torstai 31. toukokuuta 2007

Rasisti

Ennen rasismi oli rotusortoa, mikä on vastenmielistä ja tuomittavaa. Nykyään se on kuitenkin jotain aivan muuta. Se on eräänlainen ajatusrikos, jonka ilmenemisiä erilaiset 'neekereiden' olkapäillä seisovat vahtimiehet vahtivat haukkamaisella tarkkuudella. He voivat olla huoleti sillä korkealta he näkyvät hyvin, mikä on heidän todellinen tavoitteensakin. Alapuolella seisovat kuitenkin varmasti pidemmän päälle väsyvät.

Ihmisiä melkeinpä vaaditaan olemaan näkemättä maailmaa sellaisena kuin se on ja mikäli joku vilpittömästi ja viattomasti toteaa, että ei sillä keisarilla nyt vain ole vaatteita ollenkaan alkaa välittömästi kammottava ja vastenmielinen jeesustelu, josta tekisi mieli pysyä mahdollisimman kaukana. Valitettavaa vain, että tuo jeesustelu tunkee nykyään itseään kaikille elämän aloille. Jalkapallokin oli ennen miesten pelaama pallopeli. Nykyään sekin taitaa olla jotain muuta. Tosin sielläkin on vielä asiallista porukkaa, kuten Kotkan Työväen Palloilijoiden puheenjohtajan vastaus noihin oululaisten asiattomiin syytöksiin osoittaa. Hänen kysymyksiinsä: " Kenen etuja edellä kerrottu manipulointi ajaa?" ja "Miltä tämä käyttäytymismalli lajin ulkopuolisista näyttää?" on helppo vastata: "Ei kenenkään, tai ehkä erityisopettajien ( Kampman )" ja "silkalta pelleilyltä."

Lopuksi vielä katsaus menneisyyteen ja siihen kuka näitä amerikkalaistyylisiä käytäntöjä ( nostettuna jeesustelun kolmanteen potenssiin ) on ollut innokkaimmin Suomeen ajamassa: Pässit narun päässä esittävät, olkaa hyvä.

3 kommenttia:

Kekke kirjoitti...

"mun mielestä on tosi typerää tällainen rasistelu. Eikö neekerin voisi antaa olla vain neekeri, ja ryssän ryssä? Ei kai ne siitä pahastu, ja sitäpaitsi niitä on (ainakin toistaiseksi) vähemmän Suomessa."

IDA kirjoitti...

Eihän tuosta ole kysymys, vaan siitä, että pelaajia ei enää käsitellä pelaajina, vaan jonkinlaisina "United Smile" - henkeä luovina viihdetaiteilijoina. Puuttuu oikeastaan enää puuvillapaalit ja lankit naamasta.

Tutustu viitattuun tausta-aineistoon. Tämähän on tiedettä ;)

IDA kirjoitti...

Sori. Tuohan siis olikin lainaus tausta-aineistosta.