SDP:n puoluesihteeri ja ideologinen suunnanvetäjä Mikael Junger on julkaissut mielipidekirjoituksen, jota en tohtinut lukea, mutta havainnoin toki parhaat palat.
Mieleen tuli, että mikäli ajattelee asioita vähän laajemmasta historiallisesta näkökulmasta, niin ehkä koko talouslamassa ei olekaan kysy siitä, että teollisuus karkaisi halvemman työvoiman perässä ja muusta vastaavasta, vaan siitä, että ihmiset yksinkertaisesti ovat vain järkevyyttään lopettaneet työn tekemisen noiden poliittisen "eliittimme" hourailevien visioiden tavoittamiseksi. Minusta tämä olisi ymmärrettävää, koska tuskinpa kukaan näkee mitään tavoittelemisen arvoista erilaisten jungerien, stubbien ja maabrandityöryhmien maalaamissa tulevaisuudenkuvissa. Ja heidän eetoksensa ja heidän visionsahan ovat se todellisuus mitä kohti Suomi valtiona näyttää torvet soiden olevan kulkemassa. "Kiitti mulle riitti. Juna seis, jään tälle pysäkille" on varmaan käynyt monenkin ihmisen mielessä.
Päivän Kymen Sanomissa Reijo Tossavainen ehdottaa perustellusti Itsenäisyyspäivän juhlimisen lopettamista ja Kansallispäivän viettämistä sen sijaan. Hyvä ehdotus. Miksi oikeastaan juhlia jo pitkälti mennyttä itsenäisyyttä, sillä seremoniallisuus ilman valtaa on aina turhaa ja jopa vahingollista. Kansallispäivä pistäisi ehkä ajattelemaan asioita uudestaan ja sen kautta voisimme ehkä elävöittää Suomen historiaa kansakuntana, myös vuotta 1917 aikaisemmilta ajoilta, osaksi nykyistä todellisuutta. Ja ehkä jopa pikkuhiljaa löytää uudelleen itsenäisyyden perusteet osaksi maassamme vallitsevaa julkista ja poliittista ilmapiiriä.
8 kommenttia:
Mihin tämän kirjoittaisi, mutta Suomen maajoukkue voisi tarjota itseään harjoitusvastustajaksi Saksalle. Ilta-Sanomissa oli juttu siitä.
Tuo olisi hyvä peli Suomellekin.
Todella kova lohko muuten tuo.
Norja pelaa potkupalloa, joten Suomi on pelillisesti parempi vastus, jos halutaan valmistautua otteluun Tanskaa vastaan.
Otsikon aiheeseen: Itsenäisyydestä kuten valtiollisista instituutioista on tullut seremoniallisia kulisseja. Tähän tärkein syyllinen on ollut Euroopan Unioni, jonka toimintatapaan kulissien säilyttäminen kuuluu.
Totta ehkä tuo Norjan ja Suomen vahvuuksien ero harjoitusvastustajana Saksalle.
Ahtleticille vierastasuri Mallorcaa vastaan. Eurokentillä menee hyvin. Palataan asiaan pudotuspelien alkaessa.
Kansallispäivä olisi juurikin siksi hyvä veto, että päästäisiin noista seremoniallisista kulisseista irti ja saataisiin kansankuntaan keskittyvä juhlapäivä?
Onko tuo Tossavainen sama Tossavainen, joka kirjoitti Uuteen Suomeen.fi, että frakki on kallis ym. Jos ystävällisesti voisit kertoa kaverille, että kansanedustajille maksetaan ihan erityistä rahaa verottomana juuri tällaisia asioita varten. Sitä sanotaan kulukorvaukseksi. Kansanedustajan liksalla inkl. kulukorvaus voisi harkita jopa frakin teettämistä. Tulee varmasti istuva ja oletushan on, että Tossavainen istuu useamman kuin yhden kauden, jolloin per juhla, asu on oikeastaan edullinen.
Sori tämän kanavan käyttäminen, mutta kun hölmöt vaativat nykyään kirjautumisen herlininpesään.
Éipä kai Tossavainen frakin kalleutta valittanut, vaan sitä, että näytti itse frakissa talitintiltä.
Tuli mieleen tuosta sinun selityksestäsi tämän blogin nimelle, että et taida olla englantilaisen jalkapallon fani?
Mikä siinä on vikana?
Ei kai siinä varsinaisesti mitään vikaa ole. Ärsyttävää on sellainen ostojoukkuemeininki. Ei aina tiedä onko popkonsertti vai jalkapallopeli.
Itse kalinahan on jalo urheilumuoto. Englantilaiset eivät vain enää pelaa sitä. Jos nyt oikeasti ovat koskaan pelanneetkaan laajemmin. Jossain vaiheessa englantilainen jalkapallo oli tavallaan "kovempaa" kuin mannermainen taitopallo. Bilbao on myös ollut sellainen suoraviivainen joukkue verrattuna neppailijoihin.
Lähetä kommentti