sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Viikon urheilutapahtumat livenä.

Illan ottelu alkaa siis noin puolen tunnin kuluttua 21:00:00 Suomen aikaa. Oleelliset asiat ensin. Kotikentällä pelaavan Athletic Clubin kokoonpano on::

Iraizoz

Iraola
San José
Laporte
Balenziaga 

Iturraspe
Mikel Rico

Susaeta
Herrera
Muniain 

Aduriz. 

Ja vaihtopenkillä: Iago Herrerin, Toquero, Beñat, De Marcos, X. Etxeita, Erik Moran ja Guillermo.

Tuomarina ottelussa häärii Alvarez Izquierdo, barcelonalainen kavala katalaani, joka urallaan on tuominnut 19 Atheleticin ottelua kohtuullisella saldolla: 7 voittoa, 6 tasapeliä, 6 tappiota. Sarjassa tilanne on siis se, että Athletic Club on neljäntenä 3 pistettä vastassa olevaa Sevillaa edellä. Voitto tänään kasvattaisi siis eron 6 pisteeseen, kun illan jälkeen jaossa on enää 9 pistettä. Jos Sevilla hämmästyttävästi ja tuomarin avustuksella voittaisi se nousisi Atheleticin kanssa tasapisteisiin, mutta jäisi käsittääkseni sarjataulukossa jälkeen huonomman maalieronsa vuoksi. Palaamme asiaan viimeistään ottelun puoliajalla.

No niin. Jouduin kesäajan huijaamaksi ja ottelu olikin alkanut jo 20:00:00 Suomen aikaa. Mutta ei hätää, Athletic Club näyttää johtavan 1 - 0 toisen puoliajan juuri alkaessa. Ja 53 minuutin kohdalla Muniaian teki tyylikkäästä syötöstä hienosti 2 - 0. Ja 73. minuutilla Ander Herrera puskee 3 - 0. Uskaltaisin väittää, että Athletic Club on voittanut tämän pelin. Ollaan kuitenkin siitä hiljaa; 78. minuutilla Sevilla kavensi pelin 3-1:teen. Athleticin ei parane löysäillä tässä.

Lopputulos Athletic Club 3 - Sevilla 1.

Sarjaa on enää jäljellä kolmen ottelun verran. Ensin Rayo Vallecano vieraissa, sitten Real Sociedad kotona ja viimeisenä UD Almeria vieraissa. Yksi voitto riittänee mestareiden liigan paikkaan. Rayo Vallecanolle peli on suhteellisen merkityksetön, sillä ei ole pääsyä eurokentille, eikä vaaraa tippumisesta. Real Sociedad pelaa eurokenttäpaikasta ja UD Almeria tippumista vastaan.

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Rohkeudella on rajansa


Minulla ei ole oikeastaan mitään sanottavaa Tom of Finland - postimerkeistä. Ne ovat juuri sellaisia merkkejä, jotka nykyinen Suomi ansaitsee. Mikäli niitä täydennettäisiin Viidakon tähtöset ja BB-tähti Bosse -merkkisarjoilla, niin meillä olisi aika hyvä kuva maan hengellisestä tilasta postimerkkeihin painettuna.

Mutta, mutta... onhan tämä taas naurettavaa, että piippua polttava herrasmies ei kelpaa Itellan merkkeihin, koska tupakkalaki. Tupakkaa polttava homo taas kelpaa, koska suvaitsevaisuus. Milloinkohan homot itse tajuavat, että heitä pidetään vain friikkisirkuksena, joiden kautta pottuillaan toisille ja osoitetaan omaa erinomaisuutta. "Diggaamalla" homoja voivat postineiti ja sentraalsantrakin - sukupuolesta riippumatta - olla sillä tavalla porvarillisesti rajuja. Näin se valitettavasti on.

Erillisiä tapahtumia


Lähellä Parikkalaa on tien varressa jonkinlainen patsaspuisto. Patsaat ovat lievästi irvokkaita, mutta osin myös leppeän humoristisia. Yhtä kaikki hieno paikka, josta helposti ajaa ohi sitä lainkaan huomaamatta. Mukavampi se on kuitenkin huomata, kuin se huomio, että Helsinki-Vantaalta tullessa ensimmäiset poikkikadut ovat Veromies ja Virkamies.

Huomena kanonisoidaan kaksi paavia, Johannes XXIII ja Johannes Paavali II. Täysin aiheesta. Juhlallisuuksia on ehkä syytä seurata suorana Youtubesta, sillä vaikka olisi hedelmällisempää mennä Kouvolaan, jossa on yhtäaikaiset kaste, vahvistus ja avioliittoon siunaaminen, niin en sinne ikäväkseni pääse. Johannes XXIII ja myös Johannes Paavali II liittyvät vahvasti Vatiikanin II kirkolliskokoukseen. Iltse en kaiken lukemani perusteella ymmärrä ajattelua, jonka mukaan Vatikaani II olisi jonkinlainen kulminaatiopiste tai jakolinja ja, että olisi olemassa sitä edeltävä kirkko ja sen jälkeinen kirkko.

Kello 21:00:00 Suomen aikaa sitten erittäin tärkeä Athletic Club Bilbaon kotiottelu Sevillaa vastaan. Sevilla on 3 pistettä Athleticista jäljessä kamppaillen Athleticin kanssa neljännestä sijasta ja pääsystä suoraan ensi vuoden Pepsi Cola featuring Britney Spears - liigaan. Huomisen ottelun jälkeen sarjaa on jäljellä enää kolmen kierroksen verran ja huomena siis ratkeaa lähteekö Ahtletic niihin kuuden pisteen etumatkan turvin vai tasapisteissä Sevillan kanssa. Ottelua voisi alustavasti ajatellen ryhtyä pohjustamaan huomena kello 18:00:00 jälkeen.


perjantai 11. huhtikuuta 2014

Puolueet poplauluina jne...

Minä:

https://www.youtube.com/watch?v=8055IqijQzo

Perussuomalaiset:

https://www.youtube.com/watch?v=Ct4j6O8NLlQ

Mulle riitti, jos jotain oleellista ei tapahdu.

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Periaate


Manillaköysi on erittäin hyvä kirja ihan kielellisestikin. Siitä on tehty myös hyvä elokuva, josta tähän liitteksi aina ajankohtainen pätkä.

Periaate

Vaikka opettajalle tuossa kävi huonosti - tai ihan hyvinkin, jos uskomme Jumalaan - niin täsmälleen oikean periaatteen hän opetti esimerkillään. Erittäin suomalaista on myös huomata, että "jos tässä armeijassa aletaan ammuskella omia, niin menee yleiseksi ammuskeluksi."

Asiat ovat aina monimutkaisempia ja monimuotoisempia kuin ne äkkiseltään näyttävät.

Eipä mulla oikeastaan muuta. Älkää ampuko omia.

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Unkarin vaalit


Tuli valvottua myöhään Unkarin vaalien tuloslaskentaa seuratessa. Opin ainakin sen, että unkari kuulostaa hyvältä, mutta en ymmärrä sitä lainkaan. Eli oppia ikä kaikki. Onneksi numerot kirjoitettuna ovat samat ja merkitsevät samaa. Unkarin vaalijärjestelmäkin on omanlaisensa.

Unkarin parlamentissa on vuodesta 2014 lähtien 199 edustajainpaikkaa aikaisemman 386 paikan sijaan. 106 niistä jaetaan yhden henkilön vaalipiireittäin ja 93 puolueiden valtakunnallisten listojen pohjalta. Vaaleissa on yksi kierros. Unkarissa asuvalla kansalaisella on kaksi ääntä: yksi ääni yhden henkilön vaalipiiriin ja yksi ääni puolueiden valtakunnalliselle listalle. Unkarin kansalaisella, jolla ei ole vakituista asuinpaikkaa Unkarissa, on vain yksi ääni ja hän voi äänestää ainoastaan puolueiden valtakunnallista listaa. Vaalipiirissä eniten ääniä saanut ehdokas saa paikan. Voittanut ehdokas kerää puolueelleen voittomarginaalinsa verran ylijäämä-ääniä valtakunnalliselle listalle.
Valtakunnallisen listan kautta paikat valitaan suhteellisella vaalitavalla. Puolueet voivat asettaa valtakunnallisen listan, jos ne ovat asettaneet vähintään 27 ehdokasta vaalipiireissä 9 läänissä ja Budapestissä. Valtakunnallisella listalla on 5 prosentin vaalikynnys (vaaliliitoilla 10 prosenttia). Äänestysikäraja on 18 vuotta.


