lauantai 1. kesäkuuta 2019

Tekniikka

Sain sattumalta television. Rupesin miettimään pitäisikö hommata siihen jonkinlaista äänentoistoa, jotta voisin sen kautta kuunnella Google Play Musicia, jota olen kuunnellut kuulokkeiden kautta. Kokeilin televisiota Dylanin Live at Budokanilla - josta juuri nyt muuten soi Ballad of a Thin Man :D - ja huomasin, että tämähän toimii tällaisenaan. Ei tässä mitään Hi-Fi - laatua tarvita.

Tästä tuli mieleen, että koko rock-musiikki on syntynyt transistoriradiosta ja nyt kuollut, koska tekniikka on kehittynyt sen yläpuolelle. Nämä perusrockit aivan oikeasti kuulostavat erittäin hyviltä television kaiuttimista, eikä mikään stereolaitteisto voi niitä tästä parantaa. Samaa  kamaa tulee kuitenkin vain lisää ja lisää kehittyvän tekniikan ansiosta. Se hajoaa, eikä siinä ole mitään järkeä enää. Google Playsta, Spotifysta ja Youtube musicista löytää melkein kaiken mitä mieleen tulee. Rockin kulttuurinen merkitys, jossa Dylan, joka ei mikään erityinen suosikkini ole, oli jonkinlainen huippu on täysin kadonnut tekniikan kehittymisen myötä. Nykyisin se on nostalgiaa, jota on vanhusten kiva kuunnella siinä kuin iskelmiäkin.

Tätä jos yrittää suhteuttaa vanhaan työläiset/insinöörit vs. humanistit - jakoon, niin voisi alustavana hypoteesina sanoa, että olemme antaneet humanisteille liian hyvän tekniikan ja he ovat menneet täysin sekaisin osaamatta enää tehdä mitään niinkään arvokasta, kuin tämä Live at Budokan on. Edelleenkin varteenotettava downshiftaus ilmaston kannalta olisi katkaista sähköt maailmanlaajuisesti, käydä todella kovat työmarkkinaneuvottelut ja vasta sen jälkeen kytkeä sähköt takaisin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sattuma,ta sattuneesta syystä minäkin tässä katsellut telkkaria juu. Ja itse tykönäni pohtinut,että pitävätkö mainos"ihmiset" meitä töllön katsojia ihan, no pöllöinä tai tyhminä tai jotain.
Hammastahnamainoksita tulee mieleen, että jos ja kun käytät niitä kaikkia, tai ainakin paria kolmea niin näet kuinka sinulle kasvaa uudet hampaat.
Tai se Felixin pika ym. moskamainos. Konna pinttelee karkuun kaksi kyttää perässään ja hyppää kujan yli seuraavalle katolle. Ja kas, ihme pelastus edelliselle katolle perässäjuoksukisan jälkeen jäänyt kyttä ojentaakin sieltä vastapäiseltä katolta auttavan kätensä ettei rosvopoka putoakaan tyhjyyteen. Felix pelastaa ja maustaa mössösi ihan hienosti, kun kyttä ei jaksa kokata. Hurraa kiitos ja ylistys.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Juu olin kerrattain kattomassa gigantissa näitä uusia teeveitä, niin tulip myyjä siihen paikalle ja kysyi millasta töllöä, niin tulipa kysyttyä etttä näkyyks näist se metsäratio ...

IDA kirjoitti...

Olen pitkään ollut ilman televisiota. Tätäkin ihmettä katselen vain Chromecastin välityksellä, kun ei ole antennia.