torstai 16. huhtikuuta 2015

Livertävä demari


Kevättä pukkaa, kun demarien liverrys on kiihtynyt. Kim Soares ( sosdem) on kirjoittanut sekä Kymen Sanomiin, että Ankkuriin mielipidekirjoituksen

Silmänkääntötemppu

jonka ainoa rehellinen sisältö on "tsirp, tsirp, en pidä persuist, tsirp, tsirp" ja kaikki sen ympärillä oleva kuorrutus joko täydellistä tietämättömyyttä aiheesta, tai - mikä pahempaa - silkkaa tarkoitushakuista valehtelua.

Soares esimerkiksi kirjoittaa:

"Missään muissa alan tutkimuksissa ei otantaa katkaista 70 ikävuoteen. Siitä syystä perussuomalaisten tutkimus ei myöskään ole vertailukelpoinen esimerkiksi Tilastokeskuksen aineistoihin tai OECD:n tutkimuksiin samasta aiheesta.", 

kun totuus kuitenkin on se minkä Soaresilta edes selailematta jääneen tutkimuksen tekijäkin toteaa:

"Mitä tulee tutkimuskirjallisuuteen, tutkimuskirjallisuudessa paljon puhuttu OECD (2013) käyttää 15-64-vuotiaita vertailuissaan, VATT (2014) käyttää juuri 20-62-vuotiaita mallintaessaan työikäisten vaikutuksia julkiseen talouteen...Käytän tutkimuksen I osassa, joka käsittelee vain toteutuneita tuloja ja menoja tuota 20-62-vuotiaiden haarukkaa, jotta se olisi mahdollisimman vertailukelpoinen VATT:n tutkimuksen kanssa...

Lisäksi tutkimuksessani mainitsemastani "tärkeästä kirjallisuudesta" Wadensjö ja Orrje (2002) käsittelevät julkisen talouden toteutuneita nettovaikutuksia lähinnä 19-64-vuotiailla, Bratsberg et. al (2010) 20-64-vuotiaita ja Hinte ja Zimmermann (2014) toteutuneita saatuja sosiaalietuuksia Saksan osalta 18-64-vuotiailla ja Tanskan osalta 18-66/18-59-vuotiailla."

Soares siis levittää julkisuuteen, jos ei nyt panettelevaa, niin propagandistisella tavalla marinoitua väärää tietoa. Sinänäsä ymmärrettävää ennen vaaleja. Demarithan tunnetusti olettavat, että äänestäjiä voi sumuttaa mielensä mukaan.

Mitä viserrykseen muuten tulee, niin tutkimuksen tekijä on kirjoittanut Hommaforumille huomattavasti vähemmän viestejä kuin Marko "Fobba" Forss ja tuskin kenellekään tulisi mieleen nimittää Marko Forssia aktviiseksi hommaforumilaiseksi. Myöskään Useammat väestö- ja tilastoteilijät Suomessa eivät ole ainakaan vielä ottaneet mitään kantaa tutkimukseen.

Vastaukset erinäisiin kriittisiin huomautuksiin tutkimuksesta voi itse lukea tuolta:

Väitteitä maahanmuuttotutkimuksesta

Ne olivat siellä jo ennen kuin Soares kirjoituksensa kirjoitti, mikä hyvin kuvaa ahkeran demarin suhtautumista aiheeseensa. Toisaalta olen itse asiassa tyytyväinen demareiden ”liverryksestä”, sillä se osoittaa taas kerran, ettei heidän poliittisilla puheillaan ole mitään pohjaa.

Ei kommentteja: