivät tulisi tekemään niin vastaisuudessakin.

Koko jutun taustalla on Kotkan ikioma myrsky vesilasissa, eli Asko Kervisen tapaus. Itse en ole asiaan perehtynyt, en ole sitä seurannut, enkä ole ottanut siihen kantaa. Hirvonen otti. Kervinen erotettiin aikanaan kaupungin palveluksesta erittäin kyseenalaisin perustein. Kotkan perussuomalaiset yhdistyksenä päätti yksimielisesti ryhtyä ajamaan asiaa valtuustossa. Uusi valtuustoryhmä kuitenkin yllättäen veti pois asiasta tehdyt aloitteet ja kielsi ketään ajamasta asiaa ryhmässä. Hirvonen sai luvan ajaa sitä yksittäisenä henkilönä. Toisten tekemien aloitteiden poisvetäminen oli tietysti demokratian kannalta erittäin kyseenalaista ja ilmeisesti tämä myös jälkikäteen ymmärrettiin. Omia virheitä on kuitenkin mahdotonta tunnustaa, joten Hirvosesta ryhdyttiin tekemään syntipukkia lähes kaikkeen. Hän kuulemma vuosi valtuustoryhmän asioita Kerviselle, ikään kuin valtuustoryhmällä olisi jotain salaisuuksia ( näistä salaisuuksista esimerkki loppuun ), Hirvonen haisi pahalta, puolueen johdolle käytiin kertomassa, että Kotkan perussuomalaisten aikuiset naiset pelkäävät Hirvosta, ihmisille soitettiin varoitussoittoja, jos he olivat Hirvosen seurassa kahvilassa jne. Siinä vaiheessa, kun Hirvoselle annettiin ainoastaan yksi vaihtoehto, eli että hänen on lopetettava kokonaan tärkeänä pitämänsä ( muistutan, että vielä edellisellä valtuustokaudella Kotkan perussuomalaiset yksimielisesti pitivät asiaa erittäin tärkeänä ) Kervisen asian ajaminen, ruvettiin valittamaan siitä, että Hirvonen ei suostu tulemaan yhtään vastaan. Loppujen lopuksi asia hoidettiin aika klassisin koulukiusaamisperiaattein. Hirvosen itsensä kanssa käsittääkseni ei keskustellut kukaan.

Se, että puolue päätyi tuolta pohjalta henkilön erottamiseen koko puolueesta, kertoo minusta omaa kieltään puolueen tilasta. Mikäli sen tylysti analysoisi, niin erilainen kyläpolitikointi ja omien intressien ajaminen kukoistaa, mutta kansallismielisyydestä ja varsinkaan kristillissosiaalisuudesta ei kukaan vaivaudu edes ottamaan selvää. Eli aatteellinen linja puuttuu kokonaan ja ihmiset puukottelevat toisiaan selkään sen mukaan kuka kannattaa ketäkin johonkin oletettuun johtotehtävään. Henkilö, josta on tullut jollekin agendalle "hyödytön" voidaan surutta erottaa.

Arto Hirvosen persoonasta minulla ei ole sanottavaa. Mielestäni Soinilta edelliseen postaukseen lainattu kuvaus pätee edelleen. Puolue vain on muuttunut niin, että tuollaiset persoonat eivät siihen sovi. En ollenkaan väitä, että Hirvonen ei osaisi olla ärsyttävä. Hän oli kuitenkin ärsyttävä täysin avoimesti ja rehellisesti, eikä toiminut ketään puolueen jäseniä vastaan, eikä varsinkaan puolueen oletettua aatetta vastaan. Olen myös aina ollut sitä mieltä, että erilaisia persoonia pitää kunnioittaa tai vähintäänkin nyt sietää. On erittäin paljon itsestä kiinni antaako heidän ärsyttää ja häiritä.

Laitan loppuun esimerkin puolueen luottamuksellisista keskusteluista. Ensinnäkin koska se valehtelullaan loukkasi minua, sillä en koskaan keskustellut Hirvosen kanssa muista henkilöistä, muuten kuin yrittäen selittää heidän näkemyksiään parhain päin, tai Kervisen asiasta, vaan innolla lähinnä jaoin hänen kanssaan näiden tollojen mainoksia. Toiseksi siksi, että se antaa aika hyvän kuvan siitä miten asioita perussuomalaisissa hoidetaan. On täysin muiden puolueiden ansiota, jos tuohon lautakuntien hajottamiseen ja valtuutetun valtuustoon pääsyn vaikeuttamiseen ei lähdetä. Kotkan perussuomalaiset lähtisivät siihen. Kolmanneksi erittäin luottamuksellinen teksti on muutenkin levinnyt sähköpostina ympäri Suomea ja tuli minullekin eurovaalikampanjan aikana, joten se ei enää ole millään muotoa luottamuksellinen tai salainen.


Hei, X on tänään tiistaina 6.5.2014 keskustellut puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon kanssa. Alla lyhyesti heidän keskustelunsa keskeiset asiat tiedoksenne. Riikan terveiset lyhyesti: (lainaus X:n lähettämästä tekstistä)

"Koko puolue ja puoluetoimisto on ehdottomasti ja täydellisesti meidän takana eikä kenenkään pidä nyt erota puolueesta. Periksi ei pidä antaa, koska Hirvosen ja kumppaneiden tarkoitus on nimenomaan yrittää nujertaa meidät. Antaa Hirvosen ampua nyt niin paljon itseään jalkaansa kuin haluaa. Hirvosta ei pidä ottaa yhdistykseen, hänet pitää erottaa lautakunnista ja tehdä valtuustoon pääsy mahdollisimman vaikeaksi. Kenenkään meistä ei pidä kommentoida Hirvoseen liittyviä asioita toimittajille, vaan ohjata toimittajat Riikan juttusille.

Pidetään täydellinen vaitiolo näistä asioista, ainoastaan valtuustoryhmä ja luottamushenkilöt tiedotetaan, mutta jätetään luonnollisesti Hirvonen, Taipale ja Stenholm ulkopuolelle, koska Markku eroaa puolueesta eilisen ilmoituksen mukaan ja on aina kertonut asiat Hirvoselle. Toistaiseksi myös Vanha-ahot, jotka ovat olleet Hirvosen takana, jollei joku tiedä varmasti, että eilisen jälkeen Vanha-ahot eivät enää tue Hirvosta millään tavalla. Tiedot eivät saa vuotaa kenellekään, vaikka epäilen, että aina on joukossa joku joka vuotaa, mikä on erittäin ikävä asia. Jospa tällä kertaa suut pysyisivät kuitenkin kiinni.

Hirvosen asia tulee puoluehallituksen uuteen käsittelyyn aikaisintaan
meppivaalien jälkeen ja tuskin enää selviää varotuksella.


Eli tuommoista. Toivotan perussuomalaisille erittäin hyvää jatkoa. Mitä olen valtuuston kokouksissa käynyt niin Esko Almgren yleisesti ja kokoomuslaiset ajoittain ovat puhuneet siellä ihan järkeviäkin. Järki on kuitenkin yliarvostettua ja maasta se pienikin ponnistaa.

10 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Joopajoo. Politiikka on likaista. Katsoppas sellainen elokuva kuin Kaikki kuninkaan miehet.

IDA kirjoitti...

Siinä on kai kyse ihan oikeasta vallasta? Tässä taas siitä, että taistelulla olemattomasta vallasta ryssitään mahdollisuudet saada vaikutusvaltaa.

Se jäi tuosta mainitsematta, että Hirvonen ei edes pyrkinyt mihinkään. Ei edes paikallisyhdistyksen hallitukseen. Lautakuntapaikkojakin luovutti muille, että kenellekään ei jäisi paha mieli :)

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaiset hyväksyivät Kervisestä ylläpidossa olevan Kotkan kaupungin laittoman mustan listan, lavastetut tappouhkaukset ja senkin, että Kervinen laitettiin syyttömänä asianajajan murhasta epäiltynä pakkokeinoihin tekaistuilla väkivaltateoilla. Väitteet upposivat oikeuden tuomarille kuin väärä raha, mutta nyt kun asiaa pitäisi oikaista, niin Kervinen ei saa itselleen edes asianosasisjulkisia asiakirjatietoja kaupungilta. Ja tämän takia Hirvonen erotettiin puoleesta, kun meni vaatimaan kaupungin virkamiehiltä antamaan lain velvoittamat kirjalliset vastaukset Kervisen tieto- ja asiakirjapyyntöihin.

IDA kirjoitti...

Siis perussuomalaiset kyllä puolustivat Kervistä irtisanomisasiassa. Nykyinen valtuustoryhmä ei.

Kervisen asia itsessään on räjähtänyt käsistä, eikä kenelläkään ole siitä enää selkeää kokonaiskuvaa. Se on enemmän oikeudellinen, kuin poliittinen kysymys. Tässä mielessä valtuustoryhmän kanta olla ajamatta asiaa enää oli tavallaan ihan ymmärrettävä. Se vain toteutettiin täysin älyttömästi ja väärin. On koko perussuomalaisen aatteen vastaista, että ryhmäkuri pakottaa henkilön olemaan ajamatta asiaa, jossa hän selkeästi on oikeuden puolella. Hirvosen erottamiseenhan vaikutti sekin, että tarkastuslautakunnan sosialidemokraattinen puheenjohtaja leikki olevansa hermostunut ja rasittunut Hirvosen toimintaan yhdessä kokouksessa. Perussuomalaiset itse ensin pohjustivat tämän ja esittivät demareille, että olkaa tarkkana, jos se Hirvonen ottaa tämän asian esiin.

Kotkan perussuomalaiset todennäköisesti tähtää siihen, että puheenjohtajien vaimot saisivat hyviä paikkoja kunnallisessa päätöksenteossa, joten siihen en viitsi ottaa kantaa. Itse menen kulttuurilautakunnan kokouksiin, jos kutsu tulee. Ellei tule, niin pitäköön tunkkinsa.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2013/03/28/Miksi+asiakirjapyynt%C3%B6%C3%B6ni+ei+vastata/2013315431479/69

IDA kirjoitti...

Olen itse henkilökohtaisesti nähnyt nuo. Aikanaan varoitin, että ei lähdetä tähän, koska tämä on enempi "Karpolla on asiaa" - juttu.

Luin kuitenkin läpi ison pinkan parereita, joiden ainoa sisältö oli, että Asko Kervinen on tavattu istumassa jalat pöydällä, 14:00:13 o huomattu, että Kervinen on pitänyt liian pitkän kahvitauon jne...

Itse en tiedä mistä tuo roska lähti liikkeelle, mutta minulle kerottiin, että se lähti siitä, että Kervinen ei suostunut allekirjoittamaan paperia, jossa laskutettiin näyttelystä, jota ei edes pidetty.

Minusta, jos lähdetään ajamaan tällaisia asioita, niin niitä on sitten myös ajatteva. Ei ihmistä saa heittää tienvarteen sen vuoksi, että poliittiset suhdanteet muuttuvat. PS kuitenkin tekee sitä ja siksi pois hyppäsin.

Anonyymi kirjoitti...

Kervisen joukkoviesti kertoo paljon


--- Välitetty viesti ---
Aihe: Timo Soinille ja muille tekopyhille teeskentelijöille, sekä medialle ja kaikille kansanedustajille
Lähetetty: 16.6.2014 21:54
Lähettäjä: asko.kervinen@saunalahti.fi

Timo Soinille ja muille tekopyhille teeskentelijöille, sekä medialle ja kaikille kansanedustajille


Arvoisa Timo Soini ja uskolliset asioiden vääristelijät, erotitte rehellisen ja suoraselkäisen Kotkan perussuomalaisten Arto Hirvosen puolueesta, kun Hirvosella oli kanttia puolustaa syytöntä ihmistä, Asko Kervistä, joka on kieroudella ja valheella lavastettu syylliseksi lukuisiin laittomiin uhkauksiin ja osalliseksi murhaan.

