maanantai 31. maaliskuuta 2008

Suuri ero

Suomen väittämiselle Euroopan amerikkalaisimmaksi maaksi ei ole perusteita. Henkinen kuilu on liian suuri ylitettäväksi. Suomessa tätä väännetään aivan vakavissaan, kun taas amerikoissa homma tehdään rennosti kieli poskella.

Alusta

Kirjoja nyt vain on jotenkin hieno ja helppo lukea kirjoina. Paikallislehdissä on myös vielä yritystä ja onnistumisiakin. Muutenhan paperimedia on Suomessa varsin kuollut.

Uuden Suomen blogit ovat periaatteessa ihan perinteisiä sanomalehtikolumneja. Ne ovat harvinaisen usein vain huomattavan laadukkaita sellaisia. En tiedä onko syynä kirjoitusalustan paremmuus vai sekö, että Uusi Suomi on onnistunut hankkimaan hyvät kolumnistit. 'Tuohon ei eläin pysty' - vertausta voisi laajentaa: Tuohon ei SanomaWSOY pysty.

Mikäli Ilkka Kanerva joutuisi eroamaan Hesarin ja Ilta-Sanomien surkean ajojahdin vuoksi se olisi todellinen tappio. Tämä siitä huolimatta, että Kanerva momentumeineen ja sä-passiiveineen, sekä neuvostomyönteisine taustoineen, voisi tietenkin olla muuallakin kuin ministerinä.

Hörhöys

Kaikki hörhöys ei missään nimessä ole pahasta. Se voi olla inspiroivaa, hauskaa tai mitä tahansa. Negatiiviseen hörhöyteen en viitsi paljon puuttua, koska se on näkyvissä kaikkialla ympärillämme, mutta tukeakseen hyvää, positiivista hörhöyttä valtion pitäisi julistaa hörhöys kaikkineen lainsuojattomaksi. Vähintäänkin sen pitäisi lopettaa sen tukeminen.

On jotenkin sääli, tai oikeastaan se on rikos ihmisyyttä vastaan, että jotkut pakotetaan täysin vakavissaan opiskelemaan jotain Focaultia, Derridaa tai Mika Illmanin oikeudellisia pohdintoja ilman, että he voivat täysin vapautuneesti nauraa niiden hauskoille, hörhöyskertoimeltaan aivan uskomattomille, väännöille.

sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Hienoinen takaisku

Recreativo 1 - Athletic Club 1.

Athtletic teki kyllä molemmat maalit. Amorebieta tekin oman maalin jo kolmannellatoista minuutilla. Bilbaon tasoituksen teki Aduriz 81 minuutilla. Del Horno, Susaeta, Ustariz ja Garmendia saivat keltaiset kortit. Yksi Recreativon pelaaja ajettiin kentältä aivan lopussa.

Valencia ja Getafe hävisivät, joten ne jäävät sarjataulukossa pisteen päähän. Almeria voitti ja menee ohi. Mallorca nousi tasapisteisiin, joten Athletic Club on yhdeksäs tai kymmenes. Mikäli Real Madrid voittaa Urheilukanavan ottelussa Sevillan niin piste-ero sekä Espanyoliin, että Sevillaan kaventui yhdellä pisteellä.

1. Real Madrid 65
2. Villarreal 59
2 Barcelona 58
4. Atletico Madrid 50
--------------------------
5. Racing 50
6. Sevilla 45
-------------------------
7. Espanyol 45
8. UD Almeria 42
9. Mallorca 40
10. Athletic Club 40
11. Getafe 39
12. Valencia 39
13. Betis 38
14. Osasuna 37
15. Deportivo 37
16. Valladolid 35
16. Zaragoza 33
----------------------
18. Recreativo 33
19. Murcia 26
20. Levante 19

Eli viisi pistettä Eurokentille, seitsemän pistettä putoamisviivaan. Eteenpäin on menty.

lauantai 29. maaliskuuta 2008

Suomalaisen median taso

Tähän voisi linkittää Mark Twainin tarinan tennesseeläisestä journalismista, mutta se ei ole tarpeen, koska vakavissa, yhteiskunnallisissa kysymyksissä suomalainen media on aina poikkeuksellisen rohkea*, eikä sitä voi milloinkaan syyttää puolueellisuudesta tai itsesensuurista.

Viestin julkaiseminen on välttämätöntä, jotta kansalaiset tietävät, mistä puhuvat. Nyt jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä asiasta, IS:n vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja perustelee.

Ilta-Sanomat.

Valitettavasti en osaa laittaa bloggeriin hymiöitä. Ärsyttävästi hohottava pallonaama riittäisi aivan hyvin jatkuvasti kommentoimaan ja kuvaamaan sekä Ilta-Sanomien, että Helsingin Sanomien päivittäisen sisällön.

Ja suomalaista mediaa lukiessa tietenkin kannattaa kuunnella sen välittämää maailmankuvaa kuvaavaa taustamusiikkia.

*Tosin se odottelee vielä milloin liberaalia demokraattia saa taas kutsua reilusti fasistiksi, mutta se on ymmärrettävää varovaisuutta.

perjantai 28. maaliskuuta 2008

Parempaa luettavaa

Edmund Burke: Reflections on the Revolution in France.

Yhteiskunnat koostuivat ennenkin ihmisistä. Ainakin ihmisyhteiskunnat. Eläimiin ei tietenkään sovi edes verrata, sillä laki ja totuus on, että ihmisyhteiskunnilla ja eläinyhdyskunnilla ei ole mitään yhteisiä sosiaalisia piirteitä.

Edmund Burke oli kristitty konservatiivi. Gutenberg projektin kautta löytyy paljon muitakin hänen tekstejään. Hänen etunsa nykyisiin poliittisen korrektiuden ateistisiin ylipappeihin nähden on, että hän oli järkevä ja häntä todellakin kannattaa lukea.

Kiina ( eli kiihotusta kansanryhmiä vastaan )

Kiinaa ja kiinalaisia on helppo arvostella, koska he eivät ole aggressiivisia. Sinofobia on täysin sallittua ja se lasketaan poliittisesti korrekteissa piireissä taudinkantajalle jopa eduksi, koska se on yksi tapa näytellä poliittista rohkeutta ja tavoitella julkisuutta.

