perjantai 18. maaliskuuta 2016

Korruptio


Erilaisten tutkimusten mukaan Suomi on vähiten korruptoituneita valtioita. Voi kuitenkin olla niin, että niissä valtioissa, joiden korruptioaste katsotaan korkeaksi on erilaisia valtioiden sisällä toimivia yhteisöjä ja muita rakenteita, joissa luottamus ja korruptoimattomuus on erittäinkin korkealla tasolla. Meilä ollaan siis korruptoitumattomia suhteessa valtioon, joita jotkut toiset taas katsovat asiakseen käyttää hyväksi ja huijata. Tämä usko valtioon voi meiltä olla ihan hyväuskoista tyhmyyttäkin. Valtiohan on jo erilaisin yleismaailmallisin sopimuksin, joita kukaan ei varsinaisesti ole tehnyt, vähentänyt suuresti kykyään ja mahdollisuuksiaan ajaa nimenomaan Suomen kansalaisten etuja.

Ei mulla oikeastaan muuta. Tuli vain tuo aamubussissa mieleen. Jatketaan paastoa.

3 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Pitkästä aikaa. Minkälaisia mielikuvia kuva aiheuttaa:
http://yle.fi/uutiset/paavi_pesi_pakolaisten_jalat_olemme_saman_jumalan_lapsia/8768785

IDA kirjoitti...

No ei erityisempiä. Sen tietysti, että YLE taas uutisoi asiasta, josta sen toimituksessa ei ole mitään tietoa ja jonka se yrittää politisoida omaa agendaansa tukevaksi.

Tuo siis kuuluu kiirastorstain liturgiaan. Ei pakollisena osana, mutta paavit ovat aina tehneet tuon. En osaa itse sanoa miksi viime vuosina on valittu muita kuin katolisia miehiä tuohon. Itse en valitsisi, mutta en ole piispa enkä paavi. Ehkä tavoite on herätellä, sillä Eurooppahan ei enää ole mikään kristillinen maanosa. Mitään poliittista tuossa ei kuitenkaan ole. Tavoite on pelastaa ihan kaikkien sielut ja islamissa - tai ateismissa - pysyminen johtaa kadotukseen. Se, että on vain yksi Jumala on puhtaasti totuus.

Anonyymi kirjoitti...

Voipi olla aivanpäinvastanen vaikutus muslimienmielissä, mitä kumitonttu ehkä uskoo.
Vai olisko Paavin pitänyt raippaa antaa ?