Koko laskennan ajan oli vaakalaudalla kaksi asiaa: saako Fidesz edelleen 2/3 enemmistön parlamenttiin ja ylittävätkö vihreät 5 prosentin äänikynnyksen. Nuo vaikuttivat vahvasti myös toisiinsa, sillä mikäli vihreät olisivat jääneet äänikynnyksen alle Fideszin enemmistö olisi ollut selvä. Näillä näkymin nuo molemmat toteutuivat. Tulos on Fidesz 133 edustajaa, sosialistit 38, Jobbik 23, ja vihreät 5. Marginaalit olivat kuitenkin muutamissa vaalipiireissä niin tiukkoja, että vasta uusintalaskenta varmistaa tuloksen ja se tiedetään ilmeisesti viikon päästä. Mikäli Fidesz menettää yhdenkin edustajan, sillä ei ole 2/3 enemmistöä, joka vaaditaan perustuslakia koskeviin muutoksiin. Toisaalta sellaisiin muutoksiin ei liene tarvettakaan.

Fideszillä on ollut 2/3 enemmistö jo yhden kauden. Unkarin valtionvelka on maksettu pois, valtio on tukenut unkarilaista omistusta ja maa on saavuttanut EU:n vaatimat korkeintaan 3 prosentin budjettivajeet. Äänestäjät kiittivät. Arvoiltaan Fidesz on kristillinen ja isänmaallinen. Se on siis sekä käytännön politiikaltaan, että arvopohjaltaan lähes täydellinen Suomen Kokoomuksen vastakohta, vaikka onkin tämän kanssa samassa europarlamenttiryhmässä. Mikäli europarlamenttivaaleissa olisi käytössä siirtoäänijärjestelmä ja muiden maiden ehdokkaita saisi äänestää, äänestäisin ilman muuta perussuomalaisten ohella Fidesziä.

Jobbikista en tiedä mitään. Se kuitenkin nappasi suurehkon vaalivoiton itselleen ja ylitti prosenteissa 20 rajan. Potentiaalisesti Jobbik voisi olla eurovaalien jälkeisten ryhmänmuodostusten jälkeen samassa ryhmässä perussuomalaisten kanssa, joten siinä mielessä olisi mukavaa, jos joku unkaria taitava puolueemme tohtori selvittäisi mitkä ovat Jobbikin suhteet Fidesziin, joka minusta menee aivan täysin niillä linjoilla joilla perussuomalaistenkin pitäisi mennä, ja miten ne ovat mahdollisesti kehittymässä. Siihen, että Suomen ulkoministeriön kansainväliselle lehdistölle suunnattu tiedotus toteaa Jobbikin natsipuolueeksi en luottaisi lainkaan, koska sehän totesi Suomen edellisten vaalien jälkeen perussuomalaisetkin natseiksi, mikä tietenkään ei voisi olla kauempana totuudesta.

Summasummarum: jännät vaalit, hyvä tulos. Uskon ja toivon, että näin voidaan sanoa myös toukokuussa täällä kotomaassamme.


lauantai 5. huhtikuuta 2014

Top Ten


Sillä aikaa, kun Kokoomus edelleen vie eurovaalikampanjallaan Yleisradiota kuin pässiä narusta, keskityin kuuntelmaan musiikkia Spotifysta. Sieltä löytyi myös Suuren tuntemattoman levy, joka, ja jonka avauskappale varsinkin, on minusta ihan hyvä. Keskityin sen kuuntelemisen jälkeen miettimään mitkä ovat todella erikoisen hyviä poplevyjä, joita viitsisin kuunnella ja laadin tähän niistä top ten -listan.

1. Carole King - Tapestry
2. Beach Boys - Pet Sounds
3. Gun Club - Miami
4. Roxy Music - Stranded
5. Blondie - Plastic letters
6. Talking Heads - 77
7. Michael Jackson - Thriller
8. Big Star - #1 Record
9. Velvet Underground & Nico
10. Jonathan Richman & Modern Lovers

Ja järkytyksekseni huomasin, että viimeistä ei ole Spotifyssa ollenkaan. Muuten Spotify on kyllä hieno palvelu, jossa häiritsee ainoastaan ylenpalttinen runsaus.

Tulisopuli


Mozillan johtaja Brendan Eich on pakotettu eroamaan, koska hän vuosia sitten lahoitti 1000 dollaria Proposition 8 -kampanjalle, jolla pyrittiin estämään homoavioliittojen hyväksyminen Kaliforniassa. Ehdotus voitti kansanäänestyksen, mutta oikeusistuin sitten myöhemmin käveli kansanäänestyksen yli ja homoavioliitot hyväksyttiin Kaliforniassa oikeuden päätöksellä kansanäänestyksen tuloksen vastaisesti. Eich ei suostunut häneltä odotettuihin mateleviin anteeksipyyntöihin, eikä kertomaan nykyistä mielipidettään, joten Mozilla yhtiönä alistui erilaisten boikottikampanjoiden edessä ja käytännössä ilmeisesti potki hänet pihalle. Mozillan perustelut ovat todella surkeita kaikessa karmeudessaan ja niihin voi tutustua seuraavasta artikkelista

Mozilla's litmus testi violates liberal values

jota en edes jaksaisi suomentaa. Eräät uskonnolliset sivustot ovat käsitelleet asiaa myös varsin syvällisesti, mutta en viitsi niitä linkittää, koska pidetään tämä nyt poliittisesti korrektina, poroporvarillisesti globaalin markkinavetoisena kuten nykyinen punavihreä, liberaali tapa on :D

Brendan Eich on kehittänyt Javascriptin. Siitä voi ohjelmoinnin kannalta olla montaa mieltä. Itse en kuitenkaan enää kirjoita riviäkään koodia, vaan liikun verkossa vain käyttäjänä ja kuluttajana ja sellaisena olen enemmän kuin tyytyväinen nykyiseen verkkoon. Se toimii aivan mainiosti myös ilman Mozillan panosta. Verkon ansiosta voimme laajasti lukea totuuteen pohjaavia näkemyksiä vaikka Unkarin tilanteesta jopa suomeksi

Kansa, joka äänesti väärin?

Isänmaaton suomalainen media ja isänmaattomat suomalaiset poliitikothan tekevät kaikkensa, jotta tietäisimme sukulaiskansastamme Unkarista vain kansainvälisten pankkien ja niiden kanssa alisteisessa avioliitossa olevan EU-kommission näkemykset. Unkari maksoi IMF:lle kaikki velkansa pois ja kehotti järjestöä poistamaan toimitilansa ja virkailijansa maasta. Moraalisesti kestävä ja isänmaallinen teko, johon nykyinen Suomi ei koskaan pystyisi moraalittomuutensa vuoksi. Unkarin kaltaisiin, arvostettaviin valtioihin nähden mekin olemme eräänlaisia tulisopuleita vain.

Liharuokapäivä


Kirkko toivoo, että uskovat noudattaisivat perjantaisin abstinenssia pidättäytyen liharuuista. Sen voi korvata myös pidättäytymällä jostain muusta itselleen piintyneeksi muodostuneesta tottumuksesta. Tärkeintä on sen säännöllinen ja toistuva tiedostaminen, että tietty omista haluista luopuminen on tärkeää, eikä abstinenssipäivistä lipsumista pidetä vakavana syntinä. Helsingin kaupunginvaltuusto astui - legendaarisessa kokouksessaan - kiihkeän protestanttisessa fundamentalismissaan askeleen pidemmälle ja määräsi kasvisruokapäivän pakolliseksi. Nyt Ranskassa Front National on määrännyt hallitsemillaan alueilla, että enää ei tarjota vaihtoehtoisia ruokia sianlihalle niinä päivinä joina sianliha on pääruokana.

Pakkopossua.

Mikäli joku osaa selittää minulle miksi pakollinen sianlihapäivä ei olisi täysin perusteltavissa siinä missä  pakollinen kasvisruokapäiväkin, niin olen pelkkänä korvana. Sitä en toki usko, että ranskalaisten perustelut olisivat yltäneet Helsingin kaupunginvaltuuston sfääreihin, mutta silti.