Kiinalainen elokuva Tie on pitkä taas on todella hyvä elokuva. Se kannattaa katsoa. Jo pelkästään näyttelijäsuoritukset pesevät suurimman osan länsimaisista elokuvista menen tullen. Puhumattakaan siitä, että elokuvan älyllinen ja moraalinen sanoma on täysin nykyeurooppalaisten - ja varmasti myös arabialaisten tai afrikkalaisten - kykyjen tavoittamattomissa:

...The language of the directives is so absurd...

:)

Fitna

Geert Wildersin elokuva on julkaistu verkossa ja sen voi katsoa vaikka täältä: Fitna.*

Hollannin hallitus selvittää onko elokuvan julkaiseminen lain vastaista. Suomi on luvannut Matti Vanhasen suulla tukea Hollannin hallitusta kaikessa.

Yleisradion uutistoimitus onkin päässyt jo oikeaan elementtiinsä ja kutsuu uutislähetyksissään liberaalia demokraattia, Wildersiä, äärioikeistolaiseksi. Uskon, että monissa suomalaisissa laatumedian toimituksissa odotetaan sydän innosta pamppaillen, koska saadaan taas lupa kutsua liberaaleja demokraatteja fasisteiksi. Suomalaiselle valtamedialle se olisi kulta-ajan paluu.

*Tai siis täältä: Fitna.

torstai 27. maaliskuuta 2008

Veikaten ei...

...voi rehellinen ihminen voittaa silloin, kun kyse on sopupelistä.

Eli Mikko Ellilä sai näytösoikeudenkäynnissä, jossa syyttäjä ei edes pystynyt tai vaivautunut näyttämään syytettä toteen tuomioksi 60 päiväsakkoa ja teksti Yhteiskunta koostuu ihmisistä määrättiin poistettavaksi internetistä.

Suomen pehmofasistissosialistinen tasavalta vuonna 2008. Haistakaa pitkä ja kanootinmuotoinen...ja tämä päälle.

Aina neljänteen polveen

Minna Sirnön toteamus taannoisessa TV-keskustelussa jäi vaivaamaan mieltä. Tai ei oikeastaan jäänyt vaivaamaan, mutta kuulin hänen sanomanaan ensimmäisen kerran käsitteen neljännen polven punakaartilainen ja se jäi mieleen. Sirnö oli sitä mieltä, että joku savianimaatio antaa vihdoinkin äänen meille neljännen polven punakaartilaisille. Itse olen täysin toista mieltä.

En ole koskaan kokenut asian suhteen mitään vaikeuksia ja vapaussodasta, kapinasta, kansalaissodasta, tai millä nimellä sitä kutsuukin, on aivan vapaasti saanut puhua mistä näkökulmasta tahansa. Valkoisten näkökulma on välillä ollut jopa peitossa. Ainakin kulttuuri- ja tiedepiireissä.

On kuitenkin yksi asia, joka voitaisiin tuoda paremmin esiin ja josta vaikeneminen saattaa aiheuttaa jonkinlaista stigmaattista suhtautumista vielä nykyaikanakin. Punaisten johto nimittäin jätti rivimiehet vastaamaan vallankumouksen epäonnistumisesta ja pakeni Venäjälle. Keneltäkään ei tietenkään pidä odottaa sellaista sankaruutta, että jää kohtaamaan varman kuoleman, mutta mikäli rupeaa aseellisen vallankumouksen johtoon, niin pitäisi ymmärtää olevansa todella vastuullisessa asemassa, eikä olla juoksemassa ensimmäisenä karkuun. Tuollaista käytöstä on ainakin ollut tapana katua ja hävetä, mutta punaisten johto ei tehnyt kumpaakaan. Suomalaisten punaisten ainoa turvapaikka Venäjällä, Karjalan tasavalta, tuhottiin sekin heidän myötävaikutuksellaan.

Eli varmasti monet neljännen polven punakaartilaiset kokevat suoranaisena häväistyksenä ja herjaamisena sen, että Otto Wille Kuusisen ja kumppaneiden kaltaisia luopioita pidetään nykyisessä keskustelussa heidän esivanhempiensa aatteiden edustajina. Tähän tarkempi historiantutkimus voisi ehkä vielä tuoda parannuksen. Muutenhan asiat onkin aika tarkkaan koluttu.

keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Kansainvälisyyden valopuolet

Toivottavasti tämä Earth Hour on kansainvälinen tapahtuma ja se huomioidaan myös täällä kotomaassamme.

Ainoa järkevä tapa reagoida moiseen jeesusteluun maassa, jossa on sekä työttömiä, että päteviä ammattimiehiä ja päteviä insinöörejä vaikka kuinka, mutta jossa ei pystytä rakentamaan ydinvoimaa tai muutakaan voimaa on tietenkin pitää kaikki kodinkoneet ja valot tunnin ajan päällä. Tulee edes hyvä mieli.

via

PS:

"With Sydney icons like the Harbour Bridge and Opera House turning their lights off, and unique events such as weddings by candlelight, the world took notice."

Eli lienee syytä poltella samalla myös ulkotulia. Sähkövalo tuskin saastuttaa tarpeeksi.

tiistai 25. maaliskuuta 2008

Valistuksen aika. Versio 2.0

Enpä nyt keksi mitään juttua muurahaisista tai ota muutenkaan mitään kantaa, kunhan vain totean, että mielenkiintoinen luento tallennettu tälle Googlevideolle. Samassa sarjassa on myös muita puheenvuoroja.

via.

maanantai 24. maaliskuuta 2008

Urheilukanava

Maailmaan pitäisi säätää joku kosminen laki, jonka mukaan Athletic Club pelaisi jokaisella kierroksella sunnuntain iltaottelut. Tällöin Urheilukanavan olisi vaihtoehtojen puutteessa pakko näyttää ne suorina lähetyksinä.

