sunnuntai 25. elokuuta 2013

Alkoholipoliittinen kannanotto



En näe yksinkertaisesti mitään järkeä siinä, että hyviä marjoja, raparpereja, omenoita, tai luumuja tuhlataan kiljuun, josta keitetään pontikkaa. Niistähän saa hyviä ja maukkaita viinejä. Pontikan keiton ideana on saada niin puhdasta alkoholia kuin mahdollista ja siinä samalla poistuvat kyllä kaikki mautkin. Mitään ylevämpiä luonnonantimia ei mäskiin siis kannata tuhlata, vaan vesi, pikahiiva ja sokeri riittävät aivan hyvin. Rauhallisella otteella ja hyvällä pannulla kerran tiputettu pontikka on noin 75 - 80 prosenttista. Sen voi laimentaa keitetyllä vedellä noin 40 prosenttikseksi alkoholiksi. Sen jälkeen saatu alkoholi lasketaan noin metrin mittaisen aktiivihiilellä täytyn putken läpi ja juoma on valmis nautittavaksi. Se on aivan samanlaista väkiviinaa kuin viinakaupasta saa, mutta selkeästi edullisempaa. Itsehän en väkiviinoja juokaan, mutta esitin tämän vain poliittisena kannanottona, että kukaan ei menisi tuhlaamaan hyviä marjoja tai muita luonnon antimia mihinkään mäskiin.

4 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Hieno kappale hienolta vasemmistolaiselta.
Toinen vasemmistolainen ja antipersu Paleface on tehnyt myös hienon kappaleen samaan säveleen.

Tomi kirjoitti...

Paras rankki tulee vedestä, sokerista ja hiivasta. Marjoja ja hedelmiä rankkiin ei kannata tuhlata.
Huomautettakoon, että vesikiljun teko on Suomessa laitonta, mutta niin on yleensä pontikan kettokin.

IDA kirjoitti...

Pitää alkaakin tiputtelemaan. Olin jo unohtanut sanan "rankki".

Yli-Balthasar kirjoitti...

Kappas. Kilju.indo on poistunut näkyvistä. Teh internets ei kuitenkaan unohda. Wayback machine muistaa.