lauantai 6. huhtikuuta 2013

Taas mennään!
Kymen piirin päätöksellä Juho Eerolasta tulee europarlamentaarikko ja Jari Lindströmistä PS:n puoluesihteeri. Näin on hyvä. Juho Eerolan kanssa olen käynyt hevimessussa ja tiedän hänet nopeaälyiseksi ihmiseksi, joka on aina yrittäjän puolella ja jolla on, ajoittaisesta, yrittäjille ominaisesta häsläämisestä huolimatta erittäin hyvä sydän. Jari Lindström taas on älykäs kaveri, joka sielussaan tuntee miten suomalaiset työläiset elävät ja toimii vilpittömästi heidän puolestaan. Nämä paikat ovat kuin molemmille tehtyjä.

Ellei kansallinen demokratia taivu Kymin piirin tahtoon tässä asiasssa on kansallinen demokratia väärässä.

3 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Entä, jos puolueenne pullea diktaattori on toista mieltä Kymen piirin kanssa?

Anonyymi kirjoitti...

Nythän asia on niin, että politiikassa tunnettavuus on kaiken alfa ja oomega.

Siksi europarlamenttivaaleihin pitää valita vetäviä nimiä. Ja sitten kun taas tulee edarivaalit, niin valitut euroedustajat ovat ehdolla ja todennäköisesti valittujen joukossa. Kansanedustajien tilalle tulevat varaedustajat.

Kuka tiesi Sampo Terhosta mitään ennen euroedustajaksi nousemista ns. kansan syvistä riveistä? Nythän tunnettuus on aivan eri luokkaa.

Esimerkiksi Esko Seppäsen olisi pitänyt asettautua ehdolle ja vetäytyä myöhemmin sairauden takia. Tilalle olisi tullut tunnettavuutta keräävä uusi vassari.

Sama koskee ministerikansanedustajia. Ne ovat tunnettuja ministeriuransa jälkeenkin ja tuovat puoluielle lisä-ääniä. Jos demarit olisivat fiksuja, niin loppuvaalikaudeksi valittaisiin uudet ministerit ja nämä ja edelliset ministerit ovat hyvin tunnettuja ja tuovat ääniä puolueelle nousten samalla uudestaan eduskuntaan.

Mutta ei taida onnistua näinkään simppeli taktikointi...

IDA kirjoitti...

Tomi:

Puoluehallitus päättää ehdokkaista. Puoluekokous puoluesihteeristä. Tämä oli piirikokouksen päätös. Kyllähän Kymen piiristä nyt yksi ehdokas vähintään tulee. Soinista luulen, että hän olisi tähän ihan tyytyväinen.

Ano:

Noin varmasti. Toisaalta olisi ihan hyvä, jos politiikkaa saisi hieman heivattua pois julkisuuspainottuneisuudesta. Eerola ei lähde eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi, jos ( tai siis kun ) pääsee europarlamenttiin.