Athletic Club 1 - Getafe 0

Eilinen peli oli hyvä, vaikka kenttä olikin kovan sateen jäljiltä ehkä vähän huono. Getafe sai loppuhäsläyksissä, Garmendian törmäyksen Getafen maalivahdin kanssa, joka näytti todella pahalta, jälkeen osuman tolppaan, mutta toisaalta Athleticilla oli paikkoja useampaankin maalin.

Kuusi pistettä europeleihin, seitsemän pistettä putoamisviivaan. Seitsemän viimeisen pelin tuloksina viisi voittoa, yksi vierastasapeli ja yksi kotitappio. Tässähän on siis vain taivas rajana.


1. Real Madrid 62
2 Barcelona 58
3. Villarreal 56
4. Atletico Madrid 50
--------------------------
5. Racing 47
6. Sevilla 45
-------------------------
7. Espanyol 45
8. Athletic Club 39
9. Getafe 39
10. UD Almeria 39
11. Valencia 39
12. Mallorca 37
13. Betis 35
14. Osasuna 34
15. Deportivo 34
16. Zaragoza 33
17. Valladolid 32
----------------------
18. Recreativo 32
19. Murcia 26
20. Levante 19

Eurabia pelkää

Vasarahammer kirjoittaa Geert Wildersin tulevan elokuvan vaiheista. Mikäli Euroopalla olisi jotain suunnitelmia ja politiikkaa islamisoitumisen estämiseksi voisi Wildersin elokuvaa vastaan nousseen eurooppalaisen vastustuksen kuitata ehkä viisaana varovaisuutena ja järkevänä diplomatiana. Euroopalla ei kuitenkaan ole mitään sellaisia, joten kyse taitaa olla puhtaasta pelosta väkivallan uhan alla. Se, joka uskaltaa, sanelee ehdot. Sinänsä valitettavaa, että kokonainen maanosa ei voi väistää.

Wildersin taktiikka vedota Euroopan sananvapausrikoslakeihin on hyvä, sillä Koraani, jos mikä, on täynnä kiihotusta kansanryhmää vastaan. Nykyisen eurooppalaisen oikeuskäytännön mukaan se tulisi siten ilman muuta kieltää. Itse olen kuitenkin enemmän samaa mieltä Lawrence Austerin kanssa. Sananvapausrikoksista säädetyt, nykyiset typerät lait tappavat itse sanan - ja myös politiikan - jättäen jäljelle totalitaarisen yhteiskunnan. Siksi olisi parempi jättää kyseiset lait odottamaan järjen valon syttymistä ja purkamistaan, sekä nähdä nykyinen islam sinä mitä se on: imperialistisena poliittisena ideologiana, jonka vaikutus sellaisena pitäisi Euroopasta eliminoida, jonka jälkeen sitten olisi sinänsä sama lukeeko joku Euroopassa Koraania vai ei.

perjantai 21. maaliskuuta 2008

Miksi valtionsyyttäjä häviää...

...ja Mikko Ellilä jää ilman tuomiota.

Yksinkertaisesti siksi, että valtionsyyttäjä ei kyennyt millään tavoin näyttämään syytettään toteen ja sekä Mikko Ellilän asianajaja ja Mikko Ellilä itse veivät häntä kuin litran mittaa.

Jo valtionsyyttäjän ensimmäinen väite, että Ellilän tekstin julkisuuteen levittäminen olisi näytetty toteen on kyseenalainen ja osoittaa, että väitöskirjoistaan huolimatta valtionsyyttäjä ei ymmärrä internetin luonnetta. Tekstin julkaiseminen internetissä ei ole julkisuuteen levittämistä oikeastaan sen enempää kuin puhuminen torilla ilman koroketta ja kovaäänistä. Kuka tahansa voi milloin tahansa julkaista internetissä. Mikään teksti ei saavuta erityisasemaa, eikä sitä voida pitää julkisuuteen levitettynä propagandana, koska se on vain yksi puheenvuoro, jonka rinnalla on kai miljoonia täysin samanvertaisia puheenvuoroja. Ja ellei ole niin jokainen on niitä vapaa tekemään. Vastavuoroisuus ja tekstien tasavertaisuus on yksi internetin keskeisiä ideoita.

Onkin erittäin huolestuttavaa, jos virkakunta elää ajassa, jossa poliittisen propagandan levittäminen oli kommunikaation tarkoitus ja vielä huolestuttavampaa on, jos se valtionsyyttäjän tavoin pyrkii vetämään muutkin takaisin siihen aikaan erilaisia sensuuritoimenpiteitä lisäämällä ja sananvapausrikoksia kehittelemällä.

Tuo nyt kuitenkin on tuomion kannalta sivuseikka.

Tuomiota ei tule koska syyte meni komeasti kumoon. Valtionsyyttäjä esittää afrikkalaiset kansanryhmänä mihin puolustus aivan oikein totesi, että ei ole olemassa mitään sellaista kansanryhmää, josta syyttäjä syytteessään puhuu. Silloin ei todellakaan voi olla myöskään syyttäjän tarkoittamaa kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Vaikka se hätäisiltä usein unohtuu, niin Afrikka on iso manner, jolla asustaa monia kansallisia ja vielä useampia etnisiä, rodullisia, uskonnollisia tai niihin rinnastettavia ryhmiä. Afrikkalaisten pitäminen kansanryhmänä johtaisi tilanteeseen, jossa jo muutenkin täysin epäonnistuneen lain tulkinta olisi puhtaan mielivaltaista. Eurooppalaisten, aasialaisten ja amerikkalaisten nyt ainakin pitäisi silloin myös olla kansanryhmiä. Niistä ei voisi yleistävästi sanoa mitään negatiivista.

Ellilä itse taas osoitti olevansa huomattavasti valtionsyyttäjää paremmin perillä asiastaan ja voitti jutun puhtaasti 6 - 0. Valtionsyyttäjä aivan selvästi odotti jutun vastaajaksi jotain joko hiljaista tai sitten kiihkomielistä rasistia, eikä ollut paneutunut asiaansa edes alusta.

