keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Päätöksenteko


Törmäsin eilen sattumalta videoon jostain Saudi-Arabian tai sen lähimaiden edustajien lehdistötilaisuuteen. Sheikki - tai joku vastaava - halusi esittää vastauksensa englanniksi, jotta kaikki sen varmasti ymmärtäisivät vaikka kysyvä journalisti kertoikin hallitsevansa kielen ja arabiankielinen vastaus myös tulkattaisiin muulle yleisölle.

Sheikki, joka puhui siitä huolimatta englanniksi, totesi vapaasti referoiden seuraavaa: Euroopasta tulee aivan varmasti tulevaisuudessa vielä isompia ja raa'empia terrori-iskuja kuin tähän mennessä on nähty. Tämä johtuu kahdest asiasta. Ensiksi Eurooppa on menettänyt kyvyn päätöksentekoon ja toiseksi Euroopassa kuvitellaan, että siellä ymmärretään Lähi-Itää paremmin kuin Lähi-Idän asukkaat itse itsensä ja asuinalueensa ymmärtävät.

Tuo toinen on itsestään selvä. Jokainen asioita seuraava huomaa helposti eurooppalaisen ylimielisyyden mitä tulee muihin kulttuureihin. Nykyisin se ei enää ole torjuvaa, vaan alentavan opettavaa. Euroopassa kuvitellaan, että tottakai kaikki appanat, vinosilmät ja neekerit haluavat elää kuten me, kunhan me vain opetamme heitä olemaan kuten me. Tätä typerää ajatusmaailma vain peitellään siihen peittoon, että enää ei ole soveliasta sanoa "appanat, vinosilmät ja neekerit", vaan asiat sanotaan sievistelevämmin.

Toinen kohta on mielenkiintoisempi, koska se koskee puhtaasti meitä itseämme. Se onko Eurooppa menettänyt kyvyn päätöksentekoon riippuu siitä pidetäänkö päätöksenteon osana kykyä toteuttaa tehdyt päätökset. Jos pidetään, niin Euroopalla ei todellakaan ole kykyä päätöksentekoon, ellei pidetä niin Eurooppa on universumin paras päätöksentekijä. Täällähän suolletaan erilaisia, jopa taiteellisesti ajatellen korkeatasoisia,  päätöksiä aivan liukuhihnalta. Ongelma on vain se, että kukaan ei taida edes ajatella voidaanko niitä päätöksiä todella panna täytäntöön, eikä niitä suurelta osin edes aiota. Euroopan olisi todellakin syytä palata päätöksenteossa siihen jo kansakoulussa opetettuun perustaan, että päätökset pitäisi myös pitää.

Kyseinen sheikki ennusti siis uusia ja entistä rankempia terroritekoja. Euroopan Union suoltaa jatkuvasti päätöksiä, joilla tällaiset pyrittäisiin estämään. Päätökset kohdistuvat eurooppalaisiin, jotka eivät edes suunnittele terroritekoja. Niitä ehkä yritetään panna vaikeimman kautta täytäntöön niin, että varsinainen päätöksenteko jäisi pimentoon lukemattomien direktiivien alle, mutta niillä ei ole mitään varsinaista vaikutusta itse terrorismiin, eivätkä sakkorangaistukset oikeastaan häiritse itse eurooppalaisiakaan, jotka näkevät todellisuuden ympärillään paremmin kuin Euroopan Unionin päätöksentekijät. Terrorismin lähteeseen, euroopassa nopeammin kuin Lähi-Idässä leviävään islamismiin ei eurooppalainen, sinänsä tehokas, jos edelleenkään ei huomioida sitä, että päätökset pitäisi myös toteuttaa, päätöksentekoprosessi uskalla puuttua lainkaan, koska Eurooppa kuvittelee hyötyvänsä Lähi-Idästä taloudellisesti, jos vain ollaan vähän ylimielisiä, mutta suojelevia kavereita, eikä ymmärrä sitä, että eurooppalaiset islamistit eivät ole itse Lähi-Idässä mitenkään suosittuja ja toivottuja vieraita. Mieluummin he lähettävät sellaiset tänne, missä niiden terrorismia kiehuttava kattilansakin on.

Oli kiva huomata, että olin samaa mieltä kyseisen muslimin kanssa molemmista kohdista, vaikka muuten en islamin kanssa ole samaa mieltä mistään.

4 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Sanoisin että kiteytit länsimaitten ongelmat varsin hyvin. Tosin lisään siihen sen että koska (niin kuin totesit) länsimaitten mielestä kaikki ovat samanlaisia lällydemareita kuin länsimaalaiset itse niin länsimaitten mielestä mitään päätöksiä ei tarvitakaan. Miksi tarvittaisiin, koska mitään ongelmaa ei ole? Ainoa ongelma on vain tiettyjen länsimaalaisten väärissä asenteissa.

MikkoK kirjoitti...

Yksi esimerkki päätöksenteon tehottomuudesta on muslimityttöjen silpominen. Sen kieltämiseksi tehty kansalaisaloite on juuri ollut eduskunnan käsittelyssä. Siellä eri puolueiden edustajat ovat kilvan pitäneet aloitetta erittäin tervetulleena ja halunneet lopettaa silpomisen.

Luuleeko joku, että asiaan puututtaisiin TOSIELÄMÄSSÄ? Siis esimerkiksi niin, että koulujen terveystarkastuksissa tarkistettaisiin asia ja silpomisen järjestäneet vanhemmat joutuisivat todelliseen vastuuseen? Vihervasemmisto tyrmää tarkastukset samoin kuin se on halunnut kieltää aikuisten "alaikäisten" maahantulijoiden ikätarkastukset. Aivan turhia ovat tällaiset kuolleena syntyneet lait, jotka vain lisäävät oikeusjärjestelmää kohtaan tunnettua haveksuntaa ja naureskelua. Ruotsissa silpominen on kielletty lailla, mutta onkohan laki siellä estänyt ainuttakaan operaatiota? Mahanmuutto tuhoaa muun ohella oikeusjärjestelmämmekin. Jos riittävän aggressiivinen tumma tulijaryhmä harrastaisi ihmissyöntä, sekin katsottaisiin läpi sormien.

Eurooppalaisen Sipilä-Orpo-Soini-arvopohjan oikeusperiaate on: Väkivalta x on periaatteessa jyrkästi kielletty, mutta käytännössä siitä ei saa edes puhua eikä syyllisä epäillä.

Kumitonttu kirjoitti...

Laitetaan tähän linkki kyseiseen videonpätkään, jossa sheikki vastaa englanniksi. En löytänyt sitä muualta kuin tästä yksittäisestä twiitistä.

IDA kirjoitti...

Jep. Kiitoksia. Tuo se oli. Itse en enää löytänyt sitä.

Sheikki mainitsee tuossa myös poliittisen korrektiuden mikä ilman muuta on ainakin yksi syy heikolle päätöksentekokyvylle.

Yrjö: Tuo video kiteyttää vielä paljon tyylikkäämmin.

MikkoK: Äskettäisessä eduskuntakeskustelussa vasemmistosta esitettiin, että tyttöjen ympärileikkaamisen kaltaisista asioista pitäisi puhua kunnioittavassa sävyssä ja sitten jälkikäteen syytettiin perussuomalaisia siitä, että käyttivät asiaa politiikan tekoon. Meillä on nyt vasemmistohallitus, joten ei juurikaan ole aihetta odotella asiasta päätöksiä, ellei sellaiseksi lasketa jotain suomalaisvanhemmille suunnattua valistuskampanjaa, jossa heille kerrotaan, että tyttöjä ei saisi ympärileikata.

Keskustelu alkaa 01:13:22 Keskustan Anne Kalmarin puheenvuorolla.

https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-29-2019