tiistai 28. kesäkuuta 2011

Jännää

Olin valmistautunut seuraamaan eduskunnan täysistunnon puhujalistan sen loppuun asti, mutta laiskat kansanedustajat lähtivät tauolle kello 23:00 Suomen aikaa pelaamatta peliä yhtäjaksoisesti loppuun asti.

Ajattelin sitten, että voihan tässä jännittää aikansa kuluksi sitä aukeavatko nämä sivut: Uutisia, kello 0:00, kello 06:00, kello 12:00 vai kello 18:00 Rooman aikaa, mutta ne olivakin jo auki. Eivät olleet vielä päivällä. Ilmeisesti on toimittu niin, että ne on avattu sen mukaan missä vuorokausi on ensimmäisenä vaihtunut, mikä olisi hieno ele.

Niin tai näin, aion joka tapauksessa ruveta taas seuraamaan kansainvälisiä uutisia.

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Liberaali I

I


Liberaalisuuden ( jenkkimielessä ) ydin on siinä, että kaiken mitä halutaan tehdä ja ajatella pitää olla jonkin ylemmän tahon tahon, joka liberaalien tapauksessa on aina valtio, sallimaa ja kaikki mistä ei pidetä pitää olla saman tahon kieltämää. Tässä mielessä liberaalius onkin vain vääristynyttä lapsellisuutta. Aikuisten leikkikoulua.

II


Kun viralliset rangaistukset rikoksista on lievennetty lähes olemattomiin uskalletaan tuomita täysin estottomasti myös asioista, jotka eivät edes ole rikoksia.

Siinä alkuun pari huomiota, josta voisi lähteä kehittelemään.

Hyvää Juhannusta! Yritän itse viettää sen juhlan arvolle sopivalla tavalla. Tuskin kuitenkaan onnistun :)

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Politiikka II





Sovittiin, että asiaa ei kirjata hallitusohjelmaan kristillisten vastustuksen takia, mutta eduskunnassa tehdään lakialoite oikeusministeriön avustuksella ja kaikki muut paitsi KD sitoutuivat tämän lain läpiviemiseen. Lakialoitteen taakse kerätään vähintään 100 nimeä

Noin kertoo Uusi Suomi.

Jokainen Kokoomuksen, SDP:n, RKP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton kansanedustaja on siis sen takana ja sitoutunut siihen, että miesparien oikeus perheen ulkopuoliseen adoptioon toteutetaan tämän hallituskauden aikana.

Odotan lievällä mielenkiinnolla asian tuloa esille eduskunnassa. Kokoomus edustajineen, jäsenineen ja kannattajineen on jo - ainakin uutisen perusteella - sitoutunut lain läpi viemiseen, mutta ovathan oppositiossa Keskustapuolue ja Perussuomalaiset. Eli kiivastakin keskusteluakin voi syntyä, vaikka kansallinen Kokoomus on asian jo sopinutkin ja laki sukupuolineutraalista avioliitosta tullaan viemään läpi tällä vaalikaudella.

Ihan oikeasti hävettäisi olla kokkari tai demari nyt. Olisi pakko olla sillä kannalla, että kaksi keskenään asuvaa miestä voivat adoptoida lapsia ja perustaa perheen, koska puolue sanoo niin. Ja sitten taas valehdella ennen seuraavia vaaleja. Onneksi en ole kokkari, enkä demari. Noiden puolueiden edustajille toivotan kuitenkin onnea, itsehän he henkilökohtaisesti asioista päättävät.

Politiikka

Kerran, keskutellessani papin kanssa tuli puheeksi politiikka. Oli joku kirkollinen tilaisuus, johon en voinut osallistua koska oli joku poliittinen kokous. Pappi, jonka äidinkieli ei ollut suomi sanoi: "Politiikkaa se on...se on..." ja alkoi tapailla oikeaa sanaa. Ehdotin pokkana sanaa "likaista" ja pappi totesi siihen, että nimenomaan juuri sitä.

