tiistai 21. huhtikuuta 2015

Vaalitulos


Vaalien tulos oli lopulta aika epädramaattinen. Jotkut ämmät ( sukupuolesta riippumatta ) ovat ilmoittaneet haluavansa muuttaa maasta, mutta sekin on mahdotonta, jos isukki ei maksa meno/paluu - lippua ja kustanna kunnollista viikkorahaa ulkomailla oleskelun ajaksi.

Itse myönnän jännittäneeni vaalitulosta enemmän kuin missään muissa vaaleissa, mutta vain kannattamieni Juho Eerolan, sekä Emmi Voutilaisen vuoksi. Molempien tulos oli hyvä, Juhon suorastaan loistava mikä oli havaittavissa jo laskennan alkuvaiheessa. En pettynyt edes ennakkoäänten tulokseen, vaan innolla kannoimme Tiutisen äänestyskopit koulun ullakolle ja tuolit työväentalolle odottamaan seuraavia vaaleja. Vaikka tunnelman kohoaminen mitä lähemmäs vaalipäivää tultiin oli toreilla ja muualla selvästi havaittavissa, en osannut odottaa puolueelta niin upeaa nousua, joka vaali-illan edetessä nähtiin. Pakko taas kerran myöntää, että Soini on ollut oikeassa. Tällä kertaa vetäessään näissä vaaleissa vakaan asiallista, välillä laimeankin tuntuista linjaa.

Keskustan menestystä en edelleenkään ymmärrä. Monet keskustaa äänestävät ihmiset sanoivat ympäri Suomea, että kyseessä ei ole mikään ideologinen asia, vaan keskustalta odotetaan vain oman paikkakunnan puolen pitämistä eduskunnassa. Ihan pätevä perustelu, mutta jos kaikki vetävät samalla tavoin kotiinpäin, niin kokonaisuus siitä kärsii. Sopii toivoa, että Sipilän talousosaaminen tasapainottaa innokkaimpien "siltarumpupoliitikkojen" meininkiä. PS:n toivon menevän hallitusneuvotteluihin omat vaaliohjelmansa mukanaan. En mene sanomaan, että ne olisivat kaikilta osin täydellisiä, mutta ainakin ne ovat selkeitä. Neuvotteluissa voisi tuoda pöytään ne samat - esteettisesti muuten ihan tyylikkäät :D - eri osa-alueiden ohjelmapaperit, joita jaoimme toreilla ja katsoa miten pitkälle niiden kanssa päästään ja kuinka suuria kompromisseja pitäisi tehdä. Henkilökysymykset sitten joskus, jos ohjelmasta päästään sopimukseen.

Kai se on vielä pakko todeta, että Kepun, PS:n ja Kokoomuksen hallitus tästä pitäisi tulla, vaikka edelleenkin haikailen sen menetetyn Kokoomus, PS, SDP hallituksen perään. Demareiden se siipi, joka tuosta hallituspohjasta olisi tehnyt hedelmällisen on kyllä siirtymässä, ja kannattajiensa osalta suurelta osin jo siirtynytkin, meidän joukkoihimme.

Seuraavaksi sitten kunnallisvaalit.

3 kommenttia:

Jaassu kirjoitti...

Sipilä on musta hevonen joka ei ole vielä paljastanut korttejaan. Voi olla ihan järkeviäkin näkemyksiä johtuen yritystaustasta.
Keskustan eduskuntaryhmä voi olla hieman ongelmallisempi, koska taitaa olla vähemmän talousasioita ymmärtävää poppoota.

Anonyymi kirjoitti...

IDA, olitko vaalitoimitsijana? Jos olit, niin paljonko siitä sai rahaa?

Persut eivät onnistuneet kukistamaan Kepua maaseudulla. Jos persut haluavat suurimmaksi niin täytyy haastaa Kepu maaseutualueilla.

Olen joskus kummastellut sinun halua ottaa PS+KOK+SDP pohjainen hallitus. Nyt vielä enemmän kun SDP kärsi kovan tappion. No, niin kuin totesit, ne SDP:n kannattajat, joilla on realistiset ja tilannetajuiset näkemykset, ovat jo valtaosin siirtyneet persuihin.

Rkp täytyy pitää pois hallituksesta. Jos halutaan poistaa pakkoruotsi ja kiristää maahanmuuttopolitiikkaa niin Rkp täytyy heittää ulos. Vihreät täytyy kans pitää pois hallituksesta, koska muuten ei voida parantaa teollisuuden toimintaedellytyksiä ja työllisämisedellytyksiä. Jos halutaan perua homolaki, niin tällöin Vihreät pitää jättää ulos.

Vaalituloksen perusteella oma suosikkini on Kepu+PS+Kok+KD. Toiveissani on että persuille menevät salkut ovat valtiovarainministeri, sisäministeri, oikeusministeri, puolustusministeri ja opetusministeri.

IDA kirjoitti...

Olin. En muista paljon siitä saa, mutta ei kovinkaan paljon. Ehkä satasen. Mikä toisaalta on ihan hyvä työmäärään nähden.

Tuo olisi ihan hyvä hallitus. Epäilen, että KD:ta ei oteta mukaan kuten ei muitakaan pienempiä puolueita, mutta mistäpä sen tietää.