keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Hallitus heikentää lasten kielitaitoa

Ja se tekee sen vain ja ainoastaan poliittisista syistä.

Sampo Terho: Kieliriita syvenee.

Itselläni ei ole mitään ruotsinkieltä tai suomenruotsalaisia vastaan. Päinvastoin toivon heidän kulttuurilleen ja kielelleen vain kukoistusta. Koko ikäluokalle opetettava pakollinen ruotsi on kuitenkin vain ja ainoastaan niin suurta typeryyttä, että se koituu vielä turmioksi suomenruotsalaisuudellekin. Ei valheessa voi elää ja teeskennellä sitä toduudeksi. Koko hallituksemma on käynyt koulunsa pakkoruotsin aikana, eivätkä he osaa ruotsia. Enempää ei kai opetuksen tehosta ja todellisuudesta tarvitse edes sanoa.

Ottaen vielä huomioon sen, että jokaisen oppilaan olisi opiskeltava yksi pakollinen vieras kieli pakollisen ruotsin lisäksi, ei opetusohjelman tavoitetta voi pitää kuin mielettömänä ja turhana. Yhden, pakollisen vieraan kielen pitäisi ehdottomasti riittää ja huomiota olisi kiinnitettävä enemmän oppilaiden matemaattiseen osaamiseen. Väite, että pakolliset kielet eivät olisi mistään muusta pois on väärä, koska opetukselle uhrattava aika on rajattu. Ja lisäksi vielä taito- ja taideaineidenkin opetusta olisi lisättävä.

2 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Tämä kielikysymys on varmaan lähes ainoa asia, missä olen samaa mieltä persujen kanssa.

Valitettavasti demarit ovat aina puolustaneet pakkoruotsia. Syynä lienee tiiviit yhteydet Ruotsin demareihin.

Matias F. kirjoitti...

Veikkaisin että RKP tarkoituksella provosoi riitaa pakkoruotsista, jotta sen kannattajakunnalle voitaisiin luoda mielikuva suomenruotsalaisista uhattuna vähemmistönä. Tämä aktivoi kannattajakuntaa ja lahjoituksia ruotsinkielistä kulttuuria tukeville säätiöille, jotka ovat etablissemangin leipäpuu. Jonkinlainen kieliriita näyttää olevan näille elinehto.