Oikeassa paikassa epäpätevyyskin voi olla onnellista ja ehkä suomalaisilla on todellakin käynyt tässä asiassa hyvä herraonni, kuten joskus sanotaan. Mikäli tuomio alimmassa oikeusasteessa kuitenkin tuon oikeudenkäynnin jälkeen tulee, niin voi todeta, että istuntoa on aivan asiallista kutsua näytösoikeudenkäynniksi, jonka tuomio oli jo etukäteen päätetty.

Se olisi huolestuttavaa sillä valtionsyyttäjän takana ovat pienet, mutta ahkerasti kiihkoilevat laumat, jotka pitävät milloin mistäkin asiasta puhumista sananvapausrikoksena.

Aikuisten lastentarha

Uuden Suomen Iivi Anna Masso kuvaa karulla tavalla sitä, millaisia piirileikkejä nykyinen Eurooppa järjestää aikuisille ihmisille.

Tavallaan onni, että näistä maista ei Britanniassa oikeastaan tiedetä mitään ja vieraiksi kutsutaan, kaiketi vahingossa, myös itsenäisesti ajattelevia ihmisiä. Mikäli mukana olisivat olleet vain Kepudemarikokoomuksen ja Tyrvään Eurooppanuorten edustajat emme tietäisi tuostakaan hulluuden teatterista mitään, vaan luulisimme politiikkojen ja vaikuttajien vain matkailleen työtehtävissä.

Aika mukavaa olisi, jos ne suomalaiset kokousedustajat, jotka Bikhu Parekhin mielipuolisten sanojen jälkeen ovat intoutuneet taputtamaan tulisivat reilusti ulos kaapeistaan ja esittäisivät näkemyksensä kansallisvaltioiden kuolemasta kansalle. Ainakin mikäli he sattuivat olemaan parlamentaarikoita. Uskon, että moinen rehtiys näkyisi seuraavien vaalien tuloksissa.

torstai 20. maaliskuuta 2008

Ryhmäkäyttäytyminen

Eräs ilmeisimmistä nykyajan ryhmäkäyttäytymisen muodoista on enemmistöön vetäytyminen olemalla sanomatta mitään ja välttäen kaikkea mikä voisi olla ristiriitoja herättävää. Usein tämä ilmenee loputtomana selittämisenä ja sanomisten pyöristämisenä joka suuntaan sopiviksi. Tietenkään kukaan ei ole moisesta vapaa, mutta asiasta kannattaa olla tietoinen.

Jonkinlainen virhe todellisuuskäsityksessä on, että monet pitävät tuollaista käytöstä yksilöllisyytenä, vaikka todellisuudessa se on laumakäyttäytymisen lattein muoto.

Tuomio

Espanjan liiga rankaisi Real Betisiä 9000 euron sakoilla, sekä kahden kotiottelun kiellolla ja tuomitsi Athletic Clubin viime kierroksen ottelun voittajaksi. Baskit kirjoittavat kummallisen mahtipontista englantia, mutta ottelun jälkeiset tunnelmat selvinnevät tämän linkin takaa. Ainakin pullon heittäneen rikollisen nimi on tullut kirjattua ylös.

Sarjatilanne on parempi kuin edellisinä vuosina:

1. Real Madrid 62
2 Barcelona 55
3. Villarreal 53
4. Atletico Madrid 47
--------------------------
5. Sevilla 45
6. Espanyol 45
-------------------------
7. Racing 44
8. Getafe 39
9. UD Almeria 38
10. Athletic Club 36
11. Valencia 36
12. Mallorca 34
13. Osasuna 34
14. Deportivo 34
15. Zaragoza 32
16. Betis 32
17. Valladolid 32
----------------------
18. Recreativo 32
19. Murcia 23
20. Levante 19

Eli yhdeksän pistettä eurokentille ja neljä pistettä putoamisviivaan. Jäljellä olevat ottelut:

Getafe kotona
Recreativo vieraissa
Espanyol kotona
Deportivo vieraissa
Valencia kotona
Real Madrid vieraissa
Mallorca kotona
Murcia vieraissa
Racing kotona
Sevilla vieraissa

Mikäli vire jatkuu nykyisen kaltaisena niin aika lähelle kuuden parhaan joukkoa Bilbao tulee sijoittumaan. Toivoa sopii, että maalivahti Armando ei saanut näköä heikentävää silmävammaa.

tiistai 18. maaliskuuta 2008

Vapaa Tiibet

Huomautetaan heti alkuun, että kannatan Tiibetin täyttä itsenäisyyttä. Haluan kuitenkin esittää yhden kyynisen huomautuksen, muutaman kysymyksen, sekä ennustuksen.

Buddhalaisuuden johtohahmoista Dalai Lama ei kannata Kiinan boikotointia, Richard Gere kannattaa.

Sitten kysymyksiä:

Mistä me tiedämme, että mellakoinnissa ei ole kyse samanlaisista äärioikeistolaisista räyhänhengistä, kuin vaikka Flanderissa, jossa äärioikeistolaisen ja rasistisen Vlaams Belangin kannattajat ajavat Flanderin itsenäisyyttä, tai Baskimaassa, jossa terroristiset ääriryhmät ajavat Euskadian itsenäisyyttä?

Miksi maahanmuutto olisi pahasta Tiibetin kulttuurille?

Eikö Euroopassa ole nykykehityksen jatkuessa myös käymässä niin, että alkuperäisväestö on jäämässä vähemmistöön omissa maissaan?

Ovatko kaikki tiibetiläiset sitä mieltä, että monikulttuuri on heille pahasta, vai ovatko mellakoihin osallistuvat vain syrjäytyneitä "skinheadeja", joita monikulttuurisuus uhkaa kuten se tyypillisiä, takapajuisia "loosereita" uhkaa?

Onko mellakoissa lopultakin kyse vain puhtaasta sinofobiasta, joka pitäisi YK:n päätöksellä kieltää?

Lopuksi ennustus:

Tiibetin itsehallinto laajenee huomattavasti ja myös Dalai Lama palaa maahan. Länsimainen suvaitsevaisto alkaa voimakkaasti arvostelemaan maata taantumisesta keskiaikaiseksi teokratiaksi ja Richard Gere löytää Kabbalan, jonka opetuksia hän alkaa tulkitsemaan yhdessä Madonnan kanssa.

