keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

ECR-ryhmä


Perussuomalaiset liittyi siten ECR-ryhmään europarlamentissa. Ryhmän suurin jäsenpuolue on brittien konservatiivit. En sitten tiedä onko reunavaltioilla niin suurta epäluuloa keskistä Eurooppaa kohtaan, että FN:n johtaman ryhmän, johon Lega Nord ilmeisesti Italiasta menee, kanssa ei voitu lyöttäytyä yksiin. EDF-ryhmästä perussuomalaisten lisäksi ainakin Tanskan kansanpuolue liittyi ECR:ään. 

Oli miten oli  ECR:n periaatejulistus, Prahan julistus menee seuraavasti: 

Euroopan konservatiivisen ja reformistisen ryhmän periaatteet. 

Tietoisena EU:n pikaisen reformin tarpeellisuudesta perustaen eurorealismille, avoimuudelle, vastuullisuudelle ja demokratialle tavalla, joka kunnioittaa valtioiden itsemääräämisoikeutta ja keskittyy talouden elvyttämiseen, kasvuun ja kilpailukykyyn Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmä jakaa 
seuraavat periaatteet: 
  • Liiketoiminnan vapaus, vapaa ja reilu kauppa ja kilpailu, minimaalinen säätely, alhaisempi verotus, ja pieni hallinto perimmäisinä katalyytteina yksilön vapaudelle ja persoonalliselle ja kansalliselle hyvinvoinnille. 
  • Yksilön vapaus, enemmän persoonallista vastuuta ja  suurempi osallistumismahdollisuudet demokraattiseen päätöksentekoon. 
  • Kestävä, puhdas energiansaanti kiinnittäen huomiota energiaturvallisuuteen. 
  • Perheen tärkeys yhteiskunnan perustana. 
  • Kansallisvaltioiden riippumattomuus ja itsemääräämisoikeus vastakohtana EU:n federalismille ja todellisen subsidiariteetin uudistettu kunnioittaminen. 
  • Transatlantisen turvallisuuspolitiikan ensisijainen tärkeys elvytetyssä NATO:ssa, ja Euroopan uusien demokratioiden tukeminen. 
  • Tehokkaasti hoidettu maahanmuuttopolitiikka ja turvapaikkajärjestelmän hyväksikäytön lopettaminen. 
  • Tehokkaat ja modernit julkiset palvelut ja herkkyys ymmärtää sekä maaseutuyhteisöjen, että kaupunkiyhteisöjen tarpeita. 
  • Tuhlaavan ja liiallisen byrokratian lopettaminen ja omistautuminen suuremmalle läpinäkyvyydelle ja nuhteettomuudelle EU:n instituutioissa ja EU:n varainkäytössä. 
  • Kunnioitus ja oikeudenmukainen kohtelu kaikille EU-maille, niin uusille, kuin vanhoille ja suurille ja pienille. 

Eli tuommoista. Ei nyt ainakaan mitenkään erityisen huonoja periaatteita.

3 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Antaas kattoo, mikä se todellisuus sitten on, loppujen lopuksi. Kaipa he olisivat huonomminkin voineet valita.

Imulippo kirjoitti...

Uskoni Perussuomalaisiin EU-kriittisenä puolueena on tämän valinnan myötä sammunut.

Nyt kun Perussuomalaiset on iso puolue, se ei pidä enää mekkalaa puoluetuista tai äänikynnyksestä. Kaksinaamaista ja häpeällistä toimintaa.

Soinista pitäisi päästä eroon mahdollisimman pian ennen kuin PS taantuu peruuttamattomasti populistiseksi vanhaksi puolueeksi.

IDA kirjoitti...

En noin sanoisi. Valinnanvaraa oli vähän, jos ECR ottaisi vielä Ruotsindemokraatit ja nämä saksalaiset mukaan, niin se olisi varsin ok. Suurin potentiaalinen ongelmien aiheuttaja on ECR:n selkeä "trasatlanttisuus". Kansalliset identiteetit lopulta sallitaan vain varakkaille angloille ja muut pakotetaan alistumaan poliittisesti heidän kaupallisille eduilleen. Tuo siis olisi teoriassa pahin mahdollisuus.