Timo Soini, miten Te kehtasitte sallia Arto Hirvosen erottamisen puolueesta, vaikka tiesitte Hirvosen toimineen rehellisesti ilman minkäänlaista puolueen sääntöjen rikkomista?

Hyvät lukijat ja kansanedustajat, Arto Hirvonen on hakenut Timo Soinin poliittiseen toimintaan mukaan 1970 luvun lopulla, kun Timo oli mopopoika, mutta nyt Soinin sakki ei välittänyt tiskirätin vertaa, kun Hirvonen erotettiin keinotekoisin perustein perussuomalaisten puolueesta.

Soini on kirjoittanut ja julkaissut Hirvosesta erittäin positiivisen julkisen kirjoituksen silloin, kun oli itse hädässä: http://timosoini.fi/2012/02/nuohoojamestari-hirvonen/

Tässä nähdään miten raadollista oman edun tavoittelua on perussuomalaisten politiikka, kun rehellisyys ja oikeudenmukaisuus jyrätään poliittisten päämäärien alle.

Timo Soini ei mahda esittämilleni tosiasioille mitään. Jos mahtaisi, niin Soini kumoaisi julkisesti väitteeni.

On surkuhupaisaa, että Kotkan perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja, rikoskonstaapeli Vesa Levonen kävi kertomassa eduskuntalolla asti, kuinka vahingollinen mies on Arto Hirvonen, kun hän ei ole hyväksynyt Kotkan kaupungin virkamiesten tekemiä väärinkäytöksiä ja rikospoliisin pimittämiä rikoksia, jotka on lavastettu syyttömän Kervisen syyksi ja maksettavaksi.

Timo Soini, olkaa hyvä ja korjatkaa, jos esitän tässä avoimessa kirjeessä jotakin, joka ei pidä paikkaansa.

Ettekö Soini yhtään ihmetellyt, kun 10.6.2014 kuuntelitte rikoskonstaapeli Vesa Levosen vuodatusta siellä eduskunnassa? Oletteko Soini todellakin niin yksinkertainen, että uskoitte kaikkeen siihen sontaan, mitä Kotkan poliisilaitoksen rikoskonstaapeli Levonen teille syötti.

Timo Soini, eikö Teidän päässänne käynyt mitään epäilystä Levosen härskistä syrjintätoimista, kun Levonen röyhkeästi yritti saada Hirvosen erotettua kaikista Kotkan lautakunnan luottamustehtävistä?

(Tässä kohdin ilmoitan, että ainakin Kotkan kokoomuslaiset ovat kertoneet, että he eivät lähde Vesa Levosen eikä muiden perussuomalaisten kelkkaan erottamaan Arto Hirvosta lautakuntien luottamustehtävistä).

Timo Soini, olette saaneet nyt suuren joukon vastustajia, jotka eivät tule koskaan hyväksymään rikoskonstaapeli Vesa Levosen ja kansanedustaja Juho Eerolan juonittelua, josta on seurauksena ollut perusteettomia erottamisia puolueesta, joka on mainostanut avoimuutta, rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta.

Perussuomalainen rikospoliisi, joka väärentää oman puolueen jäsenelle kolme perätöntä vakavaa rikosnimikettä on lurjus, suoraan sanottuna sikamainen jätkä. Ja tällainen mies on Teidän kotkalainen Vesa Levonen, joka tullee saamaan vielä ansionsa mukaan.

Timo Soini ja muut perussuomalaiset teeskentelijät, kohteliaimmin ilmoitan, ettei Hirvosen erottaminen ja Hirvoseen kohdistettu syrjintä jää tähän.


Haminassa 16.6.2014

Asko Kervinen

IDA kirjoitti...

No tästä nyt ainakin nähdään, että Soini ei ole diktaattori. Ei hän mahtanut tälle mitään sillä perussuomalaisille demokratia on henkilödemokratiaa. Ne miettii sitä kenet pitäisi erottaa, että saisi lisää ääniä. Kohta niitä äänestää muutama vihreä nainen. "Kansallismielinen ja kristillissosiaalinen" onnistui huijaamaan minutkin hetkeksi :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei se Kervisen juttu on aivan käsittämättömän törkeä, fakebookissa leviää ympäri maata Haminan uutislehden sivulla 10 oleva juttu, jossa kerrotaan kotkan kaupunginlakimiehen valehtelusta http://www.reimari.fi/?page=uusin-lehti

Anonyymi kirjoitti...

Kervinen saa vastapuolelle Kotkan koko juristikaartin

JORMA HAAPAMÄKI 12.04.2016

Entinen museomestari Asko Kervinen on nostanut käräjäoikeudessa kanteen Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonalaa vastaan perättömästä lausumasta tuomioistuimessa sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Kervinen vaatii Ruonalalta ja Kotkan kaupungilta yhteisvastuullisesti yhteensä 150.000 euron korvauksia. Kaupungin yhteisvastuullisuus tulee siitä, että kaupunki on käyttänyt Ruonalan valheellisia tietoja Kervistä vastaan.

Kanteen mukaan Ruonala on todistajana kertonut väärää ja perätöntä tietoa Kervisestä todistaessa rikosjutussa, jota Kervinen kävi Kotkan kaupunginjohtajaa ja Kymen Sanomien toimittajaa vastaan. Ruonalan todistuksen mukaan Kervinen olisi itse soittanut kaupungin työsuojelupäällikölle myöntäen, että joidenkin henkilöiden turvallisuus saattaa olla uhattuna. Tapaus liittyy väitettyyn kaupungintalon tappouhkaukseen vuodelta 2009 sekä myöhemmin kotkalaisen asianajajan murhajutun tutkintaan.

Kervinen katsoo Ruonalan tekojen aiheuttaneen hänelle pitkäaikaista kärsimystä, vahinkoa ja halveksuntaa. Ruonalan lausunnot vaikuttivat Kervisen ja hänen poikansa tuomitsemiseen syyttöminä pakkokeinomenettelyyn asianajajan murhatutkinnassa.

Ruonala on kanteen mukaan valheellisella tavalla yhdistänyt väärään ja perättömään todisteluun kaupunginsihteerin ja poliisin kertomalla todistajana tuomioistuimessa väärää tietoa kaupunginsihteerin poliisille lähettämästä ilmoituksesta. Tutkinnassa on selvinnyt, että kaupunginsihteeri ei ilmoitusta ole koskaan lähettänyt.

Kervinen on nyttemmin tehnyt rikosilmoituksen kaupunginsihteeri Hassisesta, joka väittää Kervisen uhanneen hänen henkeään. Asian tutkinta on rikospoliisissa kesken.

Rikosilmoituksen Kervinen teki alun perin myös torstaina 21.4. käsittelyyn tulevassa jutussa Ruonalaa vastaan. Kun syyttäjä jätti poliisitutkinnan jälkeen syytteen nostamatta, Kervinen on nyt nostanut oikeutta saadakseen siviilikanteen Ruonalaa vastaan.

Käräjäsaleissa kiertänyt museomestarin ja Kotkan kaupungin riitely kumpuaa vuodesta 2004, jolloin kaupunki antoi Kerviselle potkut.

Ruonalan astuessa vastaamaan Kervisen kanteisiin hänen ja Kotkan kaupungin asiaan on sitoutettu kaupungin koko lakimieskaarti, johon kuuluu kaikkiaan viisi juristia.

http://www.reimari.fi/?page=jutut&id=521