Virtafilosofiaa

Kommunikaatio muuttaa ihmiset usein käänteisluvuikseen, joten sosiologisissa malleissa ihmiset kannattaisi kytkeä rinnan, ennen kuin data ajetaan läpi.

inspiration via

Raportti

Turkkilaista tuumintaa sivuilla on raportti Mikko Ellilän sananvapausrikosta käsitelleestä oikeudenkäynnistä. Sen perusteella näyttää siltä, että mitään tuomiota ei voi tulla. Ja hyvä niin.

Valtion vastaavien elinten kannattaisi harkita kannattaako valtionsyyttäjäksi palkata henkilöä, jolla selkeästi näyttää olevan poliittinen agenda ja joka intoutuu ylilyönteihin alueella, jota hänen oma väitöskirjansa käsittelee. Ja jos muka kannattaa olisi hyvä avoimesti selvittää kansalaisille miksi kannattaa, koska vaalit taas lähestyvät lähestymistään.

Erittäin hieno homma on, että tuomari oli kiinnostunut ennen kaikkea taiteesta. Michelangelon Davidia pidetään aika yleisesti yhtenä kuvanveistotaiteen suurimmista luomuksista.

Syväanalyysi Yleisradion animaatiosta

En ole mikään filmikriitikko, joten laitetaan perinteinen: uhh...

Koko tarina oli hämmentävän ohut, eikä mikään oikein viitannut mihinkään. Jopa kuunnelmateksti, jossa talojen seinät sentään kertoivat tarinaa oli huomattavasti parempi. Ilman sen lukemista olisi varmaan ollutkin täysin mahdoton käsittää mistä koko jutussa yleensä on kyse. Vaikutelmaksi jäi, että elokuva on todellakin tehty vain siksi, että Mannerheim voitaisiin esittää homoseksuaalisessa yhdynnässä. Mikä on harvinaisen mautonta.

Yleisradiolle siis pitkä miinus hiljaisen viikon aloituksesta. Urheilukanavalle plussaa siitä, että viikko tulee päättymään suoraan lähetykseen San Mamesilta, jonka viheriöivällä kentällä Athletic Club voittaa Getafen suorassa lähetyksessä.

Lehti hoiteli savianimaation aika hauskasti suoran lähetyksen hengessä.

maanantai 17. maaliskuuta 2008

Helppo homma

Turha hyppiä, kun hommat voi hoitaa rauhallisesti makuulta.

sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Pahan kosketus

Kavala, niljakas käärme luikertelee ja kiertää vaikutuspiiriään aina vain laajemmalle. Punavihreä metropoliaate leviää aivan kuin se olisi ilmaa.

Mikäli ajan pystyisi pysäyttämään atomeista näkisi läpi.

via.

lauantai 15. maaliskuuta 2008

Illan ottelu

Athletic Club kohtaa vieraissa Real Betisin. Voitto tänään olisi todella hieno homma. Joukkue lähtee peliin kokoonpanolla:

Armando
Iraola
Ocio
Uztariz
Del Horno
Susaeta
Javi Martinez
Yeste
Gabilondo
Etxeberria
Llorente

Ja penkillä istuvat kentälle valmiina:

Aranzubia
Exposito
Koikili
Garmendia
Aduriz
Orbaiz
David Lopez

Olisi jotenkin hämmentävää, ellei Betisin kaltainen huliviliporukka kaatuisi tuolla miehistöllä. Valitettavasti streamia ei tunnu löytyvän mistään verkon pimeistä nurkkauksista, joten on turvauduttava Athleticin sivujen liveseurantaan.

Ensimmäinen puoliaika 1 - 1. Athletic aloitti hyvin. Yeste latasi ansaitun ja oikeutetun maalin kahdeksannella minuutilla. 31 minuutilla Yeste ilmeisesti loukkaantui, koska hänet vaihdettiin Orbaiziin. 34 minuutin kohdalla Betis tasoitti säkämaalilla. Yhtään varoitusta ei ole tullut mikä viittaa tuomarin puolueellisuuteen ja Betisin roistomaisen pelin suosimiseen.

Oikeus näytti jo voittavan ja Susaetan tilalle vaihdettu David Lopez teki rankkarista 1 - 2, mutta 78 minuutilla peli on jostain syystä keskeytetty. Livescoren mukaan myös tulos on toistaiseksi nollattu.

Ilmeisesti peli kuitenkin päättyy Athleticin voittoon, koska keskeytyksen syy on katsomosta heitetty pullo Athleticin maalivahdin Armandon päähän. Voi helvetti kuitenkin.

Noilta sivuilta löytyy muuten Athleticin vanhoja klassikkopelejä, muun muassa 1984 Cupin voitto.

Vapaa Kymi

"On surullista, jos maahanmuuttajat oppivat huonoille tavoille Suomessa"

"Suomalainen" ministeri Astrid Thors.

Koska suomalaiset opettavat jo maahanmuuttajiakin tappamaan tyttäriään suvun oletetun kunnian vuoksi on itsestään selvää, että Kymin on itsenäistyttävä tästä nykyisestä paskavaltiosta. Mitä nopeammin, sitä parempi.

Tilanteen kärjistyessä voimme siisteyden vuoksi sopia, että HaH, saa intellektuaalisena feodaaliherrana pitää maat Ahvenkosken sillalta Helsinkiin päin, sekä myös Kotkan saaren, jolla emme todellakaan tee mitään. Tapelkaa siellä ja pitäkää hyvänänne myös tuo Thors

:)

perjantai 14. maaliskuuta 2008

Puolueet poplauluina

Keskusta
SDP
Kokoomus
Vasemmistoliitto
Vihreät
Kristilliset
Perussuomalaiset
RKP

Sota

Uuden Suomen uutisen mukaan hollantilaispoliitikko Geert Wildersin Koraanista kertovan lyhytelokuvan esittäminen on uhka maailmanrauhalle. Mikäli sota alkaa yhden elokuvan esittämisestä, niin silloin ollaan tilanteessa, jossa se alkaa joka tapauksessa, ennemmin tai myöhemmin. Joku viaton lapsi saattaa vahingossa piirtää vääränlaisen kuvan, tai jotain muuta voi tapahtua.

