keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Pitkä tähtäin


Eilen kaikkia mannerlaattojen ystäviä jännittivät tietysti jalkapallon ohella Europarlamentin avajaiset. Oli itsestään selvää, että Jussi Halla-ahon ja Sampo Terhon kaltaiset akateemiset herrasmiehet osaisivat käyttäytyä tuollaisissa tilanteissa, mutta joutuisivatko suomalaiset häpeään lehtineekeri Sarvanmaan, ikuisen ja iloluonteisen ylioppilaan Pietikäisen ynnä muiden vuoksi, sai sydämet tykyttämään ja kädet hikoamaan jännityksestä monissa porvariskodeissa. No, lopulta kaikki meni hyvin ja jotkut vähemmän suomalaiset ryhmät olivat perinteiseen eurooppalaiseen tapaan jopa osoittaneet avajaisissa mieltään.

Todellisuudessa Europarlamentti on tietenkin tyhjyyden päälle ripustettu turhuus. Sitä Eurooppaa, jota se on rakentamassa ei ole koskaan ollut, eikä sellaista koskaan tule. Europarlamentti pystyy ainoastaan tekemään kiusaa ihmisille ja luomaan typeriä ja haitallisia hallinnollisia rakenteita ennen Uninonin väistämätöntä hajoamista. Ellei kiusaannu helposti ja on valmis tulevaan sekasortoon voi koko parlamentin aika hyvin unohtaa ja jättää omaan arvoonsa, sillä turhat rakenteet lopulta purkautuvat hyvinkin helposti ja nopeasti, joskin ehkä väkivaltaisesti.

Itse aion kuitenkin seurata kevyesti Europarlamentin toimintaa perussuomalaisten edustajien toiminnan kautta ja, vaikka en nyt missään tapauksessa ryhdy puolan alkeita opiskelemaan, eurooppalaisen järkipoliitikon Janusz Korwin-Mikken edesottamusten osalta. Noihin kolmeen poliitikkoon luotan myös siinä, että oikeus ja kohtuus toteutuisi ja latinasta tulisi jälleen Euroopan akateeminen, oikeudellinen ja poliittinen yleiskieli. Asiaahan ovat väläytelleet - hieman satiirisesti, mutta kuitenkin - jo loogisrationaaliset ajattelijatkin:

Romanus sum

5 kommenttia:

Michelange kirjoitti...

"A jump from the sixth floor is definitely more harmful than taking heroin, yet we don't forbid building sixth floors."

Kontemploipa hetkinen vaikka tuota. Kehno englanti jääköön nyt sikseen, sillä kukapa meistä mannereurooppalaisista mikään sir Lawrence Olivier olisi, mutta huomannet, että libertaarit ovat joko läpeensä moraalittomia tai sitten logiikantaidoiltaan pottaikäisen tasoa.

Perttu Eemeli kirjoitti...

Tämä Janusz Korwin-Mikke tuntuu mielenkiintoiselta tuttavuudelta. Tässä haastattelussa (http://ria.ru/world/20140608/1011227469.html) hän vetoaa Poroshenkoon neuvottelujen alkamiseksi Venäjän kanssa.
Krimin tilanteeseen liittyen hän toteaa: ”Jos esimerkiksi Lvivissä asuvista 95 % olisi puolalaisia ja kansanäänestyksessä Lvivin asukkaat pyytäisivät sen liittämistä Puolaan, niin yksikään Puolan johtajista ei torjuisi pyyntöä.”

IDA kirjoitti...

Michelange:

Joo. Tuo oli kyllä tyhmästi sanottu. Oletan kuitenkin, että se oli vain wikisitaatti, jostain kokonaisuudesta. Voiko heroiinin kieltämisen perustella pelkästään sen vahingollisuudella yksilölle?

Kumitonttu kirjoitti...

libertaarit ovat joko läpeensä moraalittomia tai sitten logiikantaidoiltaan pottaikäisen tasoa.

Uskomatonta skeidaa. Toisaalta paska ei pala kuten ei totuuskaan tulessa.

IDA kirjoitti...

No onhan libertaalinen idea todella tyhmä, jos se ei nojaa johonkin liikkumattomaan.

Ei kukaan voi markkinoilla päättää,että tämä saa elää ja tämä ei, ja silti vielä luistaa vastuusta, kuten libertaarit tekevät esimerkiksi suosiessaan ja kannattaessaan aborttia.