Ja sitähän se on. Politiikka on sellaista, että yksi syntinen vetää toisen syntisen nimen kynällä yli edes perehtymättä asiaan. Se ei voi olla oikeus ja kohtuus millään hierarkian tasolla. Kyse on ihan puhtaasti likaisuudesta*

Näillä mennään ja jos tämä on toistuvaa lähden itse pois. En lähde koskaan masinoimaan ketään ketään* toista vastaan, enkä varsinkaan käyttämään siihen masinointiin avukseni jotain hierarkian ylempiä tasoja. Asiat tapahtuvat siellä missä ne tapahtuvat ja ellei kelpaa, niin pitäkää tunkkinne. Kotkan perussuomalaiset ovat tasan tarkkaan puheenjohtajansa Freddy Van Wonterghemin takana. Mikäli tässä tapahtuu muutos, niin siitä ilmoitetaan sitten täältä Kymin piirille, joka voi ilmoittaa siitä edelleen puolueelle. Mikään median kautta tapahtuva masinointi ei meille kelpaa.

Ihan oikeasti hävettää miten tässä näin kävi. En viitsi kirjoittaa enempää, keksikää itse lisää.

* epäilen että kukaan, jonka äidinkieli ei ole suomi osaisi sanoa noin :)

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Elävät kuvat




Itse en oikein usko siihen, että taide kertoisi todellisuudesta suoraan varsinaisesti mitään, mutta jos ajatellaan realistisen taidekäsityksen  mukaisesti, niin on mielenkiintoista verrata 50-luvun ja nykypäivien suomalaista elokuvaa. Vertailun perusteella on ilmiselvää, että 50-luvun Impivaara oli avoimempi, onnellisempi ja rennompi. Jopa selkeästi kansainvälisempi.

Youtuben hakukenttään kun kirjoittaa sanan perussuomalaiset, niin toisena tuloksena tulee Roxy Musicin Do the Strand ja kolmantena tuo yllä oleva Wizzardin hieno tykitys. Luulen, että tässä todellisuus omalla tavallaan seuraakin taidetta, joten laitetaan Buffalo Station soimaan ja suunnataan kohti Tampereen metropolisaluetta äänestämään Juho Eerolaa varapuheenjohtajaksi ja tsemppaamaan, tai äänestämään,  Teemu Lahtista puoluevaltuustoon. Noilla tahdeilla pitäisi onnistua.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Dokumentti

Jussi Halla-aho: Katsaus julkilausuman kirvoittamiin kommentteihin.

Koen itseni nyt syrjityksi, koska ontologista huomiotani irtisanoutumisen yleisestä pahuudesta ei ole huomioitu. Aion marssia rantsuun ja, mikäli sopimukseen ei päästä, saatan käydä jopa uimassa, siis ihan alasti!!1

Kannattaa lukea tuo teksti ihan alusta loppuun. Siinä on nyt väännetty rautalangasta mistä on kysymys ja siihen on hyvin vaikea väittää mitään vastaan, koska se on täysin oikeassa.

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Selibaattipäiväkirja osa joku.

Aika hieno vuosi.  Nyt on  taas samanlaiset helteet kuin selibaatin alussa, mutta en edelleenkään keksi mistä oikeasti pitäisi valittaa. Selibaatti on vaan kivaa.

Ei vain siis voi oikeasti moittia ketään mistään, joten ei tästäkään tule kirjoitusta yleisönosastoon. Ihmiset käyttäytyvät hyvin aina, kun heitä kohtaa.  Utumiestä, joka heti tajusi mistä on kysymys on hieman ikävä kommentoijana ja ennen kaikkea kirjoittajana, mutta uskon tuonkin vapaan sielun ikuiseen vapauteen, enkä niin mieti koko asiaa.

Pidän tulevasta hallituksesta. Siinä on kuusi puoluetta, joilla jokaisella on vähintään yksi ministeri. Ohjelma ei voi olla kovinkaan vakaa ja vankka, vaan se täytyy olla kompromisseja täynnä. Tämä luo hyvän pohjan sille, että  asiallisella ja vakaalla oppositiopolitiikalla voi oikeasti vaikuttaa politiikan suuntaan. Kunnallisvaaleissa tavataan.

Itse nukun nykyään ulkona. Heräsin aamulla kello 04:47:26 siihen, että varikset rääkyivät ja hyökkäilivät kuin kuolemaa tehden. Aivan hillitön meteli, mekastus ja pauke. Kissahan se siellä niiden pesällä hyppi. Annoin kissalle kaupasta ostettua ruokaa ja se rupesi sen syötyään nukkumaan vaatimattoman vuoteeni vallaten. Itse jäin hereille miettimään mikä siinä nyt on, kun maailma on näin. Näillä mennään.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Onko Mikko Ellilä valehteleva paskanjauhaja?

Toivottavasti ei. Minusta olisi ikävää, jos näin olisi.

Mikko Ellilä kuitenkin levittää Facebookissa linkkiä, joka antaa ymmärtää, että hommafoorumilla olisi kielletty kristinuskon arvosteleminen. Linkin takana on aivoton, teiniateistinen viesti. Itse nopeasti luin tuon viestin ja vastasin siihen yhtä nopeasti ajatellen, että keskustelua voisi syntyä, jos oltaisiin samalla tasolla. Lähes välittömästi vastaukseni jälkeen ketju suljettiin.

Ellilän väite, että keskustelu olisi suljettu sen vuoksi, että siinä arvostellaan kristinuskoa onkin pelkkää roskaa. Ketju suljettiin yksinkertaisesti sen vuoksi, että siihen uhkasi tulla kristinuskoa puolustavia viestejä. Ellilä siis valehtelee viekkaasti. Mitä en olisi uskonut.

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Hävinneiden hallitus IV ( Ratkaisu )

Ratkaisu on täysin tekninen, nykyiset näkemyserot säilyisivät edelleen, mutta silti: PS ja KD yhdistävät eduskuntaryhmänsä, jolloin ryhmästä tulee eduskunnan suurin. Seuraava hallitustunnustelujen vetäjä olisi ainoan vaaleissa voittaneen puolueen puheenjohtaja Timo Soini ja neuvottelut aloitettaisiin Kokoomuksen ja SDP:n kanssa.

Olen itse edelleen sitä mieltä, perusdemarikokoomus olisi paras hallituspohja ja noinhan se ( ehkä ) onnistuisi.

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Paluu tulevaisuuteen

Takkiraudan tiedetekstissä eräs kommentaattori toteaa, että kelloa olisi käännettävä vähintään sata vuotta taaksepäin. Minusta tämä ei riitä alkuunkaan. Voisimme siirtää ne takaisin keskiaikaan.

Kaari Utrion kirjasta Kalevan tyttäret saa sellaisen käsityksen, että ihmiset olivat keskiajalla enemmän tai vähemmän vapaita sieluja ja ilmeisesti myös jatkuvasti pienessä kännissä. Mikäs sen mukavampaa? Turha ihmislapsen on krapulaa kärsiä, jos se ahdistaa. Loivennellen vaan kohti tulevia koitoksia. Voin myös elävästi kuvitella, kuinka suurta runoutta Klaus Flemingin puheet ovat Turun torilla olleet verrattuna siihen mitä nykyään saamme kuulla valtioneuvoston juhlahuoneistosta.

Eli eiköhän hoideta nettiyhteydet tuulimyllyillä ja aurinkopaneeleilla ja pistetä viinapannut porisemaan. Tämä on ehdotukseni tulevan hallituksen talouspoliittiseksi ohjelmaksi noin pääpiirteissään.