Voi tietysti kysyä miksi elokuva pitää väenväkisin esittää, mutta kysymys on aika typerä. Se pitää esittää koska se on elokuva. Miksi Louis Bunuelin Kulta-aika esitettiin? Tai joku savianimaatio.

torstai 13. maaliskuuta 2008

Toivekonsertti: Minä rakastan tätä laulua

- Haloo, niin siellä sitten seuraava soittaja...
- Täällä ollaan.
- ja toivelaulunne oli Jonathan Richmanin New England?
- Kyllä.
- Miksi juuri tämä laulu? Onko teillä jotain erityisiä....
- Ei ole.
- ...Silti haluatte kuulla nimenomaan tämän laulun? Onko jotain muistoja tai...
- Ei. Olkaa nyt vain hyvä ja soittakaa se siis.

Philip K. Dick

Aamulla Yleisradio kertoi, että Suomen maassa tytöt joutuvat isiensä ja veljiensä harjoittaman väkivallan, mahdollisesti jopa murhien, kohteeksi, jos he tekevät omia, itsenäisiä valintojaan. Odottelen Kymin itsenäistymistä.

Muuten kaikki onnistui täydellisesti, jopa sukat olivat samaa paria. Ainoaksi miinukseksi laskisin, että en ehtinyt odotellessani edes lukea loppuun tarinaa sudenpentujen mainostamasta Z-vitamiinista.

Harmaan koleassa tihkusateessa Karhulassa on aika vaikea nähdä mitään erityisiä kauneusarvoja ellei paikkaan ole kasvanut sisään ja muista millainen se oli ennen. Tai ei ehkä sittenkään, vaan pitää vielä tietää mitä on keskustan ympärillä. Porvarillinen ja paikalliskaupallinen ovat ehkä parhaat sanat kuvaamaan keskustaa. Hyviä asioita molemmat.

Koska piti kuluttaa aikaa kävin kirjakaupassa. Alennushyllyssä oli rivi Philip K. Dickin kirjoja. Valista ei ollut mistä tässä reklamaatio maailmalle. Kirjat olivat kuitenkin käytännössä ilmaisia, joten nappasin mukaani Jumalan pojan paluun ( The Divine Invasion ) ja Alfa kuun klaanit ( Clans of the Alphane Moon ). Uskon vakaasti, että varsinkin ensimmäinen tekee jälleen syvän vaikutuksen aikojen takaa.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Ihmettelyä telkkaria katsoessa

Miksi Gruusia on muuttunut suomessa Georgiaksi? Ennen puhuttiin käsittääkseni virallisestikin Gruusiasta ja A-studiosta kuullun perusteella se on myös maan omankielinen nimi. Muutokseen on kai joku syy.

Toinen vielä mystisempi muutos, joka jaksaa ihmetyttää, on se miksi vanha kunnon sairasloma on muuttunut kömpelöksi sairauslomaksi. Muutos ei oikein sovi mitenkään luontevaan kielen kehittymiseen.

Ennen oli kaikki paremmin :)

Mitä tuumailin tänään

Istuin hammaslääkärin odotushuoneessa ja lueskelin Aku Ankkaa. Huomasin laittaneeni aamulla jalkoihini eri paria olevat sukat, mikä hieman vitutti sillä odotushuone oli täynnä ihmisiä. Lukemisen ohella ratkaisin viehättävälle, huonosti suomea puhuvalle maahanmuuttajattarelle kadonneen hoitohuoneen arvoituksen. Reilut puoli tuntia odotettuani aloin näprätä kalenterin kanssa ja huomasin, että tänään on keskiviikko. Aikani olisi torstaina. No, hyvä, että se ei ollut eilen.

Päätin myös lopettaa kaikenlaisen vihreiden puolustelun. On hyvä tietää mitä vihaa ja myös vihata sitä.

tiistai 11. maaliskuuta 2008

Matkalla III

Kävelin läpi Juurikorven. Sympaattinen kylä, siitä on kirjoitettu historiakin. Se kertoo kuinka kylästä on viety joskus ihmisiä ammuttavaksi. Mitä ei tänään uskoisi.

Neljännen polven punakaartilaisena oivalsin, että minulla on oikeus olla käpyisistä savianimaatioista aivan mitä mieltä minua huvittaa. Tekijöille voisi minusta lahjoittaa palkinnoksi vaikka kukkopillin, joka asetettaisiin heidän suikkalakkiinsa ikään kuin töyhtöksi. Hieno kansakoulu oli myytävänä. Jos mainostaminen tuottaisi niin ostaisin sen pois.

Cow"girl" Bushido

Oli suuri virhe lähteä liftarina tielle, jolle pitää kasvaa. Jäljellä oli vain yksi tapa kulkea se loppuun. Sekin oli narrimainen, mutta silti ainoa. Miekkaan oli vihdoin tartuttava kaksin käsin. Koleassa betoniyksiössä varmistamassa oli vain hihittävä, suuri peikko, jonka kädet vapisivat ja jonka suusta valui kuolaa. Ei ollut yhtään esi-isää, ei yhtään henkeä.

Ehkä joku kuitenkin kuulisi tästä. Ehkä tästä tulisi se naurettavin tien päätös, joka loisi narrimaisuuden varjon myös niiden päälle, jotka kaukaisissa temppeleissään, auringon juuressa kunnioittivat esi-isiensä henkiä.

Ei ehkä ollut hänen vikansa, että häneltä puuttui kaikki. Muut olivat vieneet hänen sormuksensa. Silti hänen suolensa eivät olleet puhtaat.

maanantai 10. maaliskuuta 2008

Kaksi uutista

Espanjan vaaleista tuli luettua kaksi erilaista uutista ( HS, Brussels Journal ), jotka vaikuttaisivat puhuvan täysin eri asioista. Aika helppo päätellä kumpi uutisista on tasokkaampi ja taustoja paremmin selvittävä, vaikka toki puolueellisesti tilannetta tarkasteleva.

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon eri kansakuntien nationalistit äänestivät sosialisteja vain hajottaakseen Espanjaa. Ainakaan Baskimaassa sosialistit eivät ole nationalisteissa enemmistönä vaikka he vahvoja ovatkin. Nykyinen vaalitulos avaa ilmeisesti baskeille kuitenkin selvästi paremmat mahdollisuudet täyteen itsenäisyyteen, kuin mikä tilanne olisi ollut konservatiivien voittaessa.

Jotkut muutkin ;) ovat sitä sanoneet, mutta nyt sen toteaa selkeästi myös Brussels Journal: Konservatiivien olisi otettava voimakkaammin asialistalleen kansankuntien itsenäisyyden kunnioitus. Se on parhaita tapoja estää sosialistien nousua koko Euroopassa.

nimimerkki vanhasuomalaiselle kiitokset linkistä Hesarin uutiseen.

sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Laki

Neuvostoliiton, Natsisaksan tai vaikka Kommarikiinan lait olivat/ovat lakeja. Niiden rikkomisesta rangaistiin ja rangaistut olivat/ovat lain rikkojia. Lain kunnioitus noissa yhteiskunnissa perustui/perustuu ainakin osittain pelkoon. Lain kritisointi itsessään oli/on tuollaisissa yhteiskunnissa rikos.

Demokraattisessa yhteiskunnassa on ( tai pitäisi olla ) toisin. Lait ovat jatkuvasti avoimen kritiikin alaisina ja niitä säätävät kansanvaltaisesti valitut elimet. Mahdollinen lain kunnioitus syntyy tuon avoimen kansalaiskeskustelun ja avoimen kritiikin kautta. Lain, syytteiden tai tuomioiden kritisoiminen ei voi olla rikos.

Nämä ovat perusasioita, mutta näistäkin on välillä syytä muistuttaa, koska maamme henkinen tila nyt on mikä on.

Kokonaan toisena asiana viisasta puhetta Uudessa Suomessa. Virolla näyttää ihan oikeasti olevan hyvä presidenttionni.

Hyvä peli

Athletic Club otti erittäin tärkeän 2 - 0 kotivoiton Valladolilista. Molemmat maalit teki kuulu maalitykki Gabilondo. Aloituksessa olivat jälleen kärjessä sekä Aduriz, että Llorente. Eli kyllä tämä tästä.

Varoituksia tuli vähän: Amorebietalle, Javi Martinezille ja Aitor Ramosille yksi kullekin.

Oma veikkaukseni 3 - 1 meni siis pieleen, mutta toisaalta maaliero oli kaksi maalia.

Ja paskat

En jaksa käydä vanhoja tekstejä läpi. Taso vaihtelee, sanoisin jopa. Poistin alusta yhden tekstin, jonka linkki Patti Smithin haastatteluun oli kuollut. Koska olen Ramones Fan ja täyden palvelun tavaratalo tarjoan tilalle tämän videon.

Toivottavasti siitä irtoaa mietittävää niille, jotka tallettavat kaiken ja kirjoittavat muutenkin työkseen hikisiä referaatteja muiden julkaisuista.

"Intellektuaaliset" tappelut ovat jotenkin typeriä. Tuntuu raivostuttavan neitimäiseltä, kun jaloissa rätkyttää sellaisia tyyppejä, jotka tavattaessa pystyisi huitaisemaan kumoon vasemmalla kädellä. Toisaalta ei henkisessä tyttömäisyydessä itsessään sinänsä ole mitään pahaa.

perjantai 7. maaliskuuta 2008

Historiallsia vuoropuheluja

Joiden vaatimattomana tarkoituksena on lietsoa vihaa, kaunaa ja väkivaltaa kansanryhmien välille ja jotka on merkinnyt muistiin humalainen demari kevättalvena 1897

Kymmenes vuoropuhelu: Punikki ja lahtari

Lahtari: Kohta tämä menee siihen, että joku ampuu.
Punikki: No, ammu ensin.
Lahtari: Ei kun anna palaa vaan.
Punikki: No helvetti. Odotellaan sitten.

Salaliittoteoria

Maailmassa on tapahtunut kummia asioita sen jälkeen, kun nämä räjähdykset tapahtuivat. Niin taleban, kuin länsikin ovat lievästi ilmaistuna kusessa verrattuna siihen miten asiat ennen noiden buddhapatsaiden tuhoamista olivat.

torstai 6. maaliskuuta 2008

Matkalla II

Inspiraation puute iski ja koska edellisessä postauksessa esitelty "luova" kirjoittajaryhmä ilmeisesti kaipaa kertomusten avaamista niin tässä:

Noin viisi kilometria Kouvolan tieltä Haminaan päin on Forcitin ammusvarasto. Sauvakävelin siis sen ohi. Siitä jokunen matka metsätietä pitkin on istuttamiani kuusia kasvamassa kaikessa rauhassa. Kävellessäni tiellä näin sekä ilveksen, että hevosen jäljet lumessa. Muurahaispesät myös todella olivat lumen peitossa.

Tänään oli niin kova räntäsade, että en viitsinyt tarkkailla ympärlstöä ja kävelinkin ihan toisessa suunnassa. Kouvolasta Kotkaan meni kuitenkin tavarajuna noin klo 10:25. Toivottavasti se tieto virkistää.

keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

I Drink Alone

Tämä piti jo jättää, mutta olen ennenkin pettänyt lupaukseni. On jotenkin kohottavaa, että joku muistaa ensimmäisen nikkini ja nikin, josta tähän nykyiseen kätevyyssyistä päädyin. Täytyy minulla siis olla kuudeskin lukija. Valitettavasti tämä lukija vain ei tajua, että nikki tarkoittaa juuri sitä, mitä siinä lukee.

Koska en ole kai koskaan kirjoittanut verkkoon mitään millään muulla nimimerkillä, niin haastankin kaikki googlaajat etsimään pahimmat rasistiset ja fasistiset iskut. Olen kirjoittanut Futisforumille, Jussi Halla-ahon vieraskirjaan, Kansallismieliselle keskustelupalstalle, Näkökulmalle ja lisäksi omalla nimelläni Kansalaiskeskusteluun. Sen pitäisi helpottaa hakuja.

Tämän tekstin kommentteihin voi lisäillä parhaat palat. Varmasti en kaikkia tekstejä voi ylpeänä lueskella, mutta sellaista sattuu.

Kunnat ja kansakunnat

Koko Hollannin rannikko on lähes yhtä kaupunkia. On täysin perusteltua puhua 'nauhakaupungista'. Se taas, kun Suomessa muutama vuosi sitten visioitiin Turusta Pietariin ulottuvasta 'nauhakaupungista' tuntui puhtaalta tolloudelta ja riemuidiotismilta. Mitä se tietysti olikin. Ei keskellä metsää kulkeva moottoritie, jota ei saada edes valmiiksi, ole kaupunkia.

Kymenlaaksossakin on viime aikoina visioitu Kotkan, Kouvolan ja Haminan muodostamasta "suurkaupungista". Kotkan, Pyhtään ja Haminan kuntaliitoksesta ( Kotham-kaupunki ) kai puhutaan aivan vakavastikin. Ensimmäinen periaatteellinen ongelma kuntaliitoksissa minusta on demokratian karkaaminen kauemmas kansalaisista. Toinen on selkeästi valinnanvaran väheneminen. Oletetaan, että ihmiset muuttavat Haminaan koska siellä on parempi asua kuin Kotkassa ja siellä on harjoitettu parempaa, asukasystävällisempää politiikkaa. Pitäisikö näiden muuttaneiden ihmisten sitten edelleen maksaa Kotkan epäonnistunut politiikka siinä muodossa, että kunnat liitetään toisiinsa, vai pitäisikö Kotkan muuttaa politiikkaansa niin, että se muuttuisi kaupunkina yhtä houkuttelevaksi, kuin Hamina? Entä, jos suomalaiset vain alkaisivat muuttamaan Viipuriin? Pitäisikö Viipuri silloin liittää Suomeen? Pitäisi tietysti, mutta jo ihan muista syistä ;)

Esimerkki on kuvitteellinen, eikä Kotkan ja Haminan välillä ilmeisesti ole sellaisia eroja, että muuttoliikettä olisi suuntaan tai toiseen. Mahdollisessa liitoksessa lienee kyse vain suurten yksiköiden tuottamasta taloudellisesta edusta. Toisaalta ihmetyttää miksi kunnat eivät voisi tehdä yhteistyötä palveluiden tarjoamisen suhteen, vaikka ne säilyisivätkin eri kuntina. Kotkasta matkustaa Miehikkälään täsmälleen samassa ajassa, kuin Miehikkälästä Kotkaan. Se on ehkä liian pitkä matka, mutta jos joku palvelu on puolentunnin tai tunnin bussimatkan päässä keskustasta niin se ei ehkä ole liikaa edes hektisenä nykyaikana.

Mikä vika muuten on pienissä kaupungeissa? Yleensä ne ovat paljon miellyttävämpiä, kuin suurkaupungit.

Taloustieteellinen huomio

Jos haluaisi elää mainoksista, niin kaikenlaista riitaa ja kärhämää kannattaisi pitää jatkuvasti esillä.

Toivottavasti edes jotkut kävijät jäävät. Lukeminen kannattaa aloittaa alusta :) Linja tuskin tulee muuttumaan mihinkään suuntaan.

Huomasin tänään toisaalta senkin, että metsässä tammet eivät ole ollenkaan pudottaneet lehtiään. Aion nyt ottaa verkosta selville onko se tammien ominaisuus. Se on mielenkiintoista.

tiistai 4. maaliskuuta 2008

Matkalla

Tiellä ei ollut kovinkaan liukasta. Kävelin sauvat heiluen ammusvaraston ohi. Kuuset sen kuin kasvavat. Bongatut jäljet: Ilves ja hevonen. Muurahaispesät olivat rauhallisesti lumen peitossa.

Kopioituja

Alempana i.p kommentoi meemejä ansiokkaasti. Niinkin voi varmasti ajatella ja niin ajatellen käsite tulee myös selkeämmäksi.

Itse olen kuitenkin ajatellut meemeistä puhuessani niin, että kyseessä on nimenomaan itsenäinen, "itsekäs" kopioituja, joka on keskellä evoluutioprosessia. Näin käsittääkseni meemin idea myös alunperin esiteltiin. Tämä ajattelu ei minusta päde ihan yksinkertaisesti ja vulgaaristi siitä syystä, että aivo tuottaa ja valikoi meemit.

i.p:n valaiseva selitys, ellen nyt ymmärtänyt sitä väärin, johtaa minusta siihen, että on helppo kuvitella joidenkin meemien olevan hyviä ja joidenkin huonoja, sekä löytää tapoja ohjata meemien kopioitumisprosessia. Tämäkään ei päde, jos meemi on itsenäinen kopioituja.

Ja koska i.p käytti esimerkkinä ehtoollista ja itse olen hanakka ottamaan kantaa, niin todetaan tässä, että lapsikaste, pyhä ehtoollinen, avioliittoon vihkiminen, kirkonmenot ja hautaan siunaaminen ovat hyviä meemejä. Kaikki muut taitavatkin sitten olla enemmän tai vähemmän pahoja :)

Tommosta.

Joka tapauksessa ihmisiltä jää usein huomaamatta se, että evoluutioteorian pitäessä paikkansa kaikki elämä on saman kopioitujan tuotosta.

maanantai 3. maaliskuuta 2008

Da da ja ja ja

En ole vieläkään onnistunut ratkaisemaan tätä. Kannattaa kokeilla. Aika kuluu rattoisasti. Itselläni on jo vuosi pian täynnä mietintämyssy päässä :)

sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Vierasvoitto

Otin pois ylimääräiset linkit vihreään "satiiriin". Siitä tarttuu limaa.

Athletic Club on tänään UD Almerian vieraana. Kyseessä on iltapeli, joten se tulee mitä todennäköisimmin Urheilukanavalta. En uskalla ennustaa nyt mitään, mutta on syytä muistaa Athleticin voittaneen kaikki Urheilukanavan näyttämät pelit.

Väliaika 0 - 0.

UD Almeria 1 - Athletic Club 1. Ei mikään huippupeli. Vierastasapeli on aina